به گزارش همشهری آنلاین، علی ترابی؛ دبیر گروه سیاسی روزنامه همشهری در یادداشتی نوشت:
۹دی ۱۳۸۸ یک روز بهیادماندنی در تاریخ بود، نه فقط تاریخ جمهوری اسلامی که در تاریخ ایران کمتر روزی مثل آن این همه مردمی شد. البته کتاب تاریخ ایران در قرن گذشته نمونههایی مشابه آن روز را در تشییع پیکر امام راحل دیده بود، ولی ویژگی متمایز نهم دی ۱۳سال پیش ماهیت تظاهراتی و جنبشی آن بود و با بدرقه یک شخصیت بزرگ تفاوت داشت.
اما بهراستی چرا هیچ وقت ۹دی تکرار نشد و حتی در فتنه اخیر هم هیچیک از تجمعات گسترده مردمی نتوانست «۹دی»گونه بساط اغتشاش را بهطور کامل جمع کند؟
اول اینکه در سال ۸۸ فتنه کامل بود و تا ماهها ماهیتش بهصورت علنی مشخص نبود. غبار فتنه در آن سال امر را بر بخشی از مردم اینطور مشتبه کرده بود که ماجرا نتیجه یک انتخابات است که با تقلب تغییر کرده است. چند ماه طول کشید تا بعضی بگویند که انتخابات بهانه است و اصل نظام نشانه است. اتفاقی که در ۱۴۰۱ رخ نداد و از همان روزهای اول شعارها رنگ و بوی رادیکالی و براندازی گرفت. کنار رفتن کامل ابر فتنه در عاشورای ۸۸، ۹دی را ماندگار کرد.
دوم اینکه در سال ۸۸ جریان برانداز تا حد زیادی خود را مدیون حمایت کف خیابانی مردمی میدید و با مشاهده عظمت حضور در ۹ دی ماستش را کیسه کرد و بساطش را جمع. اما در سال ۱۴۰۱ بخش زیادی از ماهیت فتنهانگیزی در دل فضای مجازی و از رهگذر حضور رسانهای رخ میداد، لذا حضور مردم در تجمعاتی مثل میدان ولیعصر(عج)، ۱۳آبان و تشییع شهدا، نفس فتنه را قطع نمیکرد.
سوم اینکه راهبری رسانهای فتنه و آشوب اخیر تا حد زیادی در اختیار چهرههای پرآوازه بود. پس طبیعی است که جنس نهم دی آن هم ماهیتی رسانهای میطلبید.
اینکه عناصر رسانهای طرفدار نظام هر کدام به شیوه دلخواه و مطابق خواست خود عمل میکنند نقطه مقابل رویکرد جریان معاند است و نهم دی رسانهای را مرتبا به تأخیر میاندازد.
عملکرد صداوسیما در این مرحله بسیار حائز اهمیت است که بتواند با هر لطایفالحیلی برنامههایی جذاب تولید کند و به مردم نشان دهد که میتواند بدون آنها که عمری نانش را خوردند و حالا دوستش ندارند هم جذاب باشد.
مردم در تجمعات مختلف نشان دادند پای کار نظام هستند، آخرین نمونهاش هم تشییع شهدا در ۲ روز پیش بود و حالا بار اصلی روی دوش مسئولان است که «نهم دی» ۱۴۰۱ را رقم بزنند.
آخرین سنگر دشمن در فتنه اخیر حوزه فرهنگی است که اگر فرنشینان این عرصه عرضه بیشتری به خرج دهند آن را هم فتح میکنند. هرچند که نباید از پاشنه آشیل قیمت دلار و تورم هم غافل شد.
نظر شما