سه‌شنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۱ - ۰۷:۳۳
۱۰ نفر

سال‌ها میدان کتاب منطقه ۲ با نام سنگ‌فروشی‌های آن شناخته می‌شد. سنگ‌فروشی‌هایی که وسعت زیادی از معابر محدوده شمالی میدان را قرق کرده و مراجعه‌کنندگان بسیاری از شهر تهران داشتند. تا اینکه ساماندهی سنگ‌فروشی‌ها با هدف رفع مزاحمت‌ها از اواخر دهه ۹۰ شروع شد اما هنوز بخشی از مشکل باقی است.

سنگ فروشی

همشهری آنلاین - مریم باقرپور: دهه۷۰ و همزمان با رشد و توسعه ساخت‌وسازها در محله «آسمان» منطقه۲ به تدریج مصالح‌فروشی‌ها و سنگ تراشی‌ها زمین‌های اطراف میدان را تصرف کردند. آن روزها خبری از آپارتمان‌ها و برج‌های میلیاردی نبود و فعالیت این واحدها هم حسابی رونق داشت. اما به تدریج با توسعه محله، مصالح‌فروشی‌ها و سنگ تراشی‌های اطراف میدان که بیشتر آنها املاک محدوده را تصرف کرده‌ بودند به معضل اصلی همسایه‌ها تبدیل شد.

خواندنی‌های بیشتر را اینجا دنبال کنید

این سنگ‌فروشی‌ها «کتاب» را بلعیده‌اند

بخشی از مشکلات که رفع شد

با رونق فعالیت سنگ‌فروشی‌ها و افزایش‌ تردد شهروندان، میدان کتاب به محل‌ تردد کامیونت‌ها و وانت‌بارها هم تبدیل شد. در نتیجه با درخواست اهالی و پیگیری‌های شورایاری فعالیت‌ برای جمع‌آوری این مشاغل مزاحم آغاز شد تا اینکه اواخر دهه ۹۰ پس از اعلام  اینکه اصناف محدوده ساماندهی می‌شوند و وعده مدیران شهری منطقه در سال ۱۳۹۹، جمع‌آوری ۴۵۰‌مترمربع از املاک در تصرف سنگ تراشی‌ها محقق شد. اما همچنان فعالیت برخی سنگ‌فروشی‌های خرده‌پا مزاحم شهروندان است. «داود الماسی نیا» دبیر شورایاری محله آسمان دراین‌باره می‌گوید: «اواخر دهه ۹۰ وقتی با توافق بزرگ‌ترین مالک سنگ‌فروشی‌ها و شهرداری بخش زیادی از فضا آزاد شد، اهالی خوشحال شدند. اما فعالیت سنگ‌فروشی‌های خرده پا همچنان آزاردهنده است. آنها سروصدا دارند، به دلیل استقرارشان وانتی‌ها و کارگران در محل‌ تردد می‌کنند، در بخش شمالی با قرار دادن سنگ‌ها در پیاده‌روها مسیر را بسته‌اند و...»

او دلیل جمع نشدن سنگ‌فروشی‌های خرد را نبود تعامل می‌داند و می‌افزاید: «متأسفانه برخی از سنگ‌فروشی‌ها فکر می‌کنند می‌توانند بالاترین امتیاز را از شهرداری دریافت کنند همچنان اینجا مانده‌اند.»

این سنگ‌فروشی‌ها «کتاب» را بلعیده‌اند

کاسبانی که پیاده‌رو را گرفته‌اند

سنگ‌فروشی‌ها در محدوده شمالی میدان کتاب پراکنده‌اند، برخی هم در ابتدای کوچه‌ها و خیابان‌هایی قرار دارند که در آن ده‌ها واحد مسکونی قرار دارد. یکی از این سنگ‌فروشی‌ها در ابتدای کوچه‌ای قرار دارد که این روزها تابلو بهروز در ورودی آن نصب شده است. «ملیحه عزیزی» از ساکنان این کوچه می‌گوید: «کوچه ما گذر ۸ متری است اما وجود سنگ‌فروشی در بخش جنوبی و یکی از نمایندگی‌های خودروسازان در بخش شمالی کوچه باعث شده تا علاوه بر نمای زشت محدوده سکونت مان، مسیر رفت‌وآمد ساکنان بسته شود. چون آنها سنگ‌های خود را در پیاده‌رو و ضایعاتش را در انتهای کوچه می‌گذارد و نمایندگی‌ها برای تعمیر خودروها تمام خیابان را قرق می‌کنند. به همین دلیل ما جایی برای توقف، ورود و خروج خودروهایمان نداریم.»

او و همسایه‌های دیگر که جمعیت‌شان به بیش از ۵۰ خانوار می‌رسد، این مشکل را با مدیران سنگ‌فروشی و نمایندگی خودرو در میان گذاشته‌اند اما در به نتیجه‌ای نرسیده‌اند. عزیزی می‌گوید: «املاک این محدوده میلیاردها تومان ارزش مادی دارد. اما متأسفانه نمای بصری شمال میدان کتاب و به‌ویژه کوچه ما مانند محدوده زاغه نشین‌هاست. در هر گوشه‌ای سنگ‌ها ریخته شده، وانتی‌ها توقف کرده‌ و کارگران دورهم جمع شده‌اند. در کنار اینها زیبایی بصری هم وجود ندارد.»

این سنگ‌فروشی‌ها «کتاب» را بلعیده‌اند
انتهای کوچه هم توسط سنگ‌فروشی گرفته شده است

ترس برای عبور از سواره‌رو

وجود سنگ‌فروشی‌ها حتی برای دانش‌آموزان مدرسه امام علی(ع) و مراجعه‌کنندگان به میوه وتره‌بار فرحزادی هم دردسرساز شده است. «سهیل ایمانی» از دانش‌آموزان مدرسه امام علی(ع) می‌گوید: «زمان عبور از محدوده ترس همراه همیشگی ماست. چون بلوار فرحزادی شیب تندی دارد و خودروها با سرعت حرکت می‌کنند. از طرفی نمی‌توانیم از پیاده‌رو برویم چون سنگ‌فروشی‌ها جایی برای عبور نگذاشته‌اند. پس مجبوریم وارد سواره شویم که ان هم خطرهای خودش را دارد.»

این سنگ‌فروشی‌ها «کتاب» را بلعیده‌اند
عنوان

پیگیری مسئولان برای رفع مشکل

مشکل استقرار سنگ‌فروشی‌ها و مصالح‌فروشی‌های میدان کتاب و محدوده اطراف آن همچنان باقی است. «مهدی طریقتی» رئیس اداره ساماندهی و مشاغل شهرداری منطقه ۲ درباره رفع این مشکل می‌گوید: «راه‌حل رفع معضل مانند گذشته با توافق امکان‌پذیر است اما برخی از سنگ‌فروشی‌ها مایل به همکاری نیستند. درباره محدوده کوچه بهروز هم اگر اهالی نامه‌ای را تهیه و به شهرداری ناحیه تحویل دهند، براساس ماده ۵۵‌بند ۲۰ با خاطیان برخورد می‌شود. چون هیچ واحد صنفی نمی‌تواند در تردد شهروندان تداخلی ایجاد کند. به‌ویژه آنکه آن محدوده نزدیک مدرسه است.»

همچنین «مهدی کفایی محمدنژاد» شهردار ناحیه ۸ منطقه۲ هم به تازگی سکان مدیریت این ناحیه را به عهده گرفته است درباره پیگیری مشکل اهالی می‌گوید: «پس از بازدید از این محدوده، در صورتی که تخلفی مشاهده شود حتماً پیگیری خواهد شد.»

این سنگ‌فروشی‌ها «کتاب» را بلعیده‌اند
توقف خودروهای نمایندگی ماشین در مسیر تردد اهالی
کد خبر 725239

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار زیر پوست شهر

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • محمدزاده IR ۱۹:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۵
    0 0
    کاش اتفاق خوشی با این گزارش در محله بیفتد. ما که به نتیجع ای نرسیدیم