یک بررسی جدید نشان می‌دهد که نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می‌شوند، نیز مانند نوزادانی که شیر مادر می‌خورند، نیاز به مصرف مکمل آهن دارند و گرنه ممکن است دچار کمخونی فقر آهن شوند.

infant

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از هلث‌دی نیوز پژوهشگران کانادایی که این بررسی را انجام داده‌اند، می‌گویند حتی اگر نوزاد شیر خشک غنی‌شده با آهن مصرف کند، نباید تصور کرد که نیازهایش برای این ماده معدنی برطرف شده است، چرا که آهن شیر خشک ممکن است به همان اندازه آهن شیر مادر جذب نشود.

به گفته آنها، با توجه به این یافته‌ها ممکن است لازم باشد برخی از راهنماهای تجویز مکمل‌های آهن در نوزادان مورد تجدید نظر قرار گیرد.

در حال حاضر، انجمن متخصصان کودکان کانادا توصیه می‌کند که برای کودکان زودرسی که شیر مادر مصرف می‌کنند، مکمل آهن تجویز شود، اما برای نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می‌شوند، دادن مکمل آهن را توصیه نمی‌کند، زیرا شیر خشک حاوی آهن بیشتری نسبت به شیر مادر است. انجمن متخصصان کودکان آمریکا نیز برای نوزادان زودرسی که شیر خشک مصرف می‌کنند، مصرف مکمل‌های آهن را توصیه نمی‌کند.

پژوهشگران در این بررسی جدید سوابق بهداشتی ۳۹۲ نوزاد متولد شده پیش از هفته سی‌ویکم بارداری در استان نوا اسکوتیای کانادا را از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۸ آنالیز کردند. این مجموعه داده‌ها بیانگر جمعیت عمومی کانادا شمرده شده بود.

حدود سه چهارم نوزادان در این بررسی فقط با شیر خشک غنی‌شده با اهن تغذیه می‌شدند. یک چهارم دیگر به طور انحصاری یا همراه با غذاهای دیگر شیر مادر مصرف می‌کردند.

این پژوهشگران داده‌های مربوط به روال‌های تغذیه، مصرف شیر خشک و مکمل آهن و میزان آهن در نمونه خون گرفته شده در ماه‌های چهارم و ششم زندگی نوزادان را گردآوری کردند و سن‌های نوزادان را برای زودرس بودن با کم کردن شمار هفته‌های تولد زودهنگام هر نوزاد از سن واقعی‌اش تصحیح کردند.

یافته‌های این پژوهشگران نشان داد که نوزادانی که به طور انحصاری با شیر خشک تغذیه شده بوند، نسبت به نوزادانی که به آنها شیر مادر داده شده بود، به طور قابل‌توجهی دریافت آهن روزانه بیشتری دارند.

با این وجود، بر اساس یافته‌های این بررسی بیش از ۳۶ درصد از نوزادان تغذیه‌شده با شیر خشک و اندکی بیش از ۲۰ درصد نوزادان تغذیه‌شده با شیر مادر دچار کمبود آهن بودند.

این یافته‌ها نشان می‌دهند که دریافت میزان بیشتر آهن با مصرف شیر خشک همیشه به ذخایر بیشتر آهن در خون نمی‌انجامد.

این پژوهشگران می‌گویند ممکن است برخی از اجزایی که در شیر مادر وجود دارند، اما در شیر خشک موجود نیستند مانند برخی هورمون‌ها به افزایش جذب آهن به جریان خون نوزادان کمک کنند.

یافته‌های این بررسی نشان داد که مصرف مخلوطی از شیر مادر و شیر خشک به جای شیر خشک تنها ممکن است مانع از کمبود آهن در نوزادان شود.

این بررسی نشان داد که نوزادان تغذیه‌شده با شیر خشک که به طور زودرس یا با وزن کمتر متولد شده‌اند یا خون دریافت کرده‌اند، نسبت به سایر نوزادان تغذیه شده با شیر خشک در معرض خطر بیشتر کمبود آهن هستند.

این پژوهشگران می‌گویند نباید رویکرد واحدی به تجویز مکمل‌های آهن به همه نوزادان داشت. به گفته آنها، نوزادان زودرس ممکن است از نظارت دقیق‌تر از لحاظ کمبود آهن سود ببرند، به خصصو اگر فقط با شیر خشک تغذیه شوند. اگر ذخایر آهن این نوزادان به موقع وارسی شود و به طور مرتب مکمل‌های آهن برای آنها تجویز شود، هنوز می‌توان از کمبود آهن در آنها جلوگیری کرد.

به گفته این پژوهشگران، نظارت دقیق از لحاظ تضمین تعادل مناسب میزان آهن ضروری است، زیرا دریافت بیش از حد آهن نیز می‌تواند زیانبار باشد.

یافته‌های این بررسی در اجلاس سالانه انجمن خون‌شناسی آمریکا ارائه خواهد شد. یافته‌های بررسی هایی که در اجلاس‌های پزشکی ارائه می‌شوند را تا هنگامی در ژورنال‌های پزشکی دارای داوری همتا منتشر شوند، باید مقدماتی شمرد.

کد خبر 727787

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha