با یک حقیقت آشنا شوید، این دانشمندان و متخصصین گیاه پزشکی هستند که توانستند ژنوم‌های بادام درختی را اصلاح کنند. آنها توانستند مشکل بوی تلخ بادام و سیانید را از بین برده، ویژگی کم باری آنها را کاهش داده و میزان مقاومت و استقامت آنها را چند برابر افزایش دهند.

image-20230306153432-1.jpeg

امروزه با کمک گرفتن از دانشمندان احداث باغ بادام شیرین کار چندان سختی برای باغ داران نیست. دیگر از عطر شوم بادام تلخ خبری نیست و بوی شیرین بادام با کیفیت باعث رضایت کشاورزان شده است. مرغوبیت بادام تولید شده به اندازه‌ای ارتقاء یافته که تقریبا تمامی نژاد درخت بادام در بازار آجیل فروشی یا برای تولید انواع مواد غذایی و فراورده های دیگر مصرف می‌شود.

بزرگترین مشکل باغداران بادام در دهه‌های گذشته تا کنون

از مهم‌ترین مشکلات باغداران در دهه‌های گذشته می‌توان به بادام تلخ اشاره کرد. با اینکه بیشتر کشاورزان به دنبال احداث باغ بادام شیرین بودند، بازهم گاهی اتفاق می افتاد که طعم و مزه مغز بادام کاملا تلخ می‌شد. از نظر دانشمندان این به دلیل وجود سم سیانید است و به عنوان بوی بادام تلخ شناخته می‌شد.

باغداران گذشته با اینکه سواد کافی در کشاورزی نداشتند، همیشه به دنبال نژادهایی بودن که سازگار بیشتری با محیط داشته و بعد از رشد کیفیت آنها کاهش نداشته باشد. دانشمندان آمریکایی از جمله سانچز پرز و همکارانش توانستند، ژن‌های موجود در بادام را بررسی کرده و نزدیک به ۲۸ هزار DNA متفاوت در آن را پیدا کنند. آنها با بررسی کردن این ژنوم‌ها توانستند ژن‌های مسئول تولید پروتئین، آنتی اکسیدان همچنین ژن‌های تولید کننده سم سیانید را بشناسند.

آنها با ارتقا دادن ژن‌های مثبت، طعم تلخ بادام را کاهش داده و باعث شیرین‌تر شدن آن می‌شوند. در این میان میزان پروتئین و آنتی اکسیدان‌های موجود در بادام افزایش چشمگیری پیدا کرده است. بررسی‌هایی که در آزمایشگاه‌های مواد غذایی انجام شده است، نشان می‌دهد میزان پروتئین مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌هایی که در بادام اصلاح شده وجود دارد حداقل ۲۰ تا ۳۰ درصد بیشتر از بادامی سنتی و معمولی است.

از نظر سانچز تنها با ارتقا دادن اسید آمینه‌ها می‌توان مانع از اتصال ژن‌های معیوب و منفی به پروتئین ها و همچنین DNA بادام شد. از این رو ژن‌های معیوب و منفی به طور کل از میدان خارج شده و ژن‌های مثبت هستند که ارتقا پیدا می‌کنند. این قسمت یکی از مشکلات باغداران در گذشته بوده است. امروزه مشکلات زیادی گریبانگیر باغداران هستند که یکی از  آنها تغییرات آب و هوایی و بروز خشکسالی است!

تاریخچه درخت بادام به ۴۰۰۰ سال قبل بازمی‌گردد. در کتاب‌های مقدس از جمله کتاب قران به میوه بادام اشاره شده است. با مطالعه تاریخ بادامی می‌توان فهمید که بیشتر در مناطقی حاصلخیز با ذخایر آبی مناسب مانند کشور ایران درخت بادام شیرین کشت می‌شود. 

خوشبختانه کشور ایران یکی از تولید کنندگان اصلی میوه بادام و صادر کننده تک رقمی آن است، ولی در سال‌های گذشته به خاطر خشکسالی بیش از اندازه و بالا رفتن شوری خاک، کشاورزان از احداث باغ بادام منصرف شده اند.

از نظر آنها این عوامل باعث افت کیفیت میوه بادام تولیدی خواهد شد. ما در این مطلب می‌خواهیم نژادهای پربار و مقاوم درخت بادام را برای شما معرفی کنیم. این نژاد ها نیاز آبی کمی داشته و باغ آنها به صورت دیمی احداث می‌شود همچنین مقاومت بالایی در برابر شوری خاک و انواع آفات و بیماری دارند.

با پربارترین نژاد بادام سال ۱۴۰۲ آشنا شوید!

انواع نهال بادام پربار سال ۱۴۰۲

 بیشتر کشاورزان فکر می‌کنند که نهال پربار صرفا در بازار برون مرزی موجود است، در حالی‌که نهالستان‌های معتبر و شناخته شده در کشور ما توانستند انواع نهال اصلاح شده و پیوندی را تولید و به بازار عرضه کنند.کشاورزان برای خرید نهال بادام برای مناطق سردسیر کافی است به نهالستان تولید کننده و مجوزدار مانند برتر نهال مراجعه کنند تا بر حسب شرایط منطقه خود بتوانند نهال پربار بادام را خریداری کنند. در کشور ما بیش از چهل نوع نژاد بادام پربار و مقاوم وجود دارد و ما تنها به چهار نوع از آن اشاره می‌کنیم:

نهال بادام مامایی: از علل پر فروش بودن نهال بادام مامایی می‌توان به دیرگل بودن و زودبازده بودن آن اشاره کرد. این نهال رشد سریعی داشته و از سال دوم باردهی آن آغاز می‌شود. در مناطقی که تغییرات جوی بسیار زیاد اتفاق می افتد، به راحتی کشت می شود. باردهی بالایی داشته و بین ۵ الی ۶ تن میوه با کیفیت صادراتی تولید می‌کند.

نهال بادام فرانیس: نهال بادام فرانیس  به دلیل پربار بودن ، پوست کاغذی داشتن و زودبازده بودن محبوبیت زیادی بین کشاورزان پیدا کرده است. می‌توان در مناطقی که زمستان سرد و تابستان گرم دارد به راحتی آن را کشت کرد و کشاورزان دچار هیچ گونه مشکلی نمی‌شوند. نیاز آبی کمتری داشته هر ۱۵ روز یکبار آبیاری آن انجام می‌شود.

نهال بادام تونو: کشاورزانی که می‌خواهند باغ بادام خود را در مناطق سردسیری و ارتفاعات بالاتر از ۱۲۰۰ متر احداث کنند، بهتر است به فکر خرید بادام ایتالیایی تونو باشند. نهال بادام تونو رشدی سریع و قوی داشته از سال دوم باردهی خود را آغاز می‌کند. از ویژگی‌های بارز آن می‌توان به مغز درشت و روغنی آن اشاره کرد.

نهال بادام دیرگل آذر: نهال بادام دیرگل آذر خوشه ای، اصلاح شده و ایتالیایی است. در مناطق سردسیری و نیمه سردسیری به راحتی کشت می‌شود. باردهی بالایی داشته و حداقل بین ۵ الی ۶ تن میوه مرغوب صادراتی تولید می‌کند. نیاز آبی کمی داشته و در ماه دوبار آبیاری می‌شود. در برابر بیماری مقاوم بوده و کشاورزان به راحتی می‌توانند از آن نگهداری کنند.

با پربارترین نژاد بادام سال ۱۴۰۲ آشنا شوید!

کلام آخر

امروزه احداث باغ بادام و راه اندازی واحد تولیدی بادام به صورت مدرن و تجاری کار چندان سختی نیست. کافی است کشاورزان مراکز تولید کننده و مجوزدار را شناسایی کرده و از متخصصین و مهندسین آنها کمک و راهنمایی بگیرید.یکی از شهرهای مهم در بخش باغداران بزرگ و کشاورزان حرفه ای، میاندواب است که جزو بیشترین نهالستان در میاندوآب وجود دارد.

 اگر مراحل احداث باغ بادام کاملاً علمی و اصولی انجام شود، باغداران مطمئن باشند بهترین سرمایه‌گذاری را با تضمین بازگشت سرمایه انجام خواهند داد. جهت اطلاع از قیمت نهال بادام و همچنین مراحل سفارش و خرید غیر حضوری نهال بادام می‌توانید از شماره تماس‌های زیر استفاده کنید.

تماس با برتر نهال:

خانم رضایی   09141832393

تماس با پالیز نهال:

خانم اسکندرزاده   09144501008

کد خبر 746887

پر بیننده‌ترین اخبار بازار

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha