به گزارش همشهری آنلاین به نقل از هلثدی نیوز پژوهشگران دانشگاه سویل در اسپانیا در این بررسی این موضوع را ارزیابی کردند که آیا تماس فوری پوست به پوست بین نوزاد سالم و مادر پس از عمل سزارین اثر تعدیلکنندهای از لحاظ خونریزی پس از زایمان و انقباضهای رحمی دارد یا نه.
این آنالیز شامل ۸۰ زن میشد که به طور اتفاقی به دو گروه مساوی تقسیم شده بودند: یک گروه با تماس پوست به پوست و یک گروه که مراقبتهای معمول برای آنها انجام میشد.
متغیرهای بالینی ارزیابیشده شامل هموگلوبین پلاسما، انقباض رحمی، شیردهی از پستان و درد پس از عمل بودند. متغیرهای ذهنی ارزیابیشده شامل ارضای مادری، آسودگی خیال، مقایسه با سزارین قبلی و میزان گریه کردن نوزاد بودند.
یافتههای این پژوهشگران نشان داد که در گروه تماس پوست با پوست انقباضات رحمی قویتری پس از عمل سزارین انجام میشود و میزان هموگلوبین خون مادر پس از مرخص شدن بالاتر است (که خونریزی کمتر را نشان میدهد). به علاوه این تماس پوست به پوست با میزان بالاتر شیردهی مادر، میزان بالاتر ارضای مادری و آسودگی و نیز میزان کمتر درد و گریه کمتر در نوزاد همراهی داشت.
این پژوهشگران که نتیجه کارشان را در ژورنال Nursing Open منتشر کردهاند، مینویسند: «استفاده از اعمال جراحی مانند سزارین برای به دنیا آوردن نوزاد نباید مانع از انجام تماس پوست به پوست نوزاد با مادر در اتاق عمل شود و ما در حین انجام این بررسی مشاهده کردیم که میتوان این کار را بدون ایجاد مشکلی انجام داد. اما محدودیت مهمی که را در انجام کار داشتیم این بود که مراکز بیمارستانی آمادگی کامل برای به کار بستن این شیوه را نداشتند.»
نظر شما