روکو دیسپیریتو- سرآشپز معروف ایتالیایی- کسی که چه در خانه باشد چه رستوران و چه در برنامه‌های آشپزی تلویزیون، عاشق خلق کردن و در واقع عاشق درست کردن همه مواد اولیه غذاهایش است.

روکو دیسپیریتو

به گزارش همشهری آنلاین، به گفته خودش علاقه شدید او به آشپزی از دوران نوجوانی و سن ۱۱ سالگی شروع شد.

در ۱۸ سالگی روکو دیسپیریتو با تعدادی از بهترین آشپزهای سراسر دنیا یعنی کسانی که هر کدام در انجمن بین‌المللی آشپزان جهان در آمریکا نقش مهمی داشتند، آشنا شد.  

به دنبال آن با گرفتن مدرک مهندسی از دانشگاه بوستون آمریکا در سال ۱۹۹۵ به رم بازگشت و در یک رستوران معروف ایتالیایی به نام لزو پیپیناس مشغول به کار شد و به قول خودش به عشق خود بازگشت. وی سپس رستوران خود را با نام داوا در حومه رم افتتاح کرد. در آن زمان روزنامه‌های سراسری و محلی در ایتالیا از او به عنوان ستاره‌ای در عرصه آشپزی یاد می‌کردند. دسپیریتو سپس آشپزخانه اتحادیه صلح را راه‌اندازی کرد، رستورانی با غذاهای منحصربه‌فرد که توجه هر ذائقه‌ای را به خود جلب می‌کرد.  

روکو در سال ۱۹۹۰ به عنوان بهترین نویسنده در تالیف کتاب آشپزی غذاها و نوشیدنی‌ها معرفی و شناخته شد. او همچنین به عنوان اولین آشپز جوان ایتالیا و بهترین نویسنده در مجلات و نشریه‌های تخصصی آشپزی معروف شد. در طول تجربه کاری‌اش او تا به حال چهار کتاب آشپزی به رشته تحریر درآورده و در کتاب‌هایش بیشتر به درست کردن مواد اولیه برای تهیه غذاهای خود پرداخته است.

دیسپریتو به عنوان چهره مشهور برنامه‌های آشپزی تلویزیونی در شبکه‌های سراسری ایتالیا و حتی برخی شبکه‌های سراسری تلویزیونی در سراسر اروپا و آمریکا شناخته شده است.

 بیشتر مهمانان برنامه‌های تلویزیونی او از چهره‌های معروف و آشپزان شاخص سراسر دنیا هستند؛ برنامه‌هایی که معروف‌ترین آنها «آشپزان معروف» و «آشپزی امروز» است. او در سال‌های ۲۰۰۳ و ۲۰۰۴ در شبکه ان‌بی‌سی آمریکا نیز هفته‌ای یک‌بار برنامه داشت. این برنامه یکی از برنامه‌های موفق دیسپیریتو بود که در کمتر از پنج هفته بیش از ۷ میلیون مخاطب پیدا کرد و این خود باعث شد تا او یکی از رستوران‌های معروف خود را در منهتن دایر کند.

او تا به امروز ۲۲ رستوران در ایتالیا و سراسر اروپا و آمریکا راه‌اندازی کرده که همگی موفق بوده‌اند به جز سه تا از آنها که به دلیل اجاره‌بها یا تخریب ساختمان به تعطیلی کشانده شدند. بیشترین شانس او در مشهورشدنش تهیه مواد اولیه با دست خودش است. به همین علت غذاهای او از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند. این مهندس و آشپز با سلیقه ایتالیایی هر گاه از آشپزی دست می‌کشد گیتار می‌زند و علاقه زیادی به نواختن این ساز دارد.

 طرز تهیه چند نوع از غذاهای خاص و متعارف این سرآشپز مشهور ایتالیایی را با هم مرور می‌کنیم.

سویا با ۳ مدل پنیر ایتالیایی 

با دستور پخت غذاها توسط آشپزهای معروف دنیا آشنا شویم | آموزش طرز تهیه چند غذای خاص و معروف ایتالیایی با سرآشپز روکو دیسپیریتو

۱. سه نوع آرد و نمک رابا هم مخلوط کرده و روی سینی با تخته کار آشپزخانه به شکل تپه در آورید و وسط آن را با فشار انگشت گود کنید.  

۲. دو تخم‌مرغ را در گودی داخل آرد شکسته و با قاشق مواد را هم بزنید. سپس با دست آن را ورز دهید تا مخلوط خوب نرم شود.  

۳. ۲۰۰ گرم کره نرم شده را به مخلوط آرد اضافه کنید و خوب ورز دهید تا خمیری صاف و یکنواخت حاصل شود و بار دیگر آن را کاملا ورز دهید. خمیر را داخل پلاستیک قرار داده و یک ساعت کناری بگذارید تا استراحت کند.

۴. ایتالیایی‌ها برای برش خمیر آماده شده از دستگاه پاستا بری استفاده می‌کنند؛ یعنی خمیر را در دستگاه می‌ریزند و پاستاهای رشته‌ای را تحویل می‌گیرند؛ البته دستگاه رشته بری خودمان هم عملکردی شبیه آن دارد که از قدیم در کشور ما استفاده می‌شد.

۵. داخل اسپری آبپاش کمی شیر ریخته و خمیر را مرتب خیس کنید تا خمیر ترک نخورد.

۶. سویای ریز دانه را ده دقیقه با کمی نمک، زردچوبه و آبلیمو جوشانده و سپس در آبکش بریزید. سویای پخته شده را همراه با پیاز خرد شده در روغن سرخ کرده و آن را با رب گوجه‌فرنگی و سبزیجاتی که از قبل تهیه کرده‌اید، مخلوط کنید. سویای پخته شده را همراه با پیاز خرد شده  در روغن سرخ کرده و ان  را بارب گوجه فرنگی و سبزیجاتی که از قبل تهیه کرده اید مخلوط کنید.

۷. رشته‌های پاستا را داخل ظرفی که می‌خواهید غذا را در آن سرو کنید ریخته و مایه سس را روی آن بریزید و تمام پنیرهای رنده شده را به صورت مخلوط روی آن بپاشید و در فر یا مایکروفر حرارت دهید.

موادلازم

با دستور پخت غذاها توسط آشپزهای معروف دنیا آشنا شویم | آموزش طرز تهیه چند غذای خاص و معروف ایتالیایی با سرآشپز روکو دیسپیریتو

۲ /۱ پیمانه آرد معمولی
۲ /۱ پیمانه آرد ۳ صفر
۴ /۱ پیمانه آرد سمولینا
۲ عدد تخم‌مرغ
۱۰۰ گرم  کره  (در دمای اتاق قرار دهید)
۱۰۰ گرم کره گیاهی 
به مقدار لازم شیر ‌
 نمک، آب‌لیمو و فلفل سیاه به اندازه کافی

سس پاستا

یک پیمانه سویای پخته
شده سس گوجه فرنگی 
۴ /۱ پیمانه تره خرد شده
۴ /۱ پیمانه جعفری خرد شده
یک عدد پیاز خرد شده
۲ قاشق  سوپخوری
پنیر رنده شده گودا
۲ قاشق سوپخوری
پنیر سفید رنده شده ۲ قاشق سوپخوری
  پنیر زیره رنده شده 

استیک فلفلی آبدار ایتالیایی با برنج قهوه‌ای  

با دستور پخت غذاها توسط آشپزهای معروف دنیا آشنا شویم | آموزش طرز تهیه چند غذای خاص و معروف ایتالیایی با سرآشپز روکو دیسپیریتو

۱. دو پیمانه از آب گوشت را در یک قابلمه متوسط بریزید و روی حرارت بالا بجوشانید سپس برنج را به آن اضافه کنید. وقتی جوش آمد شعله را کم کرده و بگذارید روی حرارت ملایم بپزد تا زمانی که آب گوشت حالت مایه غلیظ پیدا کند و برنج هم نرم شود. البته کمی هم از روغن زیتون به آن اضافه کنید. حالا قابلمه حاوی برنج پخته شده را کناری بگذارید.

۲. فر را با حرارت ۱۸۰ درجه روشن کنید تا گرم شود. سپس سینی فر یا تابه‌ای بزرگ را آماده کنید و پس از چرب کردن آن فلفل‌های دلمه‌ای را روی آن بچینید و در فر قرار دهید تا بپزند. ۱۲ تا ۱۵ دقیقه بعد آنها را بیرون آورده و داخل آب جوش بیندازید تا اگر در اثر گریل شدن بعضی از قسمت‌های فلفل‌ها سیاه بود پوست آنها جدا شود.

۳. فلفل‌ها را ریز کرده و با نوک چاقو داخل گوشت استیکی آماده شده چند برش ایجاد کنید، سپس با دقت فلفل‌ها را به همراه سیرهای خرد شده که از قبل آماده کرده‌اید، داخل گوشت فرو ببرید. کمی نمک دریا و پودر فلفل به آن اضافه کنید و گوشت را هم داخل فر بگذارید و نیم‌ساعت صبر کنید تا گریل شود.

۴. پس از آنکه گوشت را از داخل فر درآوردید به همراه نصف پیمانه آب، روغن زیتون و همچنین پیاز خرد شده به قابلمه‌ای منتقل کنید و بگذارید بپزد.

۵. برای درست کردن سس، آرد ذرت را با شیر حل کرده و یک پیمانه آب گوشت باقیمانده را به همراه سرکه به آن اضافه کنید. سپس سبزیجات معطر خردشده را به آن افزوده و کناری بگذارید.

۶. پس از یک ساعت گوشت آماده شده را داخل ظرف گذاشته و با برنجی که قبلا آماده کردید به همراه سس سرو کنید.

مواد لازم برای تهیه استیک فلفلی ایتالیایی:

۳ پیمانه آب گوشت یا آب مرغ با کمی نمک و پودر فلفل دلمه‌ای
یک پیمانه  برنج قهوه‌ای
یک قاشق سوپ خوری روغن زیتون
نیم کیلو گوشت مغز ران گوساله کم چرب
یک عدد پیاز بزرگ (خرد شود)

۳  قاشق سوپ خوری  سرکه 
۳ قاشق سوپ خوری آرد ذرت
۲ /۱ پیمانه  شیر کم چرب
۲ /۱ پیمانه  مخلوط سبزیجات ریز شده شامل جعفری، گشنیز، شوید، ترخون
۵ عدد فلفل رنگی دلمه‌ای 
به مقدار لازم نمک دریا و فلفل سیاه

کد خبر 757414
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha