به گزارش همشهری آنلاین، سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجیرنگ از تشدید فعالیت سامانه بارشی، بارش باران همراه با رعدوبرق در مناطق مستعد تگرگ در روز سهشنبه (۳ آبانماه) در استانهای گلستان، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی خبر داد.
براثر این مخاطرات احتمال بالا آمدن سطح آب رودخانهها، احتمال سیلاب در مناطق مستعد، صاعقه، احتمال اختلال در تردد جادهای، خسارت به سازههای موقت، تاخیر و احتمال لغو پرواز و آسیب به صنعت کشاورزی وجود دارد.
سازمان هواشناسی برای کاهش آسیب احتمالی احتیاط در سفرهای برونشهری، اجتناب و پرهیز از تردد و اسکان درحاشیه مسیلها، اجتناب از فعالیتهای کوهنوردی و جابجایی عشایر کوچرو، بازگشایی دهانه پلها و آبروها، بررسی استحکام سازههای موقت، تابلوهای تبلیغاتی و پوشش گلخانهها، تسریع در کاشت محصولات پاییزه و تسریع در برداشت مزارع پنبه در استان گلستان را توصیه میکند.
رگبار باران، احتمال بارش برف و تگرگ در ارتفاعات ۱۷ استان
این سازمان با صدور هشدار زردرنگ از نفوذ سامانه بارشی، رگبار باران، رعدوبرق، احتمال تگرگ، در ارتفاعات احتمال بارش برف، وزش باد شدید موقتی در نقاط مستعد همراه با خیزش و نفوذ گردوخاک، کاهش نسبی دما و احتمال رخداد مه خبر داد.
این مخاطرات روز دوشنبه (۲ آبان) در گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی، زنجان، قزوین، البرز، تهران، شمال سمنان، کردستان، کرمانشاه، شمال مرکزی، همدان و جنوب استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل و روز سهشنبه ( ۳ آبانماه) در گیلان، مازندران، ارتفاعات شمال شرق تهران، شمال سمنان مورد انتظار است.
بیشتر بخوانید؛
براثر این مخاطرات احتمال لغزندگی جاده، اختلال در سفرهای بین شهری در عبور از گذرگاههای کوهستانی، احتمال ریزش کوه، احتمال آبگرفتگی محدود معابر، احتمال بالا آمدن سطح آب رودخانهها و احتمال خسارت به کشاورزی وجود دارد.
سازمان هواشناسی کشور احتیاط در سفرهای برونشهری، احتیاط در فعالیت کوهنوردی و جابجایی عشایر کوچرو، تسریع در کاشت محصولات پاییزه و انتقال نهادههای کشاورزی کشتهای پاییزه به انبار را توصیه میکند.
وزش باد شدید و خیزش گردوخاک در ۱۹ استان
سازمان هواشناسی در ادامه این هشدار از افزایش شیو فشار سطح زمین، وزش باد شدید موقت، خیزش گردوخاک و گردوغبار خبر داد.
این مخاطرات در روز دوشنبه (۲ آبانماه) در استانهای کردستان، کرمانشاه، زنجان، قزوین، قم، همدان، مرکزی، البرز، تهران، جنوب استانهای آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی و غرب سمنان و روز سهشنبه (۳ آبانماه) در تهران، البرز، مرکزی، همدان، لرستان، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، سمنان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، نوار شرقی خراسان جنوبی و شمال سیستان و بلوچستان پیشبینی میشوذ.
براثر این مخاطرات احتمال سقوط اشیاء از ارتفاعات، احتمال خسارت به سازههای موقت و شکستن درختان کهنسال، احتمال کاهش کیفیت هوا، کاهش شعاع دید و احتمال تاخیر در پرواز وجود دارد.
سازمان هواشناسی برای کاهش آسیبهای احتمالی ناشی از این مخاطرات احتیاط در تردد، اجتناب از فعالیتهای فیزیکی در فضای باز بهویژه برای گروههای حساس، عدم توقف و پارک خودرو در اطراف درختان فرسوده و ساختمانهای نیمه کاره و استحکام سازههای موقت از جمله تابلوهای تبلیغاتی و پوشش گلخانهها را توصیه میکند.
نفوذ سرما و خطر سرمازدگی محصولات کشاورزی در ۱۲ استان
سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ دیگری از نفوذ هوای سرد و کاهش نسبی دما با میانگین ۴ تا ۶ درجه سانتیگراد از اوایل تا اواخر وقت چهارشنبه ( ۴ آبانماه) در آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کردستان، زنجان، قزوین، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، البرز، تهران، سمنان و مرکزی خبر داد. براثر این مخاطرات احتمال سرمازدگی محصولات کشاورزی وجود دارد.
به توصیه سازمان هواشناسی، تسریع در برداشت سیب و انگور و صیفیجات در استان آذربایجانغربی، تسریع در برداشت سیب، سیبزمینی و چغندر قند و تسریع در کاشت محصولات پاییزی در استان آذربایجانشرقی، تسریع در برداشت گوجه فرنگی، پیاز و سیب زمینی و انتقال به محل مناسب و در نظر گرفتن اقدامات پیشگیرانه در ابهر و خرمده برای تاکستانها و قطع آبیاری باغات جهت جلوگیری از سرمازدگی در زنجان در دستور کار قرار گیرد.
همچنین این سازمان تسریع در برداشت باغات انار و مزارع ذرت علوفهای در استان قزوین در منطقه آوج، تسریع در برداشت سیب زمینی در استان کردستان، تسریع در برداشت ذرت، به، سیب و انار در استان البرز، تسریع در برداشت ذرت و سر زنی بوتههای سیب زمینی جهت جلوگیری از سرمازدگی و اختلال در برداشت در سمنان، تسریع در برداشت زرشک در استان خراسانجنوبی، تسریع در برداشت انگور و جمعآوری بارگاههای تولید کشمش و انتقال به انبار در استان خراسانشمالی، تسریع در برداشت سیب و انتقال به انبارها در تهران، تسریع در برداشت ذرت در خراسانرضوی، کنترل دما، نور و رطوبت در سالنهای پرورشی و گلخانهها و مراقبت از باغات و مزارع استان مرکزی را لازم میداند.
افزایش ارتفاع موج تا ۲ متر در دریای خزر
سازمان هواشناسی با صدور هشدار دریایی زردرنگ از افزایش سرعت باد همراه با فعالیت سامانه بارشی، وزش باد همراه با افزایش ارتفاع موج در نواحی ساحلی میانگین۱ تا ۱.۵ متر و در نواحی فراساحلی تا ۲ متر خبر داد.
این مخاطره روز سهشنبه ( ۳ آبانماه) در دریای خزر، نواحی ساحلی و دور از ساحل در استانهای گیلان، مازندران، گلستان مورد انتظار است.
بر اثر این مخاطرات احتمال آسیب به تورهای صیادی و قفسها، اختلال در تردد با قایقهای تفریحی و شناورهای سبک و احتمال خسارت به تاسیسات دریایی دور از انتظار نیست.
سازمان هواشناسی کشور محدودیت در سفرهای دریایی با شناورهای سبک و اتخاذ تمهیدات پیشگیرانه جهت دوری از خسارت در فعالیتهای دریایی را توصیه میکند.
گفتنی است در هشدار نارنجیرنگ سازمان هواشناسی پیشبینی میشود که پدیدهای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارتهای احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آمادهباش دستگاههای مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارتزا صادر میشود.
هشدار زردرنگ نیز به معنای این است که پدیدهای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر میشود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیدهای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار میگیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.
آمادهباش مدیریت بحران استان تهران
در پی صدور هشدار نارنجی توسط سازمان هواشناسی، مدیرکل مدیریت بحران استان تهران هم با اشاره به وقوع توفان لحظهای در این استان، از آمادهباش مدیریت بحران برای مقابله با حوادث احتمالی خبر داد.
حامد یزدی مهر گفت: وزش باد شدید تا خیلی شدید و طوفان لحظه ای برای روزهای دوشنبه و سهشنبه دوم و سوم آبان ماه پیش بینی شده است.
امکان خیزش گرد و خاک در جنوب و غرب استان
وی با بیان اینکه شدت وزش باد برای روز دوشنبه طی بعد از ظهر و شب شدید پیش بینی شده است گفت: طبق اعلام هواشناسی، خیزش گرد و خاک به خصوص در نیمه جنوبی و غربی استان تهران همراه با نفوذ گرد و غبار از استانهای مجاور و کاهش کیفیت هوا و دید افقی همراه خواهد بود. در همین راستا به شهروندان توصیه میکنیم که با توجه به منطقه اثر مخاطره پیش بینی شده نکات ایمنی لازم را مد نظر داشته باشند.
لزوم توجه به توصیهها حین وقوع طوفان
مدیرکل مدیریت بحران استان تهران ادامه داد: عدم تردد در مجاورت ساختمانهای در حال ساخت، تابلوهای مستقر در سطح شهر، تیرهای برق، کابلهای فشار قوی و عدم تجمع در محدوده و محل وقوع حوادث احتمالی، فاصله گرفتن از شیشه پنجرهها، عدم تردد در محدوده تراس و پشت بام و... از توصیههایی است که باید حین وقوع طوفان به آن توجه کرد. همچنین دوری و عدم توقف درمحدوده حصارها، دیوارها، تابلوهای تبلیغاتی، بنرها، داربستهای فلزی، مکانها و... نیز حیم وقوع طوفان توصیه می شود.
وی افزود: همچنین اداره کل بحران استان تهران توصیهها و هشدارهای لازم را برای مقابله حوادث احتمالی ناشی از این پدیده به دستگاههای امدادی و خدماتی ارائه کرده و آنان به حالت آمادهباش درآمدهاند.
آمادهباش تمام مناطق تهران برای طوفان
رئیس مرکز عملیات اضطراری سازمان مدیریت بحران شهر تهران هم گفت: با توجه به هشدار وقوع طوفان در تهران مدیران بحران مناطق ۲۲گانه در آماده باش کامل قرار گرفتند.
پدرام قودجانی رئیس مرکز عملیات اضطراری سازمان مدیریت بحران شهر تهران در گفت و گو با خبرنگار مهر، با اشاره به هشدار وقوع طوفان در تهران گفت: هشدار وقوع طوفان با عنوان هشدار نارنجی برای فردا و پس فردا در شهر تهران صادر شده است.
وی ادامه داد: با توجه به پیش بینیهای صورت گرفته احتمال رخداد طوفان برای فردا عصر و شب و پیش از ظهر روز سه شنبه وجود دارد.
قودجانی درباره آمادهباش مناطق برای مقابله با گرد و غبار و طوفانها اظهار کرد: مدیران بحران مناطق ۲۲ گانه تهران مأموریت یافتند تا وضعیت تابلوها و درختانی که احتمال سقوط دارند را پیگیری کنند.
رئیس مرکز عملیات اضطراری سازمان مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: همچنین توصیههای هواشناسی جهت استحکام سازههای موقت، هشدار پرواز هواپیماهای سبک و هشدار عدم صعود به ارتفاعات صادر شده است.
منبع: ایسنا، مهر
نظر شما