کارشناس بازار ارز اعلام کرد: هجوم مردم با کارت ملی برای خرید ارز در روزهای اخیر مسیر افزایش قیمت ارز در کانال ۳۳ هزار تومان را هموار کرده است. هرچند وجود دلالان را نیز نمی توان نادیده انگاشت.

دلار

همشهری آنلاین- خدیجه نوروزی: تقریبا یک ماه پیش بود که بانک مرکزی از عرضه  ۷۴ میلیون دلار، یعنی چیزی در حدود هفت برابر متوسط معاملات روزانه بازار توافقی به بازار خبر داد تا با عرضه سنگین دلار در بازار توافقی، نرخ ارز را مدیریت کند.

بسیاری از معامله گران بازار ارز نیز طی همین ماه از سد بازارساز در برابر افزایش قیمت دلار خبر می دادند اما از پنجشنبه گذشته این سد شکست و دلار مجددا به کانال ۳۳ هزار تومان صعود کرد. هرچند روز شنبه در میانه روز  به محدوده ۳۲ هزار تومان بازگشت اما مجددا مسیر کانال ۳۳ هزار تومانی را در پیش گرفت و از دیروز روند افزایشی خود در این کانال را درپیش گرفت. دلار در بازار آزاد امروز  با قیمت های ۳۳ هزار و ۳۵۰ تومان معامله شد و با ادامه روند افزایشی خود قیمت آن به محدوده ۳۳ هزار و ۵۰۰ تومان نیز رسید. برخی از معامله گران همچنین از عبور نرخ دلار از نیمه کانال ۳۳ هزار تومان نیز خبر داده‌اند. البته به نظر می رسد بازارساز تمام تلاش خود را برای حفط قیمت ارز در محدوده های قبلی به کار برده است و دلار توافقی همچنان در کانال ۳۱ هزار تومانی معامله می شود قیمتی که موجب شده است تا کارت های ملی بیشتری برای خرید ارز توافقی  وارد بازار شود و همین مسئله نیز مسیر افزایش قیمت دلار را هموارتر کرده است.

هرچند تا کنون ورود دلار به کانال ۳۳ هزار تومانی پایدار نبوده و و هر ۳ ورود دیگر نرخ این ارز پیش از این به کانال مذکور در سال جاری بی‌نتیجه مانده و با تغییر روند به سمت کانال‌های پایین‌تر همراه شده است اما به نظر می رسد هجوم برخی به بازار ارز برای خرید دلار توافقی که این روزها فاصله بیشتری با دلار آزاد پیدا کرده است،‌ بر آتش افزایش قیمت دلار دامن زده است. در عین حال به نظر می رسد تلاش بازارساز نتوانسته پاسخگوی نیاز بازار باشد. در این میان فشار افزایش قیمت درهم امارات و دلار هرات بر بازار ارز تهران و بازی معامله‌گران را نیز نباید دست کم گرفت.

سیدکمال سیدعلی، کارشناس بازار ارز در خصوص ورود دلار به کانال ۳۳ هزار تومانی و افزایش قیمت دلار در این کانال به همشهری آنلاین گفت: دولت یا باید با کارت ملی قیمت ارز را طوری تنظیم کند که انگیزه صف های طولانی مقابل صرافی ها از بین برود یا باید نگران تاثیر آن در بازار ارز نباشد چرا که یک رانتی شکل گرفته است که منجر به ایجاد چنین صف هایی شده است.

وی ادامه داد: الان فاصله بازار آزاد ارز با نرخ توافقی نزدیک به ۲ هزار تومان است و همین موضوع منجر به ایجاد صف های طولانی در مقابل صرافی ها منجر شده است که ناگزیر هم هست.

این کارشناس بازار ارز با بیان این مطلب افزود: البته یک نگرانی نیز بانک مرکزی دارد اگر نرخ را بالا ببرد بازار هم به همان میزان افزایش نرخ ارز خواهد داشت. 

وی در این خصوص که بازارساز تاکنون با تزریق دلار سعی می کرد مانع ورود نرخ ارز به کانال ۳۳ هزار تومانی شود نیز گفت: نرخ ارز بستگی به تقاضا دارد، وقتی تقاضا زیاد شود، بانک مرکزی توان پاسخگویی به تمام کارت ملی های کشور را ندارد. در چنین شرایطی برای کاهش تقاضا، یا باید با افزایش نرخ ارز آن را تامین کند یا بگوید من فقط به مسافران ارز می دهم و اینگونه تقاضا را کاهش دهد.

سیدعلی اظهار کرد: در شرایطی که بحران های اقتصادی روز به روز می شود و خود به خود خروج سرمایه نیز تشدید می شود و در چنین شرایطی خریداران به بازار هجوم می آورند که اجتناب ناپذیر است و همین هجوم نیز منجر می شود تا نرخ ارز مسیر افزایش را هموارتر طی کند.

در همین راستا مجتبی دیبا کارشناس بازارهای مالی با اشاره به سیاست‌های انقباضی دولت در اقتصاد به تجارت‌نیوز گفت: در کانال فعلی قیمت دلار اگر مدتی در این محدوده باقی بماند، شاهد تحرکات قیمتی دلار خواهیم بود.

او در ادامه افزود: اگر اخبار مهمی بازار را تحت تاثیر قرار ندهد،فعلا حفظ محدوده ۳۳ هزار تومان در هفته پیش رو برای قیمت دلار منطقی به نظر می‌رسد.

دیبا با این توضیح که بازارساز بر قیمت‌ها اعمال نظر دارد و  این سیاست‌های انقباضی معمولا رکود را به دنبال خواهد داشت گفت: سیاست‌های انقباضی از دید کلان به معنی عدم تحرک در بازارهای اقتصادی است و عملا شرکت‌هایی که زیرمجموعه‌های چنین اقتصادی هستند وقتی در رکود به سر می‌برند، تقاضای دلار هم کاهش می‌یابد و تقاضاهای خرد از سوی افراد نیز خیلی بر بازار و جابه‌جایی قیمت‌ها تاثیرگذار نیست.

کد خبر 716789
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha