پره‌های قدیمی توربین‌های بادی به لطف رزین جدیدی که می‌تواند در پایان چرخه استفاده به پاستیل تبدیل شوند!

توربین

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از دیلی میل، دانشمندانی که این رزین کامپوزیت را ساخته‌اند می‌گویند، می‌توان از آن برای ساخت میز، سینک، چراغ عقب خودرو، پوشش لپ‌تاپ و پوشک نیز استفاده کرد.

این ابداع توسط کارشناسان دانشگاه ایالتی میشیگان در ایالات متحده شکل گرفت که الیاف شیشه را با یک پلیمر گیاهی و یک پلیمر مصنوعی ترکیب کردند.

نیروی باد یک شکل فزاینده محبوب از انرژی‌های تجدیدپذیر است، اما زمانی که زمان تعویض پره‌های بزرگ توربین پس از ۲۰ تا ۲۵ سال فرا می‌رسد، دفع زباله‌ها مشکل‌ساز می‌شود.

تیغه‌ها که از ترکیبی از فایبرگلاس و رزین ساخته شده‌اند، می‌توانند در برابر بادهای شدید مقاومت کنند و به اندازه کافی سبک هستند تا بچرخند، اما به‌راحتی خرد نمی‌شوند، چه برسد به بازیافت.

تا سال ۲۰۵۰، پیش‌بینی می‌شود که جهان باید سالانه دو میلیون تن زباله پره‌های توربین بادی را دفع کند.

در حال حاضر، تیغه‌های از کار افتاده جهان بیشتر در مکان‌های مخصوص دفن زباله قرار داده می‌شوند؛ جایی که تجزیه آنها قرن‌ها طول می‌کشد.

با این حال، دکتر جان دورگان و تیمش در دانشگاه ایالتی میشیگان می‌گویند که رزین کامپوزیتی جدیدی که می‌تواند این غول‌ها را بسازد، بعدا می‌تواند به پره‌های توربین جدید یا محصولات مختلف دیگر بازیافت شود.

عجیب‌ترین بازیافت جهان شکل می‌گیرد | تبدیل پره‌های توربین به پاستیل و نوشیدنی ورزشی!

اینکه این ماده به چه چیزی تبدیل می‌شود بستگی به نحوه دستکاری دانشمندان دارد، اما با استفاده از محلول قلیایی می‌توان آن را به شیرینی و نوشیدنی‌های ورزشی هم تبدیل کرد!

دکتر دورگان گفت: «ما لاکتات پتاسیم غذایی را بازیابی کرده و از آن برای ساختن پاستیل استفاده کردیم که من خوردم. اتم کربن مشتق‌شده از یک گیاه، مانند ذرت یا علف، هیچ تفاوتی با اتم کربنی که از سوخت فسیلی به دست می‌آید، ندارد. همه اینها بخشی از چرخه کربن جهانی است و ما نشان داده‌ایم که می‌توانیم از زیست توده در این زمینه به مواد پلاستیکی بادوام برویم و به مواد غذایی برگردیم.»

بیشتر بخوانید:

علاوه بر ساختن شیرینی، می‌توان از محلول قلیایی برای ساخت پنجره‌ها و چراغ‌های عقب خودرو استفاده کرد و با مخلوط کردن مواد با مواد معدنی مختلف، سنگ درست ساخت که می‌توان از آن برای ساخت پیشخوان و سینک استفاده کرد.

کد خبر 700281

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فناوری‌

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha