به گزارش همشهری آنلاین، بنابه درخواست مسئولان مرکزبهداشت غرب تهران واقع درمنطقه۹ تهران و به منظور هماندیشی و بازدید متولیان از چگونگی اجرای طرح بیخطرسازی پسماندهای عفونی این مرکز با استفاده از دستگاه اتوکلاو و پس از آن انتقال آنها به چرخه دفع و دفن زباله، مدیر اداره محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری ضمن حضور در این جلسه استقبال و آمادگی خود را نسبت به اجرای این طرح با توجه به تاثیر مثبت محیطزیستی و انسانی آن اعلام کرد.
این اقدام مرکز بهداشت غرب تهران به منظور عمل به تکالیف قانونی مقرر در ماده۷ قانون مدیریت پسماند مصوب سال۱۳۸۳ در زمینه شرح وظایف تولیدکننده پسماند در قبال مدیریت اجرایی پسماندهای ویژه و پیادهسازی ضوابط و روشهای اجرایی مدیریت پسماندهای پزشکی و وابسته طرح تفصیلی؛ طرح راهاندازی سایت بیخطرسازی در مرکز بهداشت غرب تهران تنظیم و پس از کسب موافقت در حال طی کردن مراحل اولیه جهت اجرایی شدن است.
با توجه به اینکه این گونه زبالهها جزء آلودهترین و خطرناکترین نوع زباله محسوب میشوند اگر در هنگام دفع و از بین بردن آنها نکات مهم و شیوه اصولی و مناسب انجام نشود، میتواند منجر به انتقال انواع بیماری و باعث ایجاد مشکلات شدیدی شود. طبق آمار سازمان جهانی بهداشت سالانه ۶ میلیون نفر بر اثر بیماریهای منتشر شده از زبالههای بیمارستانی جان خود را از دست می دهند، برای همین امروزه تفکیک و بیخطرسازی قبل از دفع زباله های بیمارستانی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
در روش اتوکلاو بر اساس استفاده از بخار آب با دمای ۱۲۰ الی ۱۳۵ سانتیگراد در مدت زمان ۴۵ الی ۶۰ دقیقه پسماندهای تولید شده را کاملا بیخطر خواهد کرد و پسماند خروجی فاقد هر نوع میکروارگانیسم (اعم از بیماریزا و غیر بیماریزا) خواهد بود. برای بیخطرسازی پسماندهای این مرکز، زبالههای معمولی، زبالههای عفونی، زبالههای تیز و برنده و زبالههای شیمیایی تحت دما و فشار مناسب با توجه به خصوصیات دستگاه قرار گرفته و پس از انجام این مراحل؛ انتقال به اتاق امحاء، خرد کردن به قطعات کوچک، انتقال به مخزن اتوکلاو، قرارگیری تحت فشار و دمای مناسب و قرارگیری در کیسههای ویژه بیخطر شده و در نهایت برای دفن، تحویل مجریان مدیریت پسماند میشود.
نظر شما