به گزارش همشهری آنلاین، آش انار یکی از غذاهایی است که اگر تا به حال نخورده باشید هم با آمدن اسمش میتوانید تصور کنید که چقدر خوشمزه و لذیذ است. آش انار برخلاف آشهای دیگر مثل آش رشته و شله قلمکار بسیار سبک است. در ادامه با ما همراه باشید تا با طرز تهیه این آش خوشمزه و در عین حال آسان آشنا شوید.
مواد اولیه لازم برای تهیه آش انار
لپه خیس کرده: ۱/۴ پیمانه
عدس خیس کرده: ۱/۴ پیمانه
برنج خیس کرده: ۱/۲ پیمانه
سبزی آش: ۵۰۰ گرم (جعفری ۱۰۰ گرم، اسفناج ۱۰۰ گرم، تره ۱۵۰ گرم، گشنیز ۱۵۰ گرم)
پیاز داغ: ۴ قاشق سوپخوری
آب انار ترش: ۱ لیتر
رب انار: ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری
نعناع خشک: ۱ قاشق سوپخوری
تخم گشنیز پودر شده: ۱ قاشق غذاخوری
گلپر: ۱ قاشق سوپخوری
زردچوبه: ۲ قاشق چایخوری
ادویه کاری: ۱ قاشق چایخوری
دانه انار: ۱ پیمانه
نمک: به میزان لازم
فلفل سیاه: به میزان لازم
روغن مایع: به میزان لازم
گوشت چرخ شده: ۲۵۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
نکات مربوط به مواد اولیه آش انار
۱. پیاز داغ
پیاز داغ باید کاملا ریز و خشک باشد پس وقتی پیاز را خرد کردید در روغن فراوان که از قبل داغ شده است سرخ کنید سپس آن را روی توری قرار دهید تا روغن اضافی آن کاملا گرفته شود اگر پیاز داغ روغنی و درشت باشد باعث میشود داخل غذا مشخص باشد و همان طور که میدانید برای خیلی از افراد معلوم بودن پیاز در غذا خوشایند نیست بنابراین روغن پیاز را کامل بگیرید به طوری که حالت پودری پیدا کند.
۲. رب انار
رب انار از جمله چاشنیهای بسیار محبوب و خوشمزهای به شمار آورد که طرفداران زیادی دارد رب انار خالص خیلی سفت و غلیظ نیست پس اگر رب اناری داشتید که خیلی سفت بود یعنی ناخالصی دارد البته ناخالص بودن رب انار الزاماً به معنی بد مزه بودن یا بیکیفیت بودن آن نیست، به عنوان مثال ممکن است با رب آلوچه ترکیب کرده باشند که در این صورت هم خوشمزه است، اما دیگر رب انار خالص نیست رب انار شمال معمولا ترش و رب انار شیراز و یزد معمولا ملس است.
طرز تهیه آش انار مخصوص
۱. لپه و عدس را از شب قبل خیس کنید بعد با آب سرد تمیز بشویید چند بار در طول ۲۴ ساعت آب آن را عوض کنید برنج را هم از چند ساعت قبل تمیز بشویید و در آب سرد خیس کنید در تهیه این آش برنج در فرایند پخت باید کاملاً له شود پس از برنج نیم دانه هم میتوانید استفاده کنید.
۲. داخل قابلمه مناسب کمی روغن بریزید سپس پیاز داغی را که از قبل آماده کردهاید داخل قابلمه بریزید زردچوبه را هم تفت دهید و به آن اضافه کنید زردچوبه را به اندازهای تفت دهید که رنگ آن برگردد بعد هم نعناع خشک و تخم گشنیز پودر شده را به مواد اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید.
۳. همیشه برای آشها ظرفی را انتخاب کنید که گنجایش آن از مواد اولیه بیشتر باشد ظرفی مناسب است که حدود ۲ برابر مواد اولیه گنجایش داشته باشد، بعد باید حدود نصف گنجایش ظرف آب بریزید. البته در خصوص آش انار، چون بعداً باید آب انار هم اضافه کنید در مقایسه با آشهای دیگر باید در ابتدا آب کمتری اضافه کنید.
۴. لپه و عدسی را که از قبل خیس کردهاید و چند بار آب آن را عوض کردهاید به مواد اضافه کنید وقتی لپه و عدس پخت برنج را هم اضافه کنید وقتی برنج کاملاً باز شد آب انار + رب انار را اضافه کنید اجازه دهید چند دقیقه روی حرارت بماند تا مجدداً به جوش بیاید.
۵. وقتی آب مجدد به جوش آمد سبزی آش را اضافه کنید قبل از اینکه سبزی را اضافه کنید یک قاشق چایخوری نمک اضافه کنید نمک باعث میشود رنگ سبزی به آش پس ندهد بعد از اینکه سبزی را اضافه کردید اجازه دهید حدود نیم ساعت با حرارت متوسط روبه بالا با در باز بجوشد.
۶. همچنان که آش در حال آماده شدن است میتوانید کوفته قلقلیها را درست کنید برای این منظور گوشت، پیاز رنده شده، فلفل سیاه، زردچوبه، نمک و ادویه کاری را با هم مخلوط کنید کاملاً با دست ورز دهید. ادویه کاری در گرفتن بوی زهم گوشت بسیار موثر است، پس آن را فراموش نکنید.
اگر دوست داشتید میتوانید به کوفته قلقلیها سبزیهای معطر مثل نعناع هم اضافه کنید. اگر وقت دارید گوشت را در ظرف در بسته چند ساعت در یخچال استراحت دهید، سپس کوفتهها را درست کنید. به این صورت که از گوشت به اندازه گردو بردارید در دستتان فرم دهید، سپس در ظرف مورد نظر چند قاشق روغن بریزید و روی حرارت متوسط رو به بالا قرار دهید و اجازه دهید گوشت خودش را بگیرد.
تا وقتی که گوشت خودش را نگرفته با قاشق هم نزنید فقط هراز گاهی به کمک دسته تابه گوشتها را جا به جا کنید که نسوزد بعد از اینکه گوشت خودش را گرفت حرارت را متوسط کنید و اجازه دهید گوشت خوب سرخ شود.
هنگامی که گوشت خودش را گرفت، میتوانید با قاشق آن را هم بزنید، وقتی گوشت خوب سرخ شد و پخت کوفته قلقلیهای شما آماده است به کوفتهها برای اینکه بپزد آب اضافه نکنید، چون گوشت آب میاندازد، پس اجازه دهید با آب خودش بپزد.
نکته مهم دیگر در فرایند پخت گوشت این است که بعضی وقتی پیاز را رنده میکنند کاملا آب پیاز را میگیرند و اصطلاحاً فقط تفالههای پیاز را به گوشت اضافه میکنند، اما بعد از پخت با این مشکل مواجه میشوند که گوشت بوی زهم میدهد؛ بنابراین نباید آب پیاز را کامل بگیرید بلکه وقتی پیاز را رنده کردید چند دقیقه آن را کنار بگذارید آبی که از پیاز جدا میشود را بگیرید و بقیه پیاز را به گوشت اضافه کنید اصلاً نیازی به فشار دادن پیاز و گرفتن تمام آب آن نیست.
۷. کوفته قلقلیها را اگر به این روش تهیه کنید به هیچ عنوان باز نمیشوند بنابراین میتوانید از نیم ساعت پایانی به آش اضافه کنید یا اینکه بگذارید وقتی آش را از روی حرارت برداشتید به آن اضافه کنید.
۸. نیم ساعت بعد از اینکه سبزی آش را اضافه کردید، گلپر را اضافه کنید با دانههای انار، نعناع داغ، پیاز داغ و کوفته قلقلی تزیین کنید.
منبع: فرارو
نظر شما