به گزارش همشهری آنلاین، این رصد غافلگیرکننده بود، زیرا در ماه ژوئن ۲۰۲۲ کوتاهترین روز در تقریبا نیم قرن گذشته پدید آمد. با افزایش سرعت چرخش زمین به دور محور خود در چند دهه گذشته، قرار بود روزها با گذشت زمان کوتاهتر شوند. با این حال، به نظر میرسد روند یک بار دیگر معکوس شده است و از سال ۲۰۲۰، افزایش مداوم طول روز توسط دانشمندان مشاهده شد.
طول یک روز پیامدهای مهمی دارد؛ از نحوه اندازهگیری زمان گرفته تا فناوریهای مختلف مدرن مانند GPS. در نتیجه، دانشمندان در تلاش برای یافتن دلایل این تغییر ناگهانی و چگونگی تغییر کامل روند با وجود سرعت چرخش سیاره هستند.
بر اساس این مطالعه، یکی از دلایل کاهش سرعت چرخش زمین، میتواند اصطکاک باشد. با تاثیرات اصطکاک که در طی میلیونها سال اتفاق میافتد، چرخش محور کندتر شده و در نتیجه هر قرن حدود ۲.۳ میلیثانیه به طول هر روز اضافه میشود. با این حال چنین چیزی دلیل اصلی پدیده اتفاق افتاده اخیر نیست.
بیشتر بخوانید:
در حالی که تغییرات آب و هوا نیز بر چرخش تاثیر داشته است، دانشمندان دریافتند که تاثیر آن چندان قابل توجه نبوده و تغییرات جزر و مدی، طول روز را تا یک میلی ثانیه افزایش داده است.
با انتشار عمومی این مطالعه، تعدادی از افراد برای متعادل کردن افزایش تقاضای «ثانیه جهش منفی» داشتند، اما چنین درخواستی توسط مقامات مورد توجه قرار نگرفت.
نظر شما