آلودگی هوا در انگلیس، فرانسه و جنوب اروپا در میان موج بی‌سابقه گرما و آتش‌سوزی‌های جنگلی اوج گرفته است.

gas

دانشمندان «سرویس پایش جوی کوپرنیکوس» (CAMS) روز سه‌شنبه هشدار دادند که میزان‌های ناسالم از آلودگی گاز اوزون در سراسر اروپای جنوبی و غربی به زودی می‌تواند به مناطق شمال غربی اروپا را هم تحت تاثیر قرار دهد.

سازمان جهانی بهداشت یک حد مجاز قرارگیری در معرض اوزون سطحی در طول هشت ساعت به مقدار ۱۰۰ میکروگرم در هر متر مکعب تعیین کرده است. در حال حاضر، در جنوب شرق انگلستان، شمال فرانسه و منطقه بنلوکس (بلژیک هلند و لوگزامبورک) غلظت‌های روزانه اوزون به میزان بالای ۱۲۰ میکروگرم در متر مکعب رسیده است.

به گفته این دانشمندان این میزان از آلودگی هوا در میانه این موج گرمایی قابل‌چشم‌پوشی نیست.

آلودگی اوزون سطحی هنگامی ایجاد می‌شود که نور خورشید با گازهای گلخانه‌ای مانند اکسید نیتروژن، مونوکسید کربین و ترکیبات آلی فرار آزادشده هنگام سوختن سوخت‌های فسیلی وارد واکنش می‌شود

تولید اوزون سطحی در هنگام موج گرما تشدید می‌شود، چرا که این واکنش‌های شیمیایی سریع‌تر رخ می‌دهد.

دانشمندان می‌گویند تولید اوزون سطحی در شرایط بحران اقلیمی افزایش خواهد یافت. دمای جهانی در حال حاضر به طور میانگین حدود ۱/۲ درجه سانتی‌گراد یا سلسیوس بالاتر از میزان‌های پیش از دوران صنعتی شدن است و موج‌های گرما مکررتر و شدیدتر شده‌اند.

اوزون سطحی یک عامل شناخته‌شده بدتر شدن بیماری‌های تنفسی و قلبی-عروقی است و با افزایش میزان مرگ‌ومیر مربوط شده است.

یافته‌های یک بررسی در منتشرشده در ژورنال Environmental Research Letters نشان می‌دهد قرارگیری درازمدت به آلودگی هوا ناشی اوزون یک مسئول ۵۵۰۰۰ مرگ سالانه زودرس در اروپا است.

این بررسی نشان داد که افزایش مرگ‌ومیر ناشی از آلودگی اوزون با روند کنونی تغییرات اقلیمی در سال ۲۰۱۵۰ در برخی از کشورهای اروپای مرکزی و جنوبی ممکن است ۱۱ درصد بیشتر باشد. اما اگر میزان خروجی گازهای گلخانه‌ای به جو کاهش داده شود، پیش‌بینی می‌شود مرگ‌های مربوط به اوزون کاهش یابد.

آلودگی اوزون تنها عامل نگران‌کننده از لحاظ کیفیت هوا نیست. آتش‌سوزی‌های جنگلی در سراسر پرتغال، اسپانیا و فرانسه در روزهای اخیر باعث آزاد شدن دود خفه‌کننده‌ای حاوی ذرات معلق ریز قابل‌استنشاق که اصطلاحا PM2.5 (ذرات معلق با اندازه کمتر از ۲/۵ میکرومتر) نامیده می‌شوند، شده است. استنشاق این ذرات می‌تواند احتمال دچار شدن به انواع سرطان‌ها را افزایش دهد.

افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی یا تنفسی نیز در این موارد افزایش میزان آلودگی هوا در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

یک بررسی در ژوئن امسال بوسیله پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیای جنوبی نشان داد که در موارد آتش‌سوزی‌های جنگلی در روزهای با دمای بسیار بالا یا میزان بالای ذرات معلق خطر مرگ‌ومیر ۵ تا ۶ درصد افزایش پیدا می‌کند  و در روزهای که هر دوی این شرایط وجود دارد، احتمال مرگ ۲۱ درصد افزایش پیدا می‌کند.

کد خبر 691658

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • US ۲۰:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۸
    0 0
    طوری نباشد که وقتی محیط زیست به اینجا میرسد شما ساکت باشید