اخترشناسان سیارهای فراخورشیدی با نام WASP-12b را کشف کردند که به دور ستاره همدم خود در حال گردش است و بنابراین بسیار داغ میباشد و جرم آن 1.4 برابر جرم مشتری است. البته سیارات فراخورشیدی به جرم مشتری در فضا بسیار فراوانند و آنچه این سیاره را از بقیه متمایز کرده این است:
1- این سیاره در فاصلهای بسیار نزدیک (0.023 واحد نجومی یا 2 میلیون مایل) نسبت به ستاره خود به دور مداری در حال حرکت است و گردش آن تنها 26 ساعت طول میکشد. هنگامی که سیارات فراخورشیدی به دور ستارگان همدم خود میگردند ، جلو و پشت ستاره، ظاهر میشوند و در واقع همین امر موجب کشف WASP-12b شد.
2- این سیاره 1.79 برابر مشتری است و چگالی آن تنها 0.3 گرم بر سانتی متر مکعب است و اخترشناسان تقریبا مطمئن هستند که WASP-12b کرهای جامد نیست اما نمیدانند علت بزرگ بودن اندازه آن چیست. ستاره همدم این سیاره که از قدر 12 میباشد، یک کوتوله سفید با درخشندگی F است که نور و گرما را 6600 برابر بیشتر از آنچه ما در زمین از خورشید دریافت میکنیم، به WASP-12b منتقل میکند.بنابراین دما در این سیاره باید چیزی حدود 2500 کلوین باشد.
به گزارش آسمان پارس، در واقع میتوان گفت که تیم اخترشناسان به سرپرستی لسلی هب از دانشگاه سنت اندروز در اسکاتلند، سیارهای فراخورشیدی را کشف کردهاند که داغترین دمای سطحی و کوتاهترین دوره تناوب را دارد.