نتوانست در برابر تقاضای او مقاومت کند و با خود اندیشید که این تتو نمیتواند زیانی داشته باشد زیرا که یک خالکوبی موقت است؛ ولی پس از گذشت 2 روز، نقش طراحی شده بر بازوی کیم که به شکل حشرهای کوچک و بامزه بود، بهصورت تاولهایی حبابی و خارشدار درآمد. دبی با نگرانی با خود اندیشید که دختر 9 سالهاش ناچار است برای همیشه اثر آن خالکوبی را تحمل کند.به تازگی آکادمی پوست پزشکی آمریکا هشدار داده است که در حنای سیاه، ماده شیمیایی خاصی وجود دارد که میتواند باعث حساسیت پوستی شدیدی در هنگام تتو شود. این حساسیت باعث میشود که پوست قرمز شده، باد کرده و تاول بزند.
این واکنش تنها در قسمتهای خالکوبی شده بروز کرده و تاولهای بادکنکی به شکل خورشید، ستاره و گل ایجاد میکند.از آنجا که هنر آراستن بدن با حنا طی چند سال اخیر بسیار رایج شده است و در کنسرتها و کارناوالهای تابستانی در معرض استفاده عموم قرار میگیرد، دختران و زنان جوان زیادی به این نوع آلرژی مبتلا شدهاند و متخصصان پوست گزارشهای زیادی درمورد آمار این بیماران و معالجه آنها ارائه میدهند. دکتر ژاکوب، متخصص پوست در دانشگاه کالیفرنیا عقیده دارد که چون این تتوها موقت هستند، مردم تصور میکنند که هیچ خطری ندارند.
حنای طبیعی در مقایسه با حنای سیاه
درحالیکه حنای طبیعی از گیاهان بدون زیان ساخته شده است، حنای سیاه دارای مادهای شیمیایی با نام «پارا فنیلن دیآمین» یا PPD است که موجب میشود تتو به سرعت خشک شده و برای مدت بیشتری باقی بماند و در برخی موارد باعث میشود که اثر آن بسیار طولانیتر به جا بماند. به گفته بعضی از متخصصان پوست، این حساسیتهای پوستی خطرناک نیستند ولی گاهی میتوانند سبب ایجاد تیرگی یا نشانههایی در پوست شوند که برای همیشه باقی بماند.
آلرژیهای درازمدت به برخی داروها
متخصصان پوست هشدار میدهند که گاهی تنها یک واکنش نامطلوب به حنای سیاه میتواند حساسیت دائمی به PPD را ایجاد کند و آن آلرژی میتواند واکنشهای متقابلی با مواد شیمیایی موجود در داروهای بیماران قلبی، فشارخون و دیابت داشته باشد.پزشکان به این نتیجه رسیدهاند که افراد، بهخصوص نوجوانان نسبت به این هشدارها بیتفاوتند لذا هشدار مؤثرتری به آنها میدهند: «این آلرژی میتواند باعث شود که دیگر نتوانید موهایتان را رنگ کنید!»باوجود اینکه PPD در بیشتر رنگ موها استفاده میشود ولی واکنشهای حساسیتی نسبت به آن رایج نیست چرا که PPD بهطور مستقیم با پوست سر در تماس نیست ولی اگر در فردی حساسیت به PPD ایجاد شود، بر اثر کوچکترین تماس با این ماده شیمیایی، یک واکنش حساسیتی رخ خواهد داد، ضمن اینکه میزان PPD در حنای سیاه ده برابر بیشتر از رنگ مو است.
اکنون این نگرانی وجود دارد که چگونه میتوان حنای طبیعی و بیخطر را از حنای سیاه تشخیص داد. کارشناسان در این مورد چند راه پیشنهاد میدهند؛ حنای واقعی هیچگاه سیاه نیست بلکه قرمز است و بعد از خشک شدن روی پوست، به رنگ قهوهای درمیآید. حنای واقعی بعد از چند روز شروع به کمرنگ شدن میکند.
پس به فروشندهای که ادعا میکند رنگ حنایش برای مدت طولانی باقی میماند باید مشکوک بود. با توجه به این نکات میتوان حنای خوب و سیاه را از هم تشخیص داد هرچند افرادی همانند فرزند خانم دبی که مار گزیده شدهاند دیگر هیچگاه به سراغ هیچ نوع حنایی نخواهند رفت!
msnbc
8آگوست 2008