رئیس سازمان بازرسی کشور گفت: مردم ۱۱۰۰ میلیارد تومان معادل ۵۰۰ هزار تن نهاده از سامانه بازارگاه خریداری کرده اند، درحالی که نهاده ای وارد کشور نشده است.

نهاده دامی

به گزارش همشهری آنلاین، ذبیح‌الله خداییان، رئیس سازمان بازرسی کشور در ارتباط با عدم عرضه نهاده های دامی یکی از شرکت ها با وجود دریافت پول از تولیدکنندگان اظهار کرد: اخیرا تعدادی از اتحادیه ها و کشاورزان به ما اعلام داشتند که نسبت به خرید نهاده های دامی در سامانه بازارگاه اقدام کرده اند اما نهاده در اختیار آنها قرار نگرفته است.

وی افزود: موضوع پیگیری و مشخص شد که سازمان سازمان تعاون روستایی در تاریخ ۱۰ فروردین ۱۴۰۱ قراردادی با شرکتی خصوصی منعقد کرده است که ۱۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن نهاده دامی، گندم، جو و روغن برای آنها تامین کند.

رئیس سازمان بازرسی کشور ادامه داد: واردکنندگان نهاده‌های دامی به طور معمول وقتی محصول خود را به بنادر کشور وارد می‌کنند برای آنها کوتاژ صادر می‌شود تا بتوانند سایر تشریفات را انجام دهد اما برای این شرکت( بدون اینکه نهاده ای وارد شود) کوتاژی صوری صادر شد و همچنین اجازه داده شد این کوتاژ در سامانه ثبت شود.

وی تصریح کرد: بر این اساس ۸۰۰ هزار تن نهاده در سامانه بازارگاه به مردم، کشاورزان و اتحادیه ها ارائه شده است و مردم ۱۱۰۰ میلیارد تومان معادل ۵۰۰ هزار تن نهاده خریداری کرده اند؛ درحالی که نهاده ای وارد کشور نشده و ۴۰ روز است که از مردم پول دریافت شده است.

خداییان اظهار داشت: صدور کوتاژ صوری، ثبت آن کوتاژ در سامانه که در اختیار جهاد کشاورزی است، عدم واردات نهاده با وجود فروش نهاده از جمله تخلفاتی هست که در این ارتباط انجام شده است و مردم ۱۱۰۰ میلیارد تومان به حساب این شرکت خصوصی واریز کرده اند.

وی گفت: برخی از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی به بانک مرکزی نامه زده اند که ۷۳۵ میلیون دلار در اختیار این شرکت گذاشته شود و در این گزارش قید شده که نهاده ها به کشور وارد شده است درحالی که این نهاده ها وارد نشده بود و گزارش ارائه شده منطبق با واقعیت نیست.

خداییان اظهار کرد: وقتی می بینند که این شرکت نمی‌تواند به تعهدات خود  برای واردات عمل کند، ۴۹ درصد سهام این شرکت خصوصی را به سازمان تعاون روستایی منتقل می کنند، درحالی که بر اساس قانون بخش‌های دولتی نمی توانند حبه ای قبول کنند. عواقب این کار آن است که اگر این شرکت با تعهدات خود عمل نکند حداقل دولت باید ۵۰ درصد خسارت را جبران کند.

وی افزود: زمانی که این شرکت نهاده به مردم فروخته است قیمت نهاده ها بر اساس ارز ۴۲۰۰ تومانی بوده است اما اکنون که ارز ۴۲۰۰ تومانی وجود ندارد و  باید با ۴ تا ۵ برابر قیمت آن زمان نهاده خریداری و در اختیار مردم قرار داده شود

دستگاه متولی امر خودش چند فساد کرده است

بنابر این گزارش حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضائیه نیز در واکنش به صحبت‌های رئیس سازمان بازرسی کشور اظهار داشت: اینکه یک دستگاه رسمی که متولی امر است چند تخلف کرده باشد و بر حسب صحبت های شما( رئیس سازمان بازرسی کشور) قبل از اینکه کالا به بندر وارد شود، گفته شود وارد شده امر خلافی است،  آن شرکت را نیز ثبت کرده اند تا در معرض دید مشتریان و مردم قرار گیرد.

وی افزود: مردم نیز به حساب اینکه کالاها به کشور وارد شده و در انبارها است پول واریز کرده اند، همین کارها است که فساد متعدد به بار می آورد.

  رئیس قوه قضائیه ادامه داد: واگذاری ۴۹ درصد از سهام این شرکت به تعاون روستایی نیز خودش فساد است؛ تعداد زیادی پرونده تشکیل می شود که برای قوه قضائیه نیز گرفتاری ایجاد می شود و این موضوع  باید خیلی جدی گرفته شود.

کد خبر 685654
منبع: تسنیم

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار صنعت و تجارت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۲۲:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۳
    1 0
    اقای وزیر کشاورزی در زیر مجموعه شما چه می گذرد ؟! ایا مطمئن هستید که بهای گندم خریداری شده به گندم کاران پرداخت شد یا خبرش بعدا پخش می شود ؟
  • IR ۰۰:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۵
    0 0
    فقط میتونم بگم چه وضع اسف باری راتجربه میکنیم بیچاره مرغدار یاکسی که تولیدکننده تواین کشوره واقعا بهتون تسلیت میگم