مجموع نظرات: ۰
شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۴
۰ نفر

آش ترخینه هم از جمله آش‌های چند ملیتی است. اراکی‌ها هم مثل بروجردی‌ها این آش را در زمستان زیاد می‌پزند که البته ترخینه آن هم دست‌ساز خودشان و با مواد محلی است. البته در اراک به مواد ترخینه و همچنین خود آش، گل زرد یا به زبان محلی گل جیله هم اضافه می‌کنند که در عطاری‌ها پیدا می‌شود.

آش ترخينه

همشهری آنلاین: حالا اگر اهل اراک نیستید و می‌خواهید یک آش ترخینه خوشمزه اراکی بپزید دست به کار شوید:

۱. ترخینه‌های آماده را از شب قبل در چهار پیمانه آب خیس کنید. نخود، لوبیا و عدس را هم از شب قبل به صورت جداگانه خیس کنید.

۲. قابلمه مناسبی آماده کرده و نخود و لوبیا را در آن بریزید و به همراه مقداری آب بگذارید بپزد. در این فاصله پیازها را هم در روغن سرخ کرده و کمی هم زردچوبه به آن اضافه کنید.

۳. بعد از پخت نخود و لوبیا، عدس و ترخینه را اضافه می‌کنید. بعد از گذشت ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت سبزی آش را هم اضافه کنید. حالا فقط کافی است نیمی از پیاز داغ را به مواد اضافه کنید. البته نمک و فلفل را هم فراموش نکنید. سپس بگذارید آش جا بیفتد.

۴. در پایان آش را در ظرف مورد نظر بریزید و روی آن را با پیاز داغ، نعنا داغ و ماست تزئین کنید.

ترخینه

بلغور گندم، پیازچه خشک شده، دوغ، گوجه فرنگی و نمک و زردچوبه را در قابلمه‌ای ریخته روی شعله اجاق‌گاز بگذارید و مرتب هم بزنید تا بلغور پخته شده و آب مواد تمام شود. وقتی آب مخلوط تمام شد، اجاق‌گاز را خاموش کنید و بگذارید کنار تا سرد شود سپس با دست مواد را هر بار به اندازه کف دست بردارید و بعد از گلوله کردن به شکل بیضی درآورده و داخل آن را هم با فشار انگشتان کمی گود کنید. ترخینه‌های آماده‌شده را زیر آفتاب سوزان یا کنار بخاری یا شوفاژ بگذارید تا خشک شوند. خشک شدن ترخینه کنار بخاری یک هفته و زیر آفتاب گرم دو روز زمان نیاز دارد.

مواد لازم ترخینه

یک پیمانه بلغور گندم
یک پیمانه پیازچه خشک شده
۳ پیمانه دوغ محلی ترش
۲ عدد گوجه‌فرنگی خرد شده
به مقدار لازم نمک و زردچوبه

مواد لازم برای ۳ نفر

یک پیمانه نخود، لوبیاچیتی و عدس
(به مقدار مساوی از هر کدام)
۳ عدد ترخینه
یک پیمانه سبزی آش خرد شده
به مقدار لازم نمک و فلفل
به مقدار لازم ماست
به مقدار لازم نعنا داغ
۲ عدد پیاز درشت (خلالی شود)

یه‌جور دیگه

در این آش به جای سبزی آش می‌توانید از جعفری خرد شده هم استفاده کنید.

اگر خوردن نخود و لوبیا معده شما را ناراحت می‌کند می‌توانید یکی یا هر دوی آنها را حذف کرده و آش را با عدس بپزید. به این ترتیب آش سریع‌تر هم آماده می‌شود.

فوت‌وفن

با توجه به اینکه ترخینه و عدس زود می‌پزند، حتما ابتدا نخود و لوبیا را پخته و سپس ترخینه و عدس را به مواد اضافه کنید.

کد خبر 758464
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha