همشهری‌آنلاین: معاون سازمان خصوصی سازی شرایط واگذاری 5 درصد از سهام بنگاه‌های مشمول واگذاری به مدیران و متخصصان را اعلام کرد

معاون سازمان خصوصی سازی گفت: واگذاری 5 درصد از سهام بنگاه‌های مشمول واگذاری به مدیران و متخصصان با شرایط جداگانه از سهام ترجیحی مورد بررسی شورای عالی سیاست‌های اجرایی اصل 44 قرار خواهد گرفت.

به گزارش فارس، اسماعیل غلامی اظهار داشت: یکی از مواردی که مورد بررسی شورای عالی سیاست‌های اجرایی اصل 44 قرار خواهد گرفت اختصاص 5 درصد از سهام بنگاه‌های قابل واگذاری به مدیران و متخصصان است.

وی ادامه داد: این موضوع خارج از واگذاری حداکثر 5 درصد سهام ترجیحی شرکت‌ها به کارکنان است که شرایط خاص خود را خواهد داشت که در آیین نامه مربوطه اعلام خواهد شد.

غلامی گفت: در آیین نامه مربوطه واگذاری سهام ترجیحی به کارکنان و مدیران و متخصصان به دو شکل متفاوت خواهد بود.

به گفته وی تا زمان تصویب این آیین نامه، آیین نامه قبلی واگذاری سهام ترجیحی به کارکنان اجرا خواهد شد.

بر اساس این گزارش هیت وزیران در جلسه 27 اسفند 85 و بنا به پیشنهاد وزرات اقتصاد و به استناد ماده 16 تنفیذی قانون برنامه سوم توسعه موضوع ماده 9 قانون برنامه چهارم و در اجرای مفاد بند ج سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی، آیین نامه نحوه واگذاری سهام ترجیحی را به شرح زیر تصویب کرد. [مفاهیم: خصوصی‌سازی چیست؟]

این آیین نامه توسط پرویز داودی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شده بود

ماده یک:
به منظور جذب کارگران، کارکنان و مدیران با تجربه، متخصص و کارآمد و با هدف افزایش بهره وری شرکت‌های قابل واگذاری، فروش سهام ترجیحی به میزان حداکثر 5 درصد از سهام شرکت‌های مصوب تا سقف مبلغ 300 میلیون ریال به ازای هر نفر تعیین می‌شود که معادل 50 میلیون ریال از آن با قیمت میانگین خواهد بود و حداکثر تا 250 میلیون ریال نیز با رعایت سقف 20 برابر حقوق و مزایای مستمر ماهیانه دریافتی هریک از واجدین شرایط (براساس احکام حقوقی) با قیمت روز واگذاری حسب مورد با استفاده از روش بورس یا مزایده فروخته می شود. سهام مذکور تماماً قسطی به صورت 10 ساله مساوی سالیانه بدون سود فروش اقساطی واگذار می‌گردد.

تبصره 1- سازمان خصوصی سازی می‌تواند 5 درصد سهام ترجیحی موضوع این آیین نامه را به صورت یکجا و با قیمت اولیه عرضه سهام در بورس واگذار نماید.
تبصره 2- دریافت اقساط هر سال در درجه اول از محل سود سالیانه شرکت مربوط است و در صورت عدم تکافوی آن، خریداران مکلفند رأساً نسبت به باز پرداخت نقدی اقساط اقدام نمایند.

ماده دو
قیمت میانگین موضوع ماده یک این آیین نامه حسب مورد از روش‌های زیر تعیین می‌گردد:

الف- در بورس اوراق بهادار، معادل میانگین آخرین قیمت نماد معادلاتی در روز قبل از واگذاری سهام ترجیحی و قیمت اسمی.
ب- در خارج از بورس اوراق بهادار، معادل میانگین قیمت سهام مورد واگذاری به برنده مزایده و قیمت اسمی.
ج- در مواردی که قیمت اسمی بالاتر از قیمت پایه یا قیمت معاملاتی باشد، در روش مزایده معادل قیمت پایه سهام و در روش بورس معادل آخرین قیمت نماد معاملاتی در روز قبل از واگذاری سهام ترجیحی.
د- در موارد واگذاری بابت رد دیون دولت، عبارت است از میانگین قیمت سهام مورد واگذاری به دستگاه طلبکار و قیمت اسمی.
تبصره: سهام شرکتهای مشمول صدر اصل (44) قانون اساسی ج.ا.ا تنها از طریق بورس اوراق بهادار واگذار خواهد شد و واگذاری سهام ترجیحی آنها نیز براساس همین روش صورت می‌گیرد.

ماده سه
سهام ترجیحی در صورت تقاضای کارگران، کارکنان و مدیران شرکت مورد واگذاری با اولویت به آنها واگذار می‌گردد. اشخاصی که مبادرت به ارایه تقاضای خرید سهام ترجیحی می‌نمایند باید شاغل و حداقل دارای یک سال سابقه کار بوده و حق بیمه پرداخت نموده باشند. واگذاری سهام ترجیحی موضوع این آیین نامه مطابق قراردادی است که توسط سازمان خصوصی سازی با متقاضیان منعقد می‌گردد.

ماده چهار
اشخاص شاغل واجد شرایط باید حداکثر 20 روز پس از تاریخ اولین آگهی عرضه سهام یا اعلام سازمان خصوصی سازی به شرکت مشمول واگذاری، درخواست خود رابه صورت جمعی در قالب اشخاص حقیقی و یا حقوقی و از طریق شرکتی که سهام آن واگذار می گردد به سازمان مذکور تسلیم نمایند.در غیر این صورت سازمان سهام مورد نظر را با شرایط سایر سهام شرکت مورد واگذاری به فروش می رساند.

تبصره 1- موارد استثناء از جمله واگذاری سهام ترجیحی به کارکنان شرکت ملی نفت ایران به تصویب هیئت وزیران خواهد رسید.در هرصورت امکان برخورداری از سهام عدالت کارمندی و سهام ترجیحی موضوع این آیین نامه به صورت توأمان امکان پذیر نیست.
تبصره 2- افراد شاغل در شرکت های سرمایه پذیر که میزان سرمایه شرکت سرمایه گذار درآنها بیش از 50 درصد سرمایه آن شرکت باشد نیز می‌توانند به نسبت سرمایه شرکت سرمایه پذیر به سرمایه شرکت سرمایه گذار، از سهام ترجیحی شرکت سرمایه گذار طبق مقررات این آیین نامه استفاده نمایند.

ماده پنج
آزادسازی، صدور و تحویل اوراق سهام خریداری شده به نام خریدار که اقساط سالانه آن در هر سال پرداخت می‌شود با موافقت سازمان خصوصی سازی حسب مورد از طریق بورس اوراق بهادار یا شرکت مربوط مجاز است. اوراق سهام تسویه نشده خریداران نیز تا پایان مدت قرارداد در وثیقه سازمان خصوصی سازی باقی خواهد ماند تا تسویه ارزش آن قابل انتقال به غیر نخواهد بود.

ماده شش
در صورت عدم پرداخت اقساط بعد از 6 ماه از سقف زمانی مجاز برای تقسیم سود هر سال مالی در شرکت و به هر دلیل، سازمان خصوصی سازی مجاز است به میزان مبلغ بدهی تسویه شده سهام مورد وثیقه را آزاد و در اختیار افراد جدید در همان شرکت قرار دهد و نسبت به فروش باقیمانده سهام به سایرین با رعایت مقررات مربوط اقدام نماید.

ماده هفت
افرادی که در گذشته و در چارچوب قوانین مربوط از طریق سازمان مالی گسترش مالکیت واحد های تولیدی و سازمان خصوصی سازی با تسهیلات مقرر سهام ترجیحی یا کارگری خریداری نموده اند، مشمول تسهیلات موضوع این آیین نامه خواهند بود.

کد خبر 75059

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بيمه و بانك

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز