نمی شود ایرانی‌باشی وعاشق امام رئوف ثامن الحجج(ع) نباشی. در واقع همه ما با هر اعتقادی در احترام و علاقه به امام رضا(ع) مشترک هستیم و در این میان ورزشکاران و ملی‌پوشان نیز  مستثنا نیستند.

مدال‌هایم را به موزه امام رضا(ع) اهدا کردم

همشهری آنلاین - حسین گودرزی: بارها و بارها دیده‌ایم که آنچه در میدان‌های بین‌المللی کسب کرده‌اند به آستان امام رضا(ع) اهدا کرده‌اند. مهدی عابدینی ملی‌پوش پیشکسوت روزهای نه چندان دور ورزش وزنه‌برداری و مربی این روزها نمونه‌ای از این افراد است که همزمان با میلاد امام رضا(ع) ۲مدال طلای جهانی صربستان و بلژیک را به موزه حضرت رضا(ع) اهدا کرد تا تعداد مدال‌هایش به عدد۱۰برسد. با این ورزشکار هم‌محله‌ای‌مان که زاده و ساکن دربند است گفت‌وگو کرده‌ایم.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

دربند، کوچه مهدی عابدینی همانجایی است که قرارمان با ورزشکار هم‌محله‌ای که بارها و بارها عنوان قهرمانی جهان را کسب کرده گذاشته می‌شود. با مناعت طبع و به راحتی میزبانمان می‌شود و در حیرتمان از اینکه با این سن و سال کوچه‌ای به نامش است می‌گوید: مسابقات وزنه‌برداری جهان در سوئد بود که مدال طلا کسب کردم و همان موقع از سوی مسئولان پیشنهاد اقامت سوئد را دادند که قبول نکردم. زمانی‌که برگشتم به دلیل اینکه با لباس شهرداری در مسابقات شرکت کرده بودم شهردار وقت کوچه را به نامم کرد البته قرار بود زمینی در دارآباد به من بدهند که تبدیل شد به این موضوع.  

استعدادیابی، رمز پیشرفت در ورزش

از ورودش به دنیای ورزش می‌پرسم و او در پاسخ می‌گوید: ورزش را با کشتی آغاز کردم سپس به بدنسازی علاقه‌مند شدم و مدتی در این رشته فعالیت و قهرمانی‌های بسیاری کسب کردم. سپس به وزنه‌برداری قدرتی روی آوردم و در این رشته هم توانستم به لطف امام رضا (ع) به آنچه می‌خواهم برسم. در حال حاضر هم مشاور فدراسیون وزنه‌برداری و مشاوراجرایی و معاون ورزش دانشگاه آزاد هستم، مجموعه ورزشی هم دارم که تمام تلاشم این است استعدادهای منطقه را شناسایی کنم.  

وی در ادامه می‌گوید: متأسفانه نگاه‌ها همیشه به منطقه یک تهران به گونه‌ای بوده که همه گمان می‌کنند متمول‌ترین آدم‌ها در این منطقه زندگی می‌کنند اما واقعیت این است که این‌گونه نیست و واقعاً افراد بسیاری در این منطقه زندگی می‌کنند که از بضاعت مالی بالایی برخوردار نیستند. مثلاً علاقه‌مندان به ورزش بدنسازی و وزنه‌برداری بسیاری داریم که از عهده هزینه‌هایشان بر نمی‌آیند و این در حالی است که در دوره ما وزنه‌برداری کم خرج‌ترین رشته بود اما با پیشرفت و تغییراتی که در جامعه به وجود آمده امروز شاهدیم که این رشته ورزشی تبدیل به یکی از پرهزینه‌ترین رشته‌ها شده است.  

مدال‌هایم امانتی بود که باید اهدا می‌کردم | هرچه دارم از امام رضا(ع) است

جهش‌های خوب ورزشی در منطقه

عابدینی در ادامه می‌گوید: در زمان ما همه‌چیز سخت بود، مجموعه‌های ورزشی بسیار کم بود و ما همواره با نبود امکانات و مربی خوب روبه‌رو بودیم اما خوشبختانه امروز وضعیت بسیار مطلوب است والبته شهرداری در این زمینه بسیار خوب کار کرده است. به‌خصوص در منطقه ما از روزی که مهندس یزدانی سکانداری شهرداری را در دست گرفته شاهد اتفاقات بسیاری در حوزه ورزش بوده‌ایم. مهم اینکه به همه رشته‌های ورزشی، نگاهشان خوب است. از سویی دیگرراه‌اندازی مجموعه‌های متعدد ورزشی سبب شده افراد بسیاری از هر سن و قشر و هر وضعیت مالی در ورزش فعالیت کنند.

خوشبختانه وزنه‌برداری هم از رشته‌هایی است که جایگاه خوبی در شمیران دارد و البته استعدادهای بسیار خوبی هم در منطقه داریم و جوانان علاقه‌مندی که البته نیاز به امکاناتی بیش از اینها دارند به هر حال تجربه نشان داده هر اندازه که امکانات بیشتر باشد توسعه و پیشرفت هم بیشتر خواهد شد به‌عنوان یک پیشکسوت تمام تلاش خود را به کار بسته‌ام که برای جوانان و پتانسیل‌هایی که در منطقه و در این رشته فعالیت می‌کنندکاری انجام دهم به همین سبب در باشگاه مهراد به روی همه باز است و همه می‌توانند با کمترین شهریه در این مجموعه در دو بخش بانوان و آقایان ورزش کنند. همچنین سعی کرده‌ایم تنوع رشته‌های ورزشی‌مان زیاد باشد از رزمی گرفته تا بدنسازی و وزنه‌برداری تا همه بتوانند آنچه که علاقه دارند را آموزش ببینند.  

‌آرزوهایی که برآورده شد

از اهدای مدال‌هایش به امام رضا (ع) که می‌پرسم می‌گوید: امام رضا(ع) گنجینه ما ایرانی‌ها است. من هر آنچه دارم از وجود مبارک امام هشتم(ع) است و هر آنچه که خواستم با توسل به ایشان به دست آوردم. همه مدال‌هایم را با توسل به او به دست آورده‌ام. در واقع امانتی بود در دستم که در واقع این امانت را برگرداندم. عابدینی درباره اهدای مدال‌هایش می‌گوید: سال ۸۰ بود که برای نخستین بار به زیارت امام رضا(ع) به مشهد رفتم.

می‌دانستم که آرزوی پدر و مادرم تشرف به سفر حج و زیارت امام حسین(ع) و پدربزرگوارشان است از امام رضا (ع) با همه وجودم طلب کردم. نذر کردم که اگر این آرزویشان برآورده شود مدال‌هایم را تقدیم کنم آن روزها صدام خیلی سختگیری می‌کرد شب شهادت امام رضا(ع) بود و من حاجتم را گرفتم و آرزوی مادرم را برآورده کردم. خدابیامرز مادرم هم بسیار برای این کار تشویقم کرد و امروز خدا را شکر می‌کنم که خادم امام رضا (ع) هستم. ۸ مدالم را قبلاً داده بودم، این ۲مدال که باقی مانده بود را هم اهدا کردم.

مربیان آنچه که دارند در طبق اخلاص بگذارند

عابدینی توصیه‌ای هم به جوانان داشته و می‌گوید: هیچ چیز به اندازه تندرستی و سلامت نمی‌تواند فرد را در رسیدن به آرزوهایش کمک کند، ورزش راهی است که به تندرستی ختم می‌شود. به‌خصوص در جامعه‌ای که انواع بزهکاری‌های اجتماعی وجود دارد توصیه‌ام این است که به ورزش خو کنند و با آن عجین باشند تا لحظات بیکاری و اوقات فراغت‌شان به بطالت نگذرد.

همچنین از مربیان و ورزشکاران پیشکسوت هم تقاضا دارم آنچه که دارند در طبق اخلاص بگذارند و برای جوانان هم‌محله‌ای‌شان هزینه کنند که این در واقع همان مرام پهلوانی است چرا که مدال‌آوری در گذر زمان به فراموشی سپرده می‌شود اما نجات دادن یک فرد از آسیب‌های اجتماعی و حمایتش به سوی ورزش و رساندنش به درجات بالا نه تنها باعث افتخار فرد بلکه باعث افتخار جامعه است و به نظرم این کمترین کاری است که ما مربیان می‌توانیم برای جامعه‌مان انجام دهیم. هرکسی می‌تواند به جامعه‌اش خدمت کند و به نظرم یک مربی با استعدادیابی و پرورش جوانانش باید چنین کند. وزنه‌برداری رشته انفرادی است که می‌توان با برنامه‌ریزی‌های مدون در این زمینه استعدادهای افراد را پرورش داد.  

از محله‌ام راضیم

عابدینی همچنین می‌گوید: به‌عنوان یک شهروند از امکانات منطقه‌ام راضی هستم. در سال‌های اخیر توجه ویژه‌ای به منطقه شده است. اتفاقات بسیار خوبی هم درمحله دربند افتاده است و البته نیاز به اقدامات بسیار هم احساس می‌شود اما به هر حال محله ما با توجه به حضور گردشگران داخلی و خارجی شاهد تغییرات خوبی بوده است که امیدوارم این روند ادامه داشته باشد.  

مجموعه مدال‌های اهدایی به موزه آستان قدس رضوی

مدال طلای مسابقات بدنسازی دانشجویان جهان ۲۰۰۸مجارستان، مدال طلای مسابقات بدنسازی دانشجویان جهان۲۰۰۹ ایتالیا، مدال طلای مسابقات دانشجویان جهان ۲۰۰۶ ایرلند، مدال طلای مسابقات بدنسازی دانشجویان جهان۲۰۰۷ اتریش، مدال نقره مسابقات جهانی بدنسازی۲۰۰۹ ایتالیا مدال طلای جام خلیج‌فارس، مدال طلای مسابقات جهانی کیک‌بوکسینگ ۲۰۰۷ ترکیه و ۲مدال طلای جهانی صربستان و بلژیک

منتشر شده در همشهری محله چهار به تاریخ ۱۳۹۳/۶/۲۹

کد خبر 738870

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha