به گزارش مهر، عزیز الله رمضانی دوشنبه (14 بهمن) در یک نشست مطبوعاتی در جمع خبرنگاران گفت: امسال سرمای کشور به صورت منطقهای بوده است، به طوری که در یک منطقه از کشور دمای منفی 14 درجه را تجربه کردهایم و در برخی مناطق هوا منفی 2 درجه بوده است.
وی ادامه داد: برای زمستان امسال علاوه بر افزایش برنامههای فرهنگ سازی با افزایش نرخ تعرفههای پلکانی گاز تا حدودی در مصرف گاز صرفه جویی شده است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه پیشبینی میکنیم برای سال آینده هم برنامههای اطلاع رسانی شرکت ملی گاز ادامه پیدا کند، تصریح کرد: علاوه بر این برنامهها، برای کاهش شدت مصرف گاز در کشور لایحه هدفمند کردن یارانهها به مجلس ارائه شده است که در صورت تصویب آن نرخ گاز در کشور واقعیتر خواهد شد.
به گفته رمضانی، براساس برآوردهای صورت گرفته اگر لایحه لایحه هدفمند کردن یارانههای انرژی در مجلس تصویب شود قیمت هر متر مکعب گاز حداقل به 69 تومان افزایش پیدا خواهد کرد.
معاون وزیر نفت از تعریف 10 میلیارد دلار پروژه گازی در سال 88 خبر داد و افزود: عمده این سرمایه گذاری در ساخت خط لوله و پایشگاههای گازی انجام میشود و پیشبینی میکنیم تنها 10 درصد سرمایه گذاریها به توسعه گاز رسانی اختصاص پیدا کند.
قطع گاز پالایشگاه ایلام
وی در پاسخ به سئوالی در مورد قطع گاز پالایشگاه ایلام بیان کرد: شرکت ملی گاز در این پالایشگاه هیچ مشکلی نداشته و علت قطع تولید گاز در این پالایشگاه مشکلات ایجاد شده در بخش بالادستی شرکت ملی نفت بوده است.
به گفته رمضانی، در حال حاضر ظرفیت این پالایشگاه به 8/6 میلیون مترمکعب در روز افزایش یافته، اجرای فاز دوم آن هم به شرکت ملی گاز مصوب شده است.
استفاده صیانتی از پالایشگاههای گازی
رمضانی در ادامه در پاسخ به این سئوال که آیا زمستان امسال از پالایشگاهها، ایستگاههای تقویت فشار و خطوط لوله انتقال گاز استفاده صیانتی شده است، اظهار داشت: مازاد تولید از پالایشگاه گاز به منزله استفاده غیر صیانتی از پالایشگاهها نبوده به طوری که امسال ظرفیت پالایش گاز در پالایشگاه گاز پارسیان به 82 میلیون متر مکعب در روز و در پالایشگاه فجرجم 110 میلیون مترمکعب در روز رسیده است.
معاون وزیر نفت ادامه داد: مازاد تولید گاز انجام گرفته شده از پالایشگاه گازی پیشتر مورد مطالعه قرار گرفته و هیچ استفاده غیر صیانتی صورت نمیگیرد.
وی در مورد ذخیره سازی گازدر خطوط انتقال نیز توضیح داد: هر یک از خطوط انتقال گاز دارای یک ظرفیت عملیاتی بوده است به طوری که خطوط جدید براساس فشار هزار و 300 بار و هیچ وقت بیش از فشار استاندارد گاز بیشتری در خطوط تزریق نمیشود.
رمضانی با اشاره به بهره برداری از 2 هزار و 700 کیلومتر خط لوله جدید، اعلام کرد: هدف از ساخت این خطوط لوله افزایش پایداری شبکه گاز بوده است که هم اکنون حدود 800 میلیون متر مکعب گاز در شبکه ذخیره سازی میشود.
مصرف 128 میلیارد مترمکعب گاز در ایران
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از مصرف حدود 128 میلیارد متر مکعب گاز از ابتدای سال تاکنون خبر داد و افزود: این میزان حدود 56 میلیارد به بخش خانگی - تجاری ، 39 میلیارد به نیروگاهها ، 10 میلیارد به صنایع عمده گاز رسانی شده است.
وی همچنین با اشاره به اینکه از ابتدای سال تاکنون به طور متوسط روزانه 13 میلیون متر مکعب گاز صادر شده است، تبیین کرد: میزان متوسط واردات گاز در این مدت 20 میلیون متر مکعب در روز بوده است.
افزایش تولید گاز به 600 میلیون متر مکعب
به گفته انصاری در سال آینده با افزایش تولید در پالایشگاههای گاز ایلام، فازهای 9 و 10 پارس جنوبی و میادین گازی مناطق مرکزی پیشبینی میکنیم که تولید روزانه گاز 600 میلیون متر مکعب در روز افزایش پیدا کند.
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه برای صادرات گاز به اروپا تاکنون خط لوله پارس و پرشین مطالعه شده است ، تصریح کرد: برای این خطوط تاکنون 6 مسیر پیشنهاد شده است که در صورت تکمیل مطالعات باید برای صدور گاز به قلب اروپا 6 هزار کیلومتر خط لوله احداث شود.
ذخیره سازی گاز در 4 نقطه کشور
وی با اشاره به اینکه هم اکنون برای ذخیره سازی گاز 4 پروژه سراجه قم، یورتشا ورامین، شوریجه در خراسان و کاشان پیشبینی شده است، بیان کرد: هم اکنون در مرحله سفارش کالا نصب و بهره برداری تاسیسات نم زدایی هستیم .
رمضانی ادامه داد: برآوردهای شرکت گاز نشان میدهد که حداقل به صد میلیون متر مکعب ذخیره سازی گاز نیاز داریم.
وی همچنین با اشاره به اینکه خط لوله ششم سراسری گاز که از عسلویه آغاز میشود و به میاندوآب ختم می شود، برای تامین گاز مصارف داخلی گفت: به طور کلی خطوط ششم نهم، سراسری و خط لوله پارس گاز مورد نیاز خود را از عسلویه دریافت میکنند.
سه پیشنهاد برای خصوصی سازی
معاون وزیر نفت در رابطه با واگذاری شرکتهای گازی در راستای سیاستهای اصل 44 اعلام کرد: در این رابطه سه سنایو تعریف شده است.
وی ادامه داد: در سناریوی اول واگذاری انفرادی شرکتها، در سناریوی دوم واگذاری هلدینگی کل مجموعه شرکت ملی گاز و در سناریوی سوم هلدینگ منطقهای گاز پیشنهاد شده است.
مدیر عامل شرکت ملی گاز یاد آور شد: این سه پیشنهاد به سازمان خصوصی سازی ارائه شده و هم اکنون کار کارشناسی بر روی آن در حال انجام است.
بدهی گازی پتروشیمیها
رمضانی در پاسخ به سئوالی مبنی بر وصول بدهی پتروشیمیها به شرکت ملی گاز توضیح داد: شرکت ملی گاز علاوه برپتروشیمی از نیروگاه و صنایع هم طلب دارد که تلاش میکنیم این بدهیها را وصول کنیم، زیرا معتقدیم بخشی از این بدهیها میتواند هزینه اجرای برخی از پروژههای گازی را در سال 88 تامین کند.