چین به طور ناگهانی برخی از سخت‌ترین محدودیت‌های برای جلوگیری از انتشار کووید-۱۹ را لغو کرده است- از جمله مقررات قرنطینه برای مسافران و ویروس‌شناسان با نگرانی تاثیر این اقدامات بر سویه‌های کروناویروس و انتشار جهانی‌شان را زیر نظر دارند.

China

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گاردین تصمیم چین در روز دوشنبه برای لغو کردن قرنطینه برای مسافران خارجی از ۸ ژانویه (۱۸ دی) نگرانی‌هایی درباره احتمال انتشار سویه‌های جدید کروناویروس فراتر از مرزهای چین را برانگیخته است. ژاپن و هند از جمله کشورهایی هستند که اقداماتی را برای جلوگیری از ورود افراد بیمار آغاز کرده‌اند.

پروفسور دومینیک دوایر،  متخصص استرالیایی بیماری‌های عفونی می‌گوید نبود شفافیت درباره کووید در چین نگران‌کننده است، چرا که «ما نمی‌دانیم چه سویه‌هایی در حال حاضر در چین در گردش هستند و آیا این سویه‌ها از لحاظ پاسخ به واکسیناسیون متفاوت هستند یا نه.»

پایان رویکرد کووید-صفر چین با افزایش شدید موارد عفونت همراه شده و این در حالی است که میزان‌های واکسیناسیون به خصوص در میان سالمندان پایین است. تعیین میزان شدت و انتشار کووید در چین مشکل‌تر از پیش شده است، چرا که پکن انتشار روزانه شمار عفونت‌ها را با پایان یافتن آزمایش‌های همگانی متوقف کرده است.

پروفسور دوایر که یکی از کارشناسانی بود که در ابتدای سال ۲۰۲۱ به شهر ووهان سفر کرد تا درباره منشا پاندمی کرونا تحقیق کند، می‌گوید: «آنها بسیار سریع از رویکرد کووید-صفر به سوی برداشتن کامل محدودیت‌ها حرکت کرده‌اند، بنابراین شاید اوج‌گیری شیوع سریع‌تر از آن حدی بوده است که آنها بتوانند از پسش برآیند.»

با اینکه آمار رسمی چین فقط از مرگ سه نفر در روز سه‌شنبه خبر می‌دهد، شرکت مدل‌سازی داده‌های انگلیسی Airfinity تخمین می‌زند که اکنون بیش از یک میلیون مورد کووید در چین وجود دارد و بیش از ۵۰۰۰ عفونت جدید در روز رخ می‌دهد.

دکتر لوئیس بلر، رئیس بخش اپیدمیولوژی در شرکت Airfinity گفت چین شیوه ثبت مرگ‌های کووید-۱۹ را طوری تغییر داده است تا فقط شامل آن افرادی شود که به علت نارسایی تنفسی یا ذات‌الریه پس از آزمایش مثبت کرونا می‌میرند.

او می‌گوید: «این شیوه متفاوت با شیوه سایر کشورها است که مرگ‌های رخ‌داده در یک فاصله زمانی معین از آزمایش مثبت کرونا را به عنوان مرگ ناشی از این ویروس ثبت می‌کنند.»

کارشناسان می‌گویند نبود داده‌ها احتمالا شمار و شدت موارد کووید در چین در می‌پوشاند و پزشکان در چین اوج‌گیری شدید عفونت‌ها و مرگ ناشی از کرونا را گزارش می‌کنند. هاوارد برنستین، پزشک مقیم پکن می‌گوید که بیماران با حال بدتر و با تعداد بیشتری به بخش اورژانس مراجعه می‌کنندو بخش آی‌سی‌یوی بیمارستان یونایتد فمیلی پکن که او در آن کار می‌کند، «پر شده است.»

کشورهای مجاور چین در واکنش به این وضعیت اقداماتی را برای جلوگیری از اوج‌گیری عفونت‌ها آغاز کرده‌اند. فومیو کیشیدا، نخست‌وزیر ژاپن روز سه‌شنبه اعلام کرد که از ۳۰ دسامبر (۹ دی)، مسافران ورودی که در هر زمانی در هفت روز پیش از آن در سرزمین اصلی چین بوده‌اند، باید هنگام ورود آزمایش منفی کرونا را ارائه دهند یا هفت روز را در قرنطینه بگذرانند.

ژاپن که تازه درماه اکتبر (مهر) محدودیت‌های مرزی کرونا را لغو کرد، همچنین حداکثری برای شمار مسافران ورودی از چین تعیین کرده است. خبرگزاری محلی کیودوی ژاپن اعلام کرد که نخست‌وزیر کیشیدا گفته است: «نگرانی در این باره در ژاپن در حال افزایش است و مشکل است که به اطلاعات دقیق درباره این وضعیت دست یافت.»

مقامات آمریکایی نیز بر اساس گزارش‌ها اقدامات بیشتر برای پایش مسافران بازگشته از چین را در دست بررسی دارند.

دکتر تدروس آدهانوم قبریسوس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت از چین خواسته است داده‌ها درباره شیوع کرونا را در اختیار بگذارد و بررسی‌های لازم برای کمک به جهان برای شناسایی سویه‌های در گردش کروناویروس در این کشور را انجام دهد. قبریسوس هفته پیش به خبرنگاران گفت: «سازمان جهانی بهداشت درباره این وضعیت در حال تحول در چین و افزایش گزارش‌های بیماری شدید نگران است.»

قرنطینه‌های عمومی درازمدت در چین به معنای آن است که درصد قابل‌توجهی از جمعیت دچار عفونت با سویه‌های جدید نشده‌اند و واکسن‌ژهای سینوواک و سینوفارم که چین برای ایمن‌سازی مردم این کشور به کار برده است، ظاهرا نسبت به واکسن‌های mRNA به کار رفته در سایر کشورها تاثیربخشی کمتری دارند.

پروفسور دوایر میگوید: «در چنین محیطی باید انتظار ظهور سویه‌های جدید کروناویروس را داشته باشید. بنابراین پایش افرادی که از چین باز می‌گردند و بیمار هستند، بسیار مهم خواهد بود...ما نمی‌دانیم آیا سویه‌های کروناویروس شایع در چین با سویه‌های یافت‌شده در کشورهای دیگر تفاوتی دارند یا نه.»

وزارت بهداشت مالزی با ترغیب مردم به تزریق دوزهای یادآور واکسن و تبلیغ داروهای ضد ویروسی آماده اوج‌گیری شیوع کرونا در این کشور می‌شود. در هند، مسافران بین‌المللی ورودی از چین، ژاپن، کره جنوبی، هنگ‌کنگ و تایلند باید به طور اجباری آزمایش پی‌سی‌آر کرونا بدهند.

کد خبر 731157

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آسیا و اقیانوسیه

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha