پهلوان، قهرمان، نیکوکار و بامرام؛ او هیچ‌کدام از این القاب را درباره خودش قبول ندارد و می‌گوید برای او که عمری را با کوچک و بزرگ جوادیه تهران گذرانده، فقط یک «بچه‌محل» است و بیش از اینها نمی‌ارزد. بچه محل به زعم حاج «حسن امن‌زاده» یعنی همسایه‌ات با شکم گرسنه، سر بر بالین نگذارد.

نیکنام

همشهری آنلاین _ رضا نیکنام : نمی‌دانم در این فرصت کوتاه از کدام بخش از زندگی حاج «حسن امن‌زاده» می‌توان صحبت کرد؛ از دوران طلایی کشتی دهه چهل و از شاگردان‌ مشهوری که تربیت کرده و یا از خانه‌ای در دل محله جوادیه تهران که سال‌هاست به حسینیه حضرت ابوالفضل(ع) تبدیل کرده و خیلی از آدم‌های آخرخطی را به آنجا کشانده و نجاتشان داده است؛ اما نه کمی صبر کنید! ماجرای «علی اصغری» که در این خانه و حسینیه بزرگ شده و نان بازوانش را از دست حاج حسن خورده حکایت دیگری دارد که در ادامه می‌خوانید.

خواندنی‌های بیشتر را اینجا دنبال کنید

انگار آمده بود ببازد تا دلی را شاد کند

وقتی‌ حسن نوجوان بود با همسالان خود کشتی می‌گرفت، گاهی می‌باخت و بعضی وقت‌ها هم می‌برد. اما لذتی که از باخت‌هایش داشت کمتر از بردهایش نبود چون با شادی دیگران خوشحال‌تر می‌شد! انگار آمده بود تا فقط ببازد؛ باختنی که عین برد بود برایش. او با همین روحیه در باشگاه داریوش جوادیه و سعدیان منیریه، کشتی می‌گرفت تا اینکه لباس تیم ملی نصیبش شد و درو کردن مدال‌های رنگی از رقابت‌های جهانی و حتی المپیک. وقتی نوجوانان و جوانان درحسینیه از او در باره قهرمانی‌هایش می‌پرسند دستی بر سرشان می‌کشد و می‌گوید: «دارایی‌ام از دوران‌ کشتی فقط ٦مدال طلای جهان و المپیک است که همه‌اش فدای یک تار موی بچه محل‌هاست.»

عشق اهل‌بیت (ع) و نوکری‌ عزاداران‌ حسینی

آن‌ حسن‌ چست و چابک، بزرگ و بزرگتر و به جوانی باتجربه تبدیل شد. او پس از دوران طلایی شرکت در رقابت‌های مختلف کشتی جهان و المپیک در نهایت سال١٣٤٧ تصمیم گرفت بر خاک تشک کشتی بوسه زند و این‌بار مربیگری را تجربه کند. این دوران هم باشکوه بود‏، چون شاگردانی مثل عباس جدیدی، محسن کاوه و برادران توپچی تربیت کرد که آوازه نامشان‌تا دوردست‌ها هم رسید. اما همه اینها یک طرف، عشق و ارادت به اهل‌بیت(ع) و نوکری عزاداران حسینی یک طرف دیگر. در همان دوران بانی راه‌اندازی حسینیه حضرت ابوالفضل(ع) در محله شد و یواش‌یواش پای چهره‌های ورزشی مثل کشتی‌گیرها به این حسینیه باز شد‎؛مثل برادران‌ مقدم. 

حسینیه‌ای که خیلی‌ها را ورزشکار کرد

وقتی حاج‌حسن خانه‌اش را به‌حسینیه تبدیل کرد مثل بعضی‌ها خط‌کش نگذاشت که تو بیا و تو نیا. حضور در اینجا برای همه آزاد بود حتی معتادان و کارتن‌خواب‌ها. به حرف دیگران هم کاری نداشت؛ عقیده داشت که میهمانان محفل‌ عزای‌ امام حسین(ع) هر که باشند آنقدری عزت دارند که خاک کفش‌هایشان را بگیرد و جلوی‌ پایشان جفتشان کند. فقط خدا می‌داندکه چه تعداد آدم آخرخطی در این حسینیه نجات پیدا کردند و ورزشکار شدند. حسینیه که محل رشد و تربیت فرزندانش هم بود.

خون فرزندم رنگین‌تر از خون علی‌اصغر(ع)نیست

پهلوان‌«حاج‌حسن‌ امن زاده» در جوانی ازدواج می‌کند و در کنار مربیگری کشتی و هیئت‌داری، مسئولیت زندگی را هم قبول می‌کند. حاصل زندگی‌اش ٤ فرزند است، ٣ پسر و یک دختر. رضا و حسین امن‌زاده که را پدر را پیش گرفته‌اند و مربیگری کشتی و تیم داری می‌کنند و لیلا امن‌زاده که تحصیلات عالی دارد و در بخش جراحی قلب در یکی از بیمارستان‌های تهران فعالیت می‌کند. حالا بخوانید درباره «علی‌اصغر امن زاده» فرزند دیگر خانواده که درسال١٣٦٧ در منطقه شلمچه به شهادت رسیده است. وقتی خبر شهادتش را به حاج حسن دادند حتی خم به ابرو نیاورد و گفت: «خون فرزندم رنگین‌تر ازخون علی اصغر(ع)نیست؛ خوشحالم در راه امام حسین(ع) به‌شهادت‌ رسید.»

اهل‌محل چه می‌گویند؟

خانواده پهلوان هیئتی‌اند

حاج«رضا محمدنژاد» از قدیمی‌های حسینیه حضرت ابوالفضل(ع) با خانواده شهید ارتباط نزدیکی دارد. او می‌گوید: «خانواده‌پهلوان امن زاده‌ هیئتی‌اند. حتی شهید«علی‌اصغر امن‌زاده» در این هیئت خدمت می‌کرد و با آن سن کم‌ مسئول‌ انتظامات دسته‌ عزاداری جوادیه بود. علی‌اصغر بسیار فروتن و افتاده بود و در زمان شهادت١٩سال بیشتر نداشت. اهل محل یادشان هست که اگر او در کوچه و خیابان سالخورده‌ای می‌دید که بار سنگین می‌برد، با اصرار زیاد بارشان را به دوش می‌گرفت و تا خانه‌شان می‌برد.»

قهرمان‌محله | در خانه پهلوان‌ آمن‌زاده به روی‌ اهالی باز است | ٦مدال طلای المپیک و جهان فدای یک تار موی بچه‌محل‌ها

‌از دوران جوانی دست به خیر است

حاج«اکبر مقدم» از جوانانی است که عمرش را در هیئت‌های عزاداری محله جوادیه گذرانده و خانواده امن‌زاده را خوب می‌شناسد. می‌گوید:«پهلوان حاج حسن، برکت و افتخار محله است. ارتباط گرم و صمیمانه با اهل محل دارد و به جز میانداری در حل مشکلات مردم در کارهای خیر از همه جلوتر است. محرم هر سال وقتی می‌خواهد خرجی بدهد، اول سهمیه غذای خانواده‌های فقیر را کنار می‌گذارد و بعد برای دیگران. می‌رسد. از همان دوران جوانی دست به خیر و با معرفت است.»

قهرمان‌محله | در خانه پهلوان‌ آمن‌زاده به روی‌ اهالی باز است | ٦مدال طلای المپیک و جهان فدای یک تار موی بچه‌محل‌ها


*‌۱۳۶۷، همان سالی است که خبرشهادت«علی‌اصغرامن زاده» به محله جوادیه تهران رسید. پهلوان‌حاج«حسن امن زاده» با شنیدن این خبر گفت:«خون پسرمن از خون حضرت علی اصغر (ع) رنگین‌تر نیست.»

*٦مدال طلای جهان و المپیک حاصل دوران ورزشی، حاج«حسن امن زاده» در دهه چهل است. او از سال١٣٤٧ به مربیگری روی آورد و شاگردان بسیاری تربیت کرد که معروف‌ترین آنها عباس جدیدی و محسن کاوه است.
 

شرح عکس زیر:

از راست: حاج رضامحمدنژاد _ حاج ناصرمقدم _ پهلوان حاج حسن‌امن‌زاده _ حاج اکبر مقدم در داخل حسینیه حضرت ابوالفضل(ع)

قهرمان‌محله | در خانه پهلوان‌ آمن‌زاده به روی‌ اهالی باز است | ٦مدال طلای المپیک و جهان فدای یک تار موی بچه‌محل‌ها

قهرمان‌محله | در خانه پهلوان‌ آمن‌زاده به روی‌ اهالی باز است | ٦مدال طلای المپیک و جهان فدای یک تار موی بچه‌محل‌ها

قهرمان‌محله | در خانه پهلوان‌ آمن‌زاده به روی‌ اهالی باز است | ٦مدال طلای المپیک و جهان فدای یک تار موی بچه‌محل‌ها

عکس‌ها : حسین اینانلو

کد خبر 758321

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha