همشهری آنلاین- فرشاد شیرزادی: محمدعلی گودینی، نویسنده جنگ و دفاع مقدس میگوید: برخی از بازدیدکنندگان رعایت شئون اسلامی این مکان را نمیکنند که باید برایش تدبیری اندیشید. به گمانم مصلی امام خمینی(ره) بهترین مکان برای برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران است.
گفتوگوی کوتاه ما را با گودینی بخوانید:
نظرتان قبلاً درباره برگزاری نمایشگاه در ولنجک چه بود؟ آیا نظرتان را رسانهای هم کردید؟
بله، همان زمان رسانهای شد و به خبرنگاری مانند شما نظرم را اعلام کردم. معتقدم نمایشگاه بینالمللی کتاب در مکان نمایشگاههای دایمی به دلیل نقایص بسیار و نبود دسترسی، مکان مناسبی نبود اما اگر مکانی باشد که مخصوص همین کار باشد و امکانات رفاهی و استراحتگاه برای اهل کتاب داشته باشد، بهتر است.
به نظر شما مردم در این بازه زمانی کتاب هم میخرند؟
اگر بخواهیم به شکلی واقعی به نمایشگاه کتاب نگاهی بیندازیم در خواهیم یافت که مردم دستکم در این ایام خاص حتماً کتابهایی خواهند خرید.
برگزاری نمایشگاه را به فال نیک میگیرید؟ آن هم با این وصف که از کتابفروشان هم برای شرکت در نمایشگاه سیو چهارم دعوت شده است.
کمترین نتیجه نمایشگاه کتاب این است که مردم حتی اگر کتاب هم نخرند با کتاب سر و کار پیدا میکنند و آشنا میشوند. اما در عین حال معتقدم اگر بشود کتابهای دانشگاهی در نمایشگاهی دیگر برگزار شود بهتر است.
- نمایشگاه را در یک مجتمع بزرگ تجاری برگزار کنیم| مصلی راه حل کوتاه مدت است
- حضور کتابفروشان در نمایشگاه به سود یا ضرر ناشران؟| ناشر شهرستانی: برایم صرف نمیکند، آنلاین میفروشم
حذف کتابهای دانشگاهی و کمک درسی به نظر شما چه مشکلی را حل میکند؟
مخاطبانی که برای کتابهای دانشگاهی میآیند در کنارش کتابهای دیگر هم میبینند، اما همین امر باعث میشود که در برخی راهروها اصلاً نشود راه رفت. این موضوع از سویی خوب و از دیگر سو آزار دهنده است. اگر این دو نمایشگاه یعنی نمایشگاه کتابهای کمک درسی و دانشگاهی و کتابهای ناشران عمومی از یکدیگر تفکیک شود نمایشگاه بهتری خواهیم داشت.
چه راه حلی برای این موضوع دارید؟
نمایشگاه کتابهای دانشگاهی را میتوان در نقاط مختلف برگزار کرد. از یک نظر این کار هم فضای شهر را فرهنگیتر میکند و هم نمایشگاه کتاب تهران نیز تخصصیتر خواهد شد.
نظر شما