شنبه ۲۱ دی ۱۳۸۷ - ۱۰:۲۹
۰ نفر

آدم‌هایی را می‌شناسیم که به خاطر بوی بد دهان همسرشان از آنها طلاق گرفته‌اند.

شاید هیچ‌چیز ناخوشایند‌تر از بوی بد دهان برای یک زوج نباشد. در واقع تحمل این بوی بد برای مدت طولانی غیرممکن است. این افراد حتی به‌تدریج دوستان خود را هم از دست می‌دهند.

مطالعات پزشکی جدید نشان می‌دهد بوی بد دهان به گروه خاص و کوچکی از مردم منحصر نمی‌شود بلکه  افراد بسیاری نیز به این مشکل مبتلا هستند ولی چون بدن غالباً با این بوها سازگاری پیدا می‌کند بیمار آن را احساس نمی‌کند.

پژوهشگران می‌گویند 85 درصد علت بوی بد دهان به عواملی چون خشکی دهان، کمی ترشح بزاق به‌ویژه هنگام خواب، رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان، استفاده نکردن از خلال دندان، مسواک نزدن، پوسیدگی دندان و التهاب لثه‌ها مربوط می‌شود.

در خیلی از موارد بوی بد دهان موقتی بوده است و به‌زودی رفع می‌شود مثلاً هنگام خواب، خالی بودن معده و مصرف سبزیجات و پیاز و مقادیر زیادی قهوه و دخانیات بویی از دهان افراد استشمام می‌شود که به‌زودی از بین می‌رود.

این عوامل و بقایای مواد غذایی باعث تراکم باکتری در دهان شده و باعث ایجاد ترکیبات گوگردی و بوی بد دهان می‌شوند.

بد نیست بدانید که زبان و پرزهای روی آن منطقه مناسبی برای رشد باکتری‌هاست بنابراین باید در کنار نظافت دندان نظافت زبان را هم مراعات کرد. بوی بد دهان، ترشحات چرکی از بینی و بروز سردردهای خفیف و همچنین احساس سنگینی در سر از علائم سینوزیت مزمن است. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد: انجیر، میوه‌ای مقوی و شیرین است که موجب از بین رفتن بوی بد دهان می‌شود. بیماری‌های سیستم گوارشی و اختلال در عملکرد کلیه و کبد، از مهم‌ترین عوامل سیستمی در بوی بد دهان است.

پژوهشگران ژاپنی می‌گویند که مصرف منظم ماست، بوی بد دهان را کاهش می‌دهد چرا که ماست سرشار از باکتری‌های سودمند است و درمواقعی از خمیر دندان‌های قوی خوشبو‌کننده بهترعمل می‌کند. شما زمانی می‌توانید از بوی بد دهانتان جلوگیری کنید که علت آن را بدانید. در 90 درصد موارد این بوی بد به‌علت آلوده بودن محیط دهان است.

جرم‌هایی که به‌علت وجود باکتری در دهان شما نقش می‌بندد عمده علت بوی بد دهان است. گاهی اوقات وجود عفونت و یا اشکالی در ریه‌ها باعث این بوها می‌شود. سریع خوردن غذا یکی دیگر از علل این مشکل است. بوی موادی همچون سیر و یا پیاز می‌تواند از طریق خون وارد ریه‌ها شده و بوی بد دهان را پدید آورد. تنباکو نیز یکی دیگر از مقصران این ماجراست و چرک سینوس‌ها و یا دیابت نیز  به عنوان مسبب بوی بد دهان شناخته شده است.

چند راه برای جلوگیری از بوی بد دهان وجود دارد. اول اینکه دهان خود را تمیز نگه دارید. این به معنی 2 بار مسواک زدن ‌ در شبانه روز است. دوم اینکه باقیمانده غذا میان دندان‌های شما که سبب تشکیل باکتری‌ها می‌شود تنها با نخ دندان بیرون می‌آید. سوم اینکه زبان خود را نیز تمیز نگه دارید.

 پس از هر بار مسواک زدن زبانتان را هم با مسواک بشویید که محل رشد باکتری‌ها نشود. دهانتان را مرطوب نگهدارید. بزاق دهان ضد‌عفونی کننده‌ای خدادادی است.  بوی بد دهان در اول صبح به‌علت کم شدن ترشح بزاق است. چهارم اینکه دهانتان را بشویید.

پس از هر بار غذا دهانتان را آب بکشید زیرا گشتن آب در دهانتان می‌تواند غذاهای باقیمانده را از دهانتان خارج کند. پنجم اینکه نعناع بجوید. گر چه خوشبو کننده‌های دهان سبب ریشه کن شدن بوی بد دهان نمی‌شود اما برای دقایقی می‌تواند بوی غذایی که خورده‌اید را از بین ببرد

کد خبر 72606

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز