دو بررسی اخیر نشان می‌دهد که دچار شدن به بیماری کووید ناشی از کروناویروس جدید ممکن است خطر بالا رفتن کلسترول را تا یک سال پس از عفونت افزایش دهد.

cholesterol

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ان‌بی‌سی نیوز یک بررسی که نتایج آن در ژورنال The Lancet Diabetes & Endocrinology منتشر شده است، نشان اد که افراد مبتلا به کرونا ۲۴ درصد بیشتر د ر معرض خطر افزایش میزان‌های کلسترول هستند.

دکتر زیاد العلی، سرپرست این بررسی و اپیدمیولوژیست بالینی در دانشگاه واشینگتن در سنت لوئیس گفت: «افرادی هستند که هرگز پیش از این مشکل کلسترول بالا نداشته‌اند. اکنون، به ناگهان در طول هفته‌ها و ماه‌های بعد از دچار شدن به کووید-۱۹ به ناگهان دچار کلسترول بالا شده‌اند.»

او به بررسی موارد تشخیص جدید کلسترول بالا در میان ۵۱۹۱۹ نفر مبتلا به کرونا در فاصله مارس۲۰۲۰ تا ژانویه ۲۰۲۱ پرداخت، دوره‌ای که هنوز واکسن‌های کرونا به طور گسترده در دسترس نبود، پرداخت. بیماران شرکت‌کننده در این بررسی افرادی بودند که برای مراقبت به درمانگاه‌های وزارت کهنه‌سربازان آمریکا مراجعه کرده بودند و اکثریت آنها مردان در اوائل دهه ۶۰ زندگی‌شان بودند.

در مقایسه با ۲/۶ میلیون نفری که در آن دوره کرونا نگرفته بودند، این بیماران تا یک سال بعد با احتمال بیشتری میزان‌های بالای تری‌گلیسرید و کلسترول ال‌دی‌ال یا به اصطلاح کلسترول بد داشتند. همچنین این افراد با احتمال بیشتری میزان‌های پایین‌تر کلسترول اچ‌دی‌ال یا کلسترول«خوب» داشتند.

یک بررسی دوم که در ژورنال  The Lancet Infectious Disease در اواخر ماه دسامبر منتشر شد، یافته‌های مشابهی در گروهی افراد بسیار جوانتر نشان داد. پژوهشگران در سوئیس میزان کلسترول ۱۷۷ عضو ارتش سوئیس که در سال ۲۰۲۰ کرونا گرفته بودند، با ۲۵۱ نفر دیگر که دچار عفونت نشده بودند، مقایسه کردند. میانگین سن افراد شرکت‌کننده ۲۱ سال بود.

دکتر پاتریشیا شلانگهوف، استاد بهداشت جهانی و عمومی در دانشگاه زوریخ و سرپرست این بررسی گفت افراد در گروه کرونا میزان‌های بالاتر کرونا داشتند و هم ضریب توده بدنی آنها بالاتر بود.  به گفته او، این حقیقت که این افراد جوان میزان‌های به طور قابل‌توجه بالاتر کلسترول، LDL بالاتر و میزان BMI بالاتر داشتند، نشاندهنده اختلال متابولیک در آنها است.

اما چطور یک ویروس تنفسی مانند کووید می‌تواند به میزان‌های بالاتر کلسترول منجر شود، روشن نیست. التهاب مداوم ممکن است نقشی ایفا کند. از طرف دیگر شرکت‌کنندگان در این بررسی‌ها در موج اول کووید بیمار شده بودند که در آن افراد عمدتا در خانه مانده بودند.

ممکن است تغییراتی در رفتار، از جمله رژیم غذایی و ورزش نکردن نقشی در میزان‌های بالاتر کلسترول در این افراد داشته باشد.

پژوهشگران دیگر افزایش خطر بسیار از بیماری‌ها به دنبال کووید از جمله دیابت، بیماری قلبی-عروقی و بیماری کلیوی را گزارش کرده‌اند.

کد خبر 737619

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha