یک موسسه بین‌المللی ایران را در بین کشورهای دارای وضعیت سبز از نظر گرسنگی قرار داد و اعلام کرد گرسنگی در ایران طی دو دهه گذشته نصف شده و به کمتر از ۹۶ کشور در حال توسعه از جمله عربستان و عمان رسیده است.

خوراک - غذا - گرسنگی

به گزارش همشهری آنلاین، موسسه غیردولتی «کانسرن ورلدواید» یک سازمان بشردوستانه بین‌المللی مستقر در ایرلند است که شاخصی به نام شاخص گرسنگی جهانی را تعریف کرده و با استفاده از این شاخص وضعیت کشورهای در حال توسعه را ازنظر گرسنگی و سوءتغذیه می‌سنجد.

شاخص گرسنگی جهانی بر پایه چهار مولفه تعریف شده است که عبارت‌اند از درصدی از جمعیت که به کالری کافی دسترسی ندارند، درصد کودکان زیر پنج سال که وزنی کمتر از حد معمول دارند، درصد کودکان زیر پنج سال که کمتر از حد معمول قد دارند و درصد کودکانی که قبل از پنج سالگی می‌میرند.

بر این اساس به هر کشور نمره‌ای از ۱ تا ۵۰ داده می‌شود که هر چه نمره کشوری در شاخص گرسنگی جهانی بیشتر باشد نشان دهنده وضع بدتر مردم آن کشور ازنظر گرسنگی و سیر کردن شکم خود است.

این موسسه معتبر بین‌المللی که بانک جهانی نیز در پایگاه‌های داده‌های خود از آمار آن استفاده کرده در گزارش سال ۲۰۲۲ وضعیت ۱۲۵ کشور در حال توسعه ازنظر شاخص گرسنگی را مورد بررسی قرار داده است و این کشورها را با توجه به نمره‌ای که به دست آورده‌اند در چهار گروه دسته‌بندی کرده است. کشورهایی که نمره‌ای از ۱ تا ۹.۹ به دست آورده‌اند به عنوان کشورهای با گرسنگی پایین شناخته شده‌اند و دارای وضعیت سبز از این نظر در جهان هستند. کشورهایی که نمره ۱۰ تا ۱۹.۹ به دست آورده‌اند دارای گرسنگی متوسط بوده و وضعیت گرسنگی در کشورهای حائز نمره ۲۰ تا ۳۴.۹ جدی و کشورهای حائز نمره ۳۵ تا ۴۹.۹ هشدارآمیز دانسته شده است.

گرسنگی در ایران کمتر از ۹۶ کشور در حال توسعه

این موسسه بین‌المللی، ایران را در میان ۴۹ کشوری قرار داده است که ازنظر شاخص گرسنگی وضعیت سبز دارند. در واقع ایران از جایگاه بسیار خوبی در رده‌بندی کشورهای در حال توسعه ازنظر شاخص گرسنگی برخوردار است و در بین ۱۲۵ کشور رتبه ۲۹ را به دست آورده است؛ یعنی تنها ۲۸ کشور وضعیت بهتری نسبت به ایران دارند و ۹۶ کشور پایین‌تر از ایران در رده‌بندی جهانی شاخص گرسنگی قرار گرفته‌اند.

ازجمله کشورهایی که با وضعیت مطلوبی در مقایسه با ایران ازنظر گرسنگی مردم مواجه نیستند عبارت‌اند از: عربستان سعودی که یک پله پایین‌تر از ایران در رتبه ۳۰ جهان قرار گرفته است، آرژانتین، الجزایر، مولداوی، مکزیک، مراکش، لبنان، اردن، تایلند، مصر، آفریقای جنوبی، عمان، عراق، اندونزی، پاکستان و هند.

ایران در شاخص گرسنگی جهانی در سال ۲۰۲۲ نمره ۶.۵ را به دست آورده است که در مقایسه با نمره کمتر از ۵ کشورهای قرار گرفته در راس رده‌بندی جهانی و نمره ۴۹.۹ آخرین کشور در این رده‌بندی رقم بسیار قابل قبولی به نظر می‌رسد.

۱۷ کشور نمره کمتر از ۵ در شاخص گرسنگی به دست آورده‌اند که عبارت‌اند از بلاروس، بوسنی و هرزگوین، شیلی، چین، کرواسی، استونی، مجارستان، کویت، لتونی، لیتوانی، مونته نگرو، مقدونیه شمالی، رومانی، صربستان، اسلواکی، ترکیه و اروگوئه.

روسیه با نمره ۶.۴ در شاخص گرسنگی یک پله بالاتر از ایران در رتبه ۲۸ قرار گرفته است.

چهار کشور بروندی، سومالی، سودان جنوبی و سوریه با کسب نمره ۳۵ تا ۴۹.۹ در رده آخر این رده‌بندی قرار گرفته‌اند.

گرسنگی در ایران طی دو دهه گذشته نصف شد

آمار ارائه شده در این گزارش نشان می‌دهد ایران طی دو دهه گذشته پیشرفت قابل توجهی در مقابله با گرسنگی داشته و در واقع گرسنگی در ایران از سال ۲۰۰۰ به این سو نصف شده است. نمره ۶.۵ ایران در شاخص گرسنگی که در سال ۲۰۲۲ کسب کرده است کمتر از نصف نمره ۱۳.۷ است که ایران در سال ۲۰۰۰ در این شاخص به دست آورده بود. ایران در سال ۲۰۰۰ جزو کشورهای دارای گرسنگی متوسط قرار گرفته بود.

 گرسنگی در عربستان و عمان بیشتر از ایران | وضعیت ایران در رده‌بندی جهانی شاخص گرسنگی را ببینید

کد خبر 729936
منبع: تسنیم

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد كلان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 15
  • نظرات در صف انتشار: 16
  • نظرات غیرقابل انتشار: 19
  • IR ۱۲:۳۴ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۲
    52 15
    تو عربستان و عمان و یمن و قطر و بحرین امارات و ..علف سبز نمیشه همه چی وارداتیه اونوقت ما با کمبود اب محصولات صیفی رو صادر میکنیم به همینا و البته عراق داداشیمون نبایدم چیزی برای خوردن باقی بمونه البت که از گرونی حرف نمیزنم اون جای خوش محفوظه
  • فرزاد IR ۱۲:۳۴ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۲
    57 13
    لابد اطلاعاتشو از آقای احمدینژاد گرفته
  • IR ۱۲:۴۹ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۲
    66 14
    الان شما این متنو گذاشتین که بگین استانه صبر و گرسنگی ملتو ببرین بالا عربستان بیابونو با ایران یکی میکنی یا چشاتونو رو مدیرای نالایقی که تو این خشک سالی محصولات صیفی رو صادر میکنن بستین
  • سلام وقت بخیر IR ۱۳:۳۱ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۲
    44 18
    سلام وقت بخیر با تشکر فراوان از خبر گزاری تسنیم که ایی خبر به ما رساند من فکر می کنم باید به عنوان همسایه به کشور کویت وعمان برای نجات آنها از گرسنگی کمک کنیم
  • نوشین IR ۱۳:۴۹ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۲
    56 16
    ثروت ایران باعربستان وعمان قابل مقایسه ست ؟
  • دریا IR ۱۵:۴۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۲
    42 10
    از ازبکستان و قزاقستان پایین تریم!!! ثروت ما کجا هو ثروت این کشورها کجا
    • نیما IR ۲۰:۴۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۲
      34 7
      آخه کدوم آمار؟ مگه به ایرلندی ها اجازه میدن بیان اینجا آمار بگیرن،صدر جدول بلاروس و بوسنی هرزگوینه!! خودت تا آخرش رو برو
  • IR ۲۱:۴۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۲
    32 8
    ما در اصل از اخر اولیم
    • IR ۲۳:۳۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۲
      34 7
      وقتی زباله گردها را نگاه کنیم همه چیز عیان میشود با این امار میخواهید گرسنگی و فقر تو مملکت را توجیح کنید ما توجیح نمیشویم...
    • جوان IR ۰۰:۴۶ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۳
      3 5
      همشهری: بر اساس گفته‌های خریداران ضایعاتی، میانگین درآمد زباله‌گردها بین ۳۵۰ تا ۴۰۰هزار تومان در روز است
  • عباس IR ۲۳:۰۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۲
    23 14
    جالبه آمریکا قدرت اول اقتصادی دنیاست ولی حتی توی ۶۰تاکشوراول نگاه کردم نبودپس بااین حساب درصدگرسنگی آمریکایی هاازکشورهای بدبخت بیچاره خاورمیانه که مستعمره آمریکاهستن بیشترهست حالااین لیست چه کسانی گرفتن وپخش کردن وروی چه حسابی فهرست بندی شده نمیدونم😳😳😳
    • مهدی IR ۲۳:۵۱ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۲
      22 4
      گفته کشورهای در حال توسعه، جهت اطلاع شما دوست عزیز آمریکا توسعه یافتس
  • محمد IR ۲۳:۲۱ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۲
    28 8
    حداقل عربستان وعمان دروغ محضه.حالا شاید کشورهای افریقایی اینجوری باشند.قابل باور نیست
  • مرتضی IR ۰۷:۳۴ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۳
    12 2
    قطرو اماراتو بحرینو کویت که دیگه از فقر دچار سوء تغذیه شدید شدن :))))))))))))))))))))))))
  • IR ۰۹:۱۶ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۳
    8 5
    کاش اخبار و جراید دیداری و شنیداری ایران بتونن اعتبار از دست رفته شون بدست بیارن تا مردم حرفشون باور کنن