رئیس سازمان هیئت و تشکل‌های دینی در نشست «سفیران تاریخ‌ساز» با بیان اینکه هیئت می تواند کانون تربیت باشد و اقدامات فرهنگی و اجتماعی از آنجا آغاز شود ، گفت: در این راستا از مجموعه ‌هایی که ایده جدی در حوزه بانوان و تشکل ‌ های هیئتی دارند، استقبال می‌کنیم.

سازمان تبلیغات

به گزارش همشهری آنلاین، نشست تخصصی بانوان ایده‌پرداز با محوریت اجرای ویژه‌برنامه‌های محرم با عنوان «سفیران تاریخ‌ساز»، امروز ۲۹ تیرماه با حضور حجت‌الاسلام مجید باباخانی، رئیس سازمان هیئت و تشکل‌های دینی ، عاطفه سعیدی‌نژاد، مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی و جمعی از بانوان ایده‌پرداز در محل سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.

حجت ‌ الاسلام مجید باباخانی، رئیس سازمان هیئت و تشکل ‌ های دینی با بیان اینکه هیئت نهادی است که عموم مردم با تفکرات متفاوت در این مرکز حضور می ‌ یابند، گفت: شاید علت اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی هیئت را کانون جهاد تبیین معرفی می ‌ کنند، همین حضور اقشار مختلف در این مراکز باشد.

وی اظهار کرد: امروز فقط قشر خاصی در مساجد حضور می ‌ یابند و متأسفانه مخاطبان ما پای حرف دیگری نشسته ‌ اند و این نشان می ‌ دهد که ما در این زمینه نیاز به کار مجاهدانه و مثمرثمر داریم، البته نیاز به پایگاه هم وجود دارد و به نظر می ‌ رسد فضای هیئت در این زمینه بسیار اثرگذار است و به وسیله هیئت می ‌ توان مساجد را احیاء کرد.

حجت ‌ الاسلام باباخانی با بیان اینکه در مهرواره هوای نو، ظرفیت عظیمی از بانوان مبلغ شناسایی شدند، افزود: هیئ ا ت می ‌ توانند با گردآوری اقشار مختلف با تخصص ‌ های گوناگون باری از دوش جامعه بردارند و گستره برنامه ‌ های خود را زیاد کنند به نحوی که برای ۸۰ میلیون جمعیت برنامه داشته باشند.

وی عنوان کرد: هیئت می ‌ تواند کانون تربیت باشد و اقدامات فرهنگی و اجتماعی از آنجا آغاز شود در این راستا از مجموعه ‌ هایی که ایده جدی در حوزه بانوان و تشکل ‌ های هیئتی دارند، استقبال می ‌ کنیم.

عاطفه سعیدی‌نژاد، مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی طی سخنانی در این نشست گفت: امروز رهبر معظم انقلاب اسلامی برای هیئت ‌ه ا مأموریت مشخص کرده ‌ اند . شاید سابق بر این هم هیئت به عنوان یک جمع مؤمنانه در مسیر ولایت تعریف داشت ، اما مقام معظم رهب ری سال گذشته در دیدار با مداحان، به صورت خیلی مستقیم و روشن و صریح ، مأموریتی را پیش روی هیئت گذاشتند و فرمودند:«هیئت باید کانون جهاد تبیین باشد» .

وی اظهار کرد: جهاد تبیین فصل مشترک هیئت ‌ های امروز است . امروز از هیئت ما باید جهادگران تبیین برخیزند. هیئت مبدأ شکل ‌ گیری جریانات مردمی و مبدأ ایجاد خلاقیت ‌ ها و هنرمندی ‌ های مردمی در فضایی است که جریانات حاکمیتی به راحتی نمی ‌ توانند نفوذ کنند ، بر شما لازم است به شیوه ‌ های جذاب و متناسب با اقتضائات امروز فکر کنید.

سعیدی‌نژاد عنوان کرد: این فضاهای مردمی است که در قالب هیئت می ‌ تواند تبلیغ مؤثر را شکل دهد. سلام فرمانده از یک هیئتی در یک شهرستان توسط مداحی شکل پیدا کرد. شاید کسی فکر نمی ‌ کرد که این سرود چه قدرت نفوذی دارد ، اما این حرکت و اتفاق فرهنگی شامل نصرت الهی شد .

وی افزود: امروز ظرفیت ‌ های مردمی در نقطه اثرگذاری قرار دارند اگر خود را پیدا کنند و اگر بتوانیم در دستگاه تبلیغی خدمتگزار جریانات مردمی باشیم. برای بحث جهاد تبیین که یک اتفاق بزرگ و مستمر است ، اینکه عموم بانوان صاحب سخن پای کار بیایند و به بیان حقایق و دستاوردهای انقلاب بپردازند، کار ساده ‌ ای نیست، یک کار مستمر می ‌ خواهد و یک جنس رفتارسازی در جامعه است و باید برای این موضوع برنامه ‌ ریزی کرد.

مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغغات اسلامی گفت: ما برای عملی ‌ سازی جهاد تبیین طرحی را آماده کرده ‌ ایم برای این که پشتیبانی محتوایی و دوره ‌ های توانمندسازی را داشته باشیم و آمایش سرزمینی را نسبت به زیرساخت ‌ های تبلیغی شکل دهیم .

وی تصریح کرد: در این جلسه به دنبال ایده ‌ های مردمی هستیم. فعالیت ‌ هایی که می ‌ تواند جریان مردمی را با خود همراه کند و هنر حاکمیت این است که این قابلیت را پیدا کند و در جای خود به خوبی ضریب دهد تا توسعه روزافزون داشته باشد.

سعیدی‌نژاد گفت: از شما صاحب نظران این عرصه می ‌ خواهیم که کمک کنید تا دریابیم چه ایده ‌ هایی در محرم امسال برای پیگیری جهاد تبیین در هیئت ‌ های بانوان می ‌ توانیم داشته باشیم.

وی عنوان کرد: مجموعه عقب ‌ ماندگی ‌ هایی در زمینه ساماندهی هیئت ‌ های بانوان داشته ‌ ایم که امید است بتوانیم محرم امسال در قالب فراخوان از مسئولان هیئات و تشکل ‌ های دینی بانوان شبکه ‌ ای شکل دهیم و دوره ‌ های آموزشی برگزار شود .

مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی بیان کرد: با توجه به فرمان ضروری ، فوری و لازم مقام معظم رهبری در حوزه جهاد تبیین که می ‌ فرمایند : « جهاد تبیین ، امروز یک امر واجب ، قطعی و فوری است »، باید این نکته را در نظر داشته باشیم که نباید اجازه دهیم زمان منقضی شود و مهمترین فرصت اثرگذاری همین دستگاه تبلیغی در ایام محرم است. همین حرکت ‌ ها منجر به پیروزی انقلاب اسلامی شد و همین اتفاق زمانی زنان را پای جنگ و به میدان آورد ، امروز دوباره می خواهیم از این فرصت برای پای کار آوردن بانوان در جهاد تبیین استفاده کنیم .

در ادامه این نشست هریک از شرکت‌کنندگان به بیان طرح ها، برنامه و ایده‌های خود پرداختند که در ادامه از نظرتان می‌گذرد.

ـ باید با ظرفیت هنر ، جوانان را به دین جذب کنیم و بحث هنرهای تجسمی بیشترین جذابیت را دارد ، خصوصا در حوزه دانشجویی .

ـ در رابطه با مسا ئ ل اقتصادی و سیاسی از جریان کربلا درس ‌های بسیاری گرفت ه‌ا یم که در قالب هنر تجسمی می ‌ توانیم ارائه کنیم .

ـ باید از ظرفیت تئاتر استفاده شود و به آ نها محتوا داده شود .

ـ لزوم بهره ‌ مندی از ه ن ر تعزیه در مناطق مختلف که این اقدام در فضای دانش ‌آ موزی ت أ ثیرگذار است .

ـ در هیئت ‌ ها باید به نمازاول وقت توجه شود.

ـ هیئت ‌ ها مخصوصا هیئت ‌ های بانوان نباید تا دیر وقت به طول بیانجامد.

ـ احیای فرهنگ قر آ ن در ماه محروم جزء واجبات باشد .

ـ آ یات و روایات و زندگی ‌ نامه اهل بیت (ع) برای قشر کودک و نوجوان بیان شود و در قالب بنرهای جذاب نصب شود .

ـ فقط نباید روی هیئت ‌ ها تمرکز کنیم . کل شهر باید رنگ و بوی حسینی بگیرد .

ـ هیئت ‌ ها باید رنگ و بوی امر به معروف داشته باش ن د .

ـ در کنار نذری، اقدامات فرهنگی نیز در هیئات انجام شود .

ـ فرهنگ عفاف و حجاب احیاء شود .

ـ دلنوشته ‌های عاشورایی و زینبی ترویج شود و برای بهترین دلنوشته ‌ ها جوایز در نظر گرفته شود .

ـ اغلب در هیئت بانوان ، کودکان با مادرانشان حضور دارند ، باید فضای مناسب برای کودکان در نظر گرفته شود.

ـ مخاطب ‌ شناسی اهمیت بسیاری دارد .

ـ هیئت ‌ ها باید سخنران ‌ محور باشند ، البته شعر و نوحه تأثیر خاص خود را دارد .

ـ برای اینکه هیئت تشکیلاتی شود ، باید با کادرسازی صورت ‌ پذیرد و در طول سال از این ظرفیت بهره ‌ مند شد .

ـ از هیئت ‌ های کوچک محلی نباید غافل شویم.

ـ مبلغان شناسایی و توانمندسازی شوند.

ـ بانک اطلاعاتی از مبلغان خواهر تهیه شود.

ـ تشکیل گروه ‌ های نمایشی که وقایع عاشورا و ایام فاطمیه را اجرا کنند و فضایی برای اجرا در اختیار آنها قرار گیرد.

ـ جلسات هیئت در منزل شهدا یا حتی درب منزل این بزرگواران برگزار شود.

ـ هیئت ‌ ها معمولا خیریه دارند اما گروه جهادی کمتر دارند، باید به این سمت و سو بروند.

بسته فرهنگی و کتاب به عنوان ره ‌ توشه فرهنگی در اختیار هیئات قرار گیرد.

ـ شعار ما باید حفظ و تکثیر اصحاب آخرالزمانی سیدالشهدا(ع) باشد.

ـ نمایشگاه با موضوع سقط جنین برگزار شود و ظرفیت شیرخوارگان حسینی را پای کار بیاوریم.

ـ پویش ‌ هایی در این دو ماه محرم و صفر راه ‌ اندازی شود و پایگاه ‌ هایی به ‌ عنوان پایگاه حسینی در سطح شهر در نظر گرفته شود که در طول این ۶۰ روز فعال باشند.

ـ هیئات بانوان در بحث ‌ های فرهنگی و تربیتی فعال باشند تا اینکه مداح ‌ محور باشند.

ـ اگر قرار است حجاب رواج پیدا کند، شروع این تغییر انگیزشی باید از گروه نوجوانان آغاز شود.

ـ با توجه به فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی که می ‌ فرمایند : « جهاد تبیین فوریت و قطعیت دارد » ، باید این موضوع در هیئات مورد توجه قرار گیرد و مبلغان در حوزه جهاد تبیین آگاه باشند.

ـ از شور حسینی استفاده کنیم و شع و ر حسینی را برانگیزیم.

ـ مبلغات به اصول و فنون مداحی مجهز شوند.

ـ بحث تسهیل ‌ گری ازدواج و فرزندآوری در هیئات مورد توجه قرار گیرد.

ـ به موضوع امیدبخشی در هیئات مذهبی پرداخته شود.

ـ هیئات به نوجوانان خوراک فکری و جهان ‌ بینی دینی بدهند.

ـ آموزش مداحی برای نوجوانان در نظر گرفته شود و تابستان آنها بدین طریق غنی ‌ سازی شود.

ـ فضاسازی فرهنگی و تبلیغی برای هیئات مذهبی مورد توجه قرار گیرد.

کد خبر 691925

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha