وزیر صمت گفت: با توجه به آنکه خودروسازهای فرانسوی سابقه خوبی در ایران ندارند، برنامه ای برای اجازه دادن به واردات این خودروها نداریم.

فاطمی امین

به گزارش همشهری آنلاین،  سیدرضا فاطمی درباره صحت و سقم ممنوعیت واردات خودروهای فرانسوی گفت: خودرو سازهای فرانسوی سابقه خوبی به لحاظ تعهدات شان در ایران ندارند.

بر اساس گفته های وی که باشگاه خبرنگاران جوان آن را منتشر کرده است، دولت فرانسه در این حوادث اخیر موضع گیری‌های نادرستی گرفته است، هم اکنون برنامه‌ای برای اجازه دادن به واردات خودروهای فرانسوی نداریم.

پیش تر سخنگوی وزارت صمت هم اعلام کرده بود که واردات خودروهای فرانسوی به ایران از سوی این وزارتخانه ممنوع و تحریم شده و وزارت صمت و دولت ایران، خودروسازان فرانسوی را به خاطر رفتارشان تحریم کرده است و دیگر نمی‌گذارد تا آن‌ها بتوانند با ابزار تحریم، صنعت و بازار خودروی ایران را تحت فشار بگذارند.

همچنین به گزارش پایگاه خبری بورس کالا، فاطمی امین در گفت و گویی با بیان اینکه در بحث واردات خودرو تدابیری اندیشیده شده که از رانت احتمالی جلوگیری شود، افزود: به واسطه عدم واردات خودرو در سال‌های گذشته، اگر خودرو در شرایط غیرحرفه‌ای و بدون برنامه عرضه شود شاهد افزایش قیمت‌ها خواهیم بود.

وی اظهار کرد: وزارت صمت برای از بین رفتن این رانت احتمالی دو تدبیر اندیشیده است، نخست آنکه خودروهای وارداتی در بورس کالا که قیمت‌ها به صورت شفاف کشف شده و قابل رصد است، عرضه شوند و دوم، اینکه سود بازرگانی حالت متغیر داشته باشد و به خزانه دولت بازگردد؛ با دو تدبیر فوق، رانتی که ممکن بود برای واردکنندگان ایجاد شده و باعث ایجاد تقاضای کاذب شود کاملا از بین خواهد رفت.

فاطمی امین با تاکید بر اینکه یکی از دو اصل اساسی در رهایی از رانت احتمالی واردات خودرو و شفافیت بازار، عرضه خودروها در بورس کالاست، ادامه‌داد: تجربه گذشته نشان می‌دهد همه کالاهایی که در بورس کالا عرضه شده‌اند از وضعیت مطلوب تری برخوردارند که برای مثال می‌توان فولاد یا سیمان را در این حوزه نام برد.

وزیر صمت تصریح‌کرد: عرضه در بورس کالا چند ویژگی دارد، یکی از این ویژگی‌ها فضای کاملا شفاف بورس و کشف نرخ‌ها براساس مکانیزم عرضه و تقاضا است. این شفافیت در اعلام میزان عرضه، تقاضا و قیمت پایانی فروش کمک می کند که بتوان وضعیت را به صورت دقیق تر رصد و برای بهبود شرایط بازار برنامه ریزی و اقدام کرد.

وی بیان کرد: همچنین در بورس کالا می توان از ابزارهایی استفاده کرد که بازار را متعادل کند. برای مثال در حوزه مس یا فولاد مشاهده کردیم که با استفاده از ابزارهای بورس در کوتاه ترین زمان، التهاب بازار رفع شد.

به گفته فاطمی امین، بورس کالا هم به لحاظ شفافیت برای خریداران و فروشندگان، هم از نظر تولید داده برای حاکمیت و هم به دلیل ابزارهایی که در آن وجود دارد، برای بازار موثر است.

کد خبر 723517

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار صنعت و تجارت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • نیما DE ۲۱:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۶
    0 0
    فرانسه چقدر ضرر کرد