جیمی کارتر، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا تصمیم گرفته است که مراقبت‌های پایان زندگی دریافت کند و به جای مداخلات پزشکی بیشتر «بقیه زندگی خود را در خانه به همراه خانواده‌اش» بگذراند.

Carter

به گزارش همشهری آنلاین کارتر ۹۸ ساله که پس از ترک کاخ سفید بیش از هر رئیس‌جمهور پیشین آمریکا در تاریخ این کشور عمر کرده است، عضو حزب دموکرات بود و از ژانویه ۱۹۷۷ تا ژانویه ۱۹۸۱ در مقام ریاست‌جمهوری بود.

مرکز کارتر روز شنبه اعلام کرد:‌«او در این تصمیم از حمایت کامل خانواده و گروه پزشکی‌اش برخوردار است. خانواده کارتر خواسته‌اند در این دوران حریم خصوصی او رعایت شود و از  توجهی که بسیار از علاقمندان به او نشان داده‌اند، سپاسگزارند.»

کارتر که اهل ایالت جورجیای آمریکا است در سال‌های اخیر دچار چند مشکل پزشکی بوده است، از جمله سرطان پوستی ملانوم که به کبد و مغز او منتشر شده بود، گرچه او به خوبی به یک درمان تجربی جدید برای این سرطان پاسخ داد.

کارتر هنگامی که به عنوان نامزد حزب دموکرات وارد انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۹۷۶ شد، فرماندار گمنام ایالت جورجیا بود، اما در زمانه شکست آمریکا در جنگ ویتنام و رسوایی واترگیت که باعث استعفای ریچارد نیکسون از مقام ریاست‌جمهوری در سال ۱۹۷۴ شده بود، به عنوان یک تازه‌وارد به واشینگتن اقبال عمومی را به دست آورد.

دوران چهارساله پرفراز و نشیب ریاست‌جمهوری این زارع پیشین بادام‌زمینی در اوج بحران‌های اقتصادی داخلی و بحران گروگان‌گیری در ایران که درست پس از ترک کاخ سفید بوسیله او پایان یافت، گذشت. او در عین حال نقش اساسی در توافق‌های کمپ‌دیوید داشت که به پیمان صلح میان مصر و رژیم صهیونیستی انجامید.

او در سال ۱۹۸۰ با اکثریتی قاطعی که رونالد ریگان، نامزد حزب جمهوریخواه، بازیگر پیشین و فرماندار ایالت کالیفرنیا در آرای الکترال در انتخابات ریاست‌جمهوری به دست آورد، از رسیدن دوباره به مقام رئیس‌جمهوری بازماند.

اما کارتر توانست با کار خستگی‌ناپذیر در طول دهه‌ها در برنامه‌های بشردوستانه‌ از جمله کمک به توسعه اقتصادی و اجتماعی در کشورهای فقیر توانست میراث سیاسی‌اش را احیا کند و  در سال ۲۰۰۲ به همین علت برنده جایزه صلح نوبل شد.

او در این سال‌ها اغلب در سفر به کشورهای گوناگون چکش به دست در حال کمک به ساختن خانه‌های ارزان‌قیمت و به عنوان داوطلبی در سازمان «زیستگاه انسانیت» - یک سازمان مسیحی غیر انتفاعی غیر دولتی برای کمک به مردم در جوامع با استفاده از کار داوطلبانه- دیده می‌شد و از جمله از طریق مرکز کارتر در برنامه‌ ریشه‌کنی انگل کرم گینه در کشورهای در حال توسعه شرکت داشت.

کارتر و رزالین همسرش که که در سال ۱۹۴۶ با او ازدواج کرد، چهار فرزند دارند.

کد خبر 743006

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • IR ۲۲:۱۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۳۰
    17 9
    همه میدونن این آخرای قصه ی شماست پایان یک جنگ افروز دیگر مرگ بر آمریکا