به گزارش همشهری آنلاین، علیرضا زالی گفت: با توجه به اینکه اخیرا مواردی از تب کریمه کنگو در کشور مشاهده شده است، شهروندان باید به صورت جدی نکات بهداشتی را در قربانی کردن و ذبح دام رعایت کنند.
وی علت ضرورت رعایت نکات بهداشتی در حین ذبح حیوانات را انتقال بیماری از طریق لاشه دام عنوان کرد و افزود: مخزن و ناقل اصلی این بیماری یک نوع کنه سخت است که در فصل گرما فعال میشود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه از گوشتهایی که مهر دامپزشکی دارد از اصالت بالاتری برخوردار است، افزود: استفاده از برخی مواد گوشتی مانند جگر خام بلافاصله پس از ذبح به دلیل احتمال وجود ویروس بسیار خطرناک است و افراد باید از خوردن گوشت خام به شدت اجتناب کنند.
زالی ادامه داد: کسانی که با لاشه دام تماس مستقیم دارند باید حتما از دستکش استفاده کنند و پس از ذبح حتما محیط را از خونابه پاکسازی کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توصیه کرد پس از قربانی کردن، افراد گوشت را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهند و سپس استفاده کنند.
وی توضیح داد: عامل تب کریمه کنگو با ۵۶ درجه سانتی گراد حرارت در مدت ۳۰ دقیقه از بین میرود، بنابر این طبخ غذا ویروس را از بین میبرد، اما گوشت خام میتواند تا مدتی ویروس را در خود زنده نگه دارد.
زالی درباره علائم این بیماری گفت: علائمی شبیه به سرماخوردگی، بدن درد، درد مفاصل در اندامها، تب پیشرونده، وجود کبودی و خونریزیهایی به اندازه سرسوزن در اندامهای مختلف، سرخی گونه و مواردی از این دست از مهمترین نشانههای ابتلا به تب کریمه کنگوست.
وی افزود: معمولا پس از تماس با لاشه دام آلوده پس از سه تا پنج روز علائم بیماری ظهور پیدا میکند.
نظر شما