کاهش قیمت کالاها در سطح بازارهای جهانی و افزایش واردات برخی کالاهای مصرفی در کشورمان موجب شده تا برخی کارشناسان نسبت به آثار این بحران و احتمال دامپینگ شرکتهای غربی در بازار کشورمان هشدار دهند.
به گزارش خبرنگار ما، گسترش بحران مالی جهانی و ورشکستگی برخی شرکتهای غربی موجب شده است تا این شرکتها با ارزانفروشی مکارانه و رقابتی غیرصادقانه درعرضه کالاهای ارزان قیمت، خطر شکلگیری دامپینگ در بازار مصرف و تولید کشورمان را تشدید کنند.
با این روند، استفاده از ابزارهای تعرفهای نخستین گزینه پیش روی مسئولان برای مقابله با این روند است؛ گرچه برخی نیز اتکای صرف به این ابزارها را عاملی در جهت تضییع حقوق مصرفکنندگان از طریق عرضه کالاهای فاقد کیفیت تولیدکنندگان داخلی و حمایت از برخی صنایع کم بازده که ادامه فعالیت آنها توجیه اقتصادی چندانی ندارد، قلمداد میکنند.
با وجود این، کارشناسان اقتصادی و دستاندرکاران بخش تولید بر ضرورت اتخاذ تدابیر سریعتر برای مقابله با احتمال دامپینگ در کشورمان تاکید دارند. همچنین برخی مسئولان از اعلام آمادگی برای مقابله با این احتمال خبر دادهاند.
مدیرکل مقررات صادرات و واردات وزارت بازرگانی نیز از اعلام آمادگی برای مقابله با جدیتری شدن احتمال دامپینگ خبر داده و به ایسنا گفت: به محض دریافت گزارشهایی در این زمینه، اقدامات لازم انجام خواهد شد