طی روزهای گذشته، در رسانه‌های داخلی و خارجی صحبت درباره یک هواپیمای بدون سرنشین هجومی و مخرب ایران حسابی داغ است. حتی ایلان ماسک، بنیانگذار تسلا واسپیس‌ایکس در توییتر خود گزارشی از روزنامه ایندیپندنت درباره مشخصات این پهپاد ایران منتشر کرده است.

شاهد-136

 از این هواپیما که در واقع یک پهپاد ایرانی است، با عنوان «شاهد-۱۳۶» نام برده می‌شود. فناوری رکن اصلی در تسلیحات نظامی محسوب می‌شود؛ به این معنی که هر سلاح حداقل از یک فناوری مهم که قدرت کاربردی کردن آن را دارد برخوردار است. همچنین فناوری‌های مهم در همه جای دنیا، ابتدا در صنایع نظامی به‌کار گرفته می‌شود و سپس به بخش‌های دیگر راه می‌یابد. این در حالی است که سرریز فناوری‌های نظامی در حوزه‌های مختلف صنعتی و فناور می‌تواند به این حوزه‌ها کمک کند. به همین‌خاطر می‌توان امیدوار بود که فناوری‌های به‌کار گرفته شده در شاهد-۱۳۶ در آینده به سایر حوزه‌های صنعتی هدایت شود.

قابلیت تنظیم شعاع پروازی

پهپاد شاهد-۱۳۶ می‌تواند در شعاع هدف یا یک محدوده قابل تنظیم گشتزنی کند که همین ویژگی، آن را در رده ادوات نظامی پرسه‌زن قرار می‌دهد. در واقع این نوع از تسلیحات این توانایی را دارند که به اهداف مختلف حمله کنند. این اهداف هم می‌تواند مانند تجمعات دشمن، ادوات زرهی و انبار مهمات، ثابت باشند و هم می‌توانند اهداف متحرک مانند بالگردها و پهپادها را هدف قرار دهند. اما این پهپادها زمانی می‌توانند اثرگذار و به‌عبارتی مخرب و مهلک شوند که به تعداد زیاد و در فاصله زمانی کوتاه از یکدیگر پرتاب شوند. تعداد بالای پرتاب‌ها و همچنین سطح مقطع کم این نوع پهپادها، رهگیری آنها را به وسیله رادار دشوار می‌کند. همچنین قدرت تخریب این نوع پهپادها با سر جنگی انفجاری آن تضمین می‌شود.

ویژگی‌های شاهد- ۱۳۶

حالا که صحبت از پرتاب به تعداد زیاد شد، مشهودترین ویژگی این سلاح را باید در حمل‌ونقل و چیدمان آنها دید. درواقع یک کامیون با یک محفظه شبکه‌ای به تعداد ۵ شبکه، ۵ پهپاد را در خود جای می‌دهد که شبیه سلاح کاتیوشا، به‌طور متناوب و به فاصله اندک، عملیات پرتاب را انجام می‌دهد. به این ترتیب، اپراتورهای این سلاح می‌توانند ده‌ها فروند از شاهد-۱۳۶را به سمت اهداف تعیین شده، پرتاب کنند.
اگرچه شاهد-۱۳۶ طول و عرض زیادی ندارد، اما می‌تواند با حمل کلاهک یا سر جنگی، قدرت تخریب خود را نشان دهد. شاهد-۱۳۶را همچنین یک پهپاد انتحاری می‌دانند که وزن سر جنگی آن بین ۳۰تا ۵۰ کیلوگرم است. طول شاهد-۱۳۶ را برخی منابع ۳.۵متر و فاصله ۲سر بال آن را ۲.۵ متر عنوان کرده‌اند. همچنین این پهپاد با بُرد حرکتی ۲ هزار تا ۲۵۰۰ کیلومتر به‌عنوان یک پهپاد پرتابی، تهاجمی در میدان‌های نبرد می‌تواند موفق ظاهر شود. این در حالی است که شاهد-۱۳۶با وزنی معادل ۲۰۰کیلوگرم می‌تواند به حداکثر سرعت ۱۸۵کیلومتر بر ساعت برسد. علاوه بر این، استفاده از فناوری اپتیک پیشرفته در شاهد-۱۳۶این پهپاد انتحاری را برای انجام حملات دقیق توانمند کرده است.

کد خبر 713889
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فناوری‌

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 15
  • صفر IR ۱۲:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۷/۳۰
    42 5
    ماشاءالله به این اقتدار اگر این ابزار جنگی را در جنگ ایران و عراق داشتیم جنگ هشت سال طول نمی‌کشید و این همه جوان پاک شهید نمی‌دادیم ،
    • علی IR ۲۲:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۷/۳۰
      10 3
      جانم فدای نخبگان وپاسداران این مرزوبوم که مارابه این اقتدار رساندن گزینه های روی میزشان رابه فنا دادن
  • روح الله IR ۱۳:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۷/۳۰
    43 5
    درود برنخبهای دفاعی کشور
  • امت حزب الله IR ۱۸:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۷/۳۰
    10 0
    دمشون گرم دستخوش از این فناوری
  • محمد IR ۲۱:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۷/۳۰
    14 2
    کاش چنین پیشرفت در صنعت خودرو هم داشتیم موشک با این قدرت داریم اما پراید سوار میشیم
  • محمود IR ۲۱:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۷/۳۰
    7 6
    این پهپادها واسه ایران نیست شاید تو یه پروژه دفاعی باهم کار کرده باشن هم کوچکتر هستن هم بر خلاف شاهد 136 که موتور عقب پهپاد روسیه عکس پهپاد اش رو گذاشته موتور پهپاد روسیه جلوی پهپاد هست
  • تیمورط IR ۰۰:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۸/۰۱
    6 2
    حق تعالی نگهدار شما جوان‌های دلسوز وطن واسلام همه دست به دست هم بدیم انشاءالله اقتصاد ایران هم خوب میشه مرگ بر منافق
  • احمدرضا IR ۱۳:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۸/۰۱
    2 0
    افتخار ملی ما
  • IR ۲۱:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۸/۰۱
    1 0
    درود بر همه وطن دوستان بی ریای کشورم. اگر خانه و کشور نباشد دین و مذهب معنایی ندارد.