به گزارش خبرنگار ایرن در ابتدای این مراسم خانم فخرالسادات غنی مدیر اجرایی باشگاه هنر و طبیعت و مدرس اکوتوریسم توضیحاتی در این باره ارائه کرده و سپس دکتر ناصرکرمی سردبیر ایرن روند شکلگیری ایرن، ترکیب گروههای تحریری و دلیل توجه این خبرگزاری به حوزههایی مانند میراث معنوی، زندگی، اقتصاد و انرژی و اکوتوریسم را تشریح کرد.
دکتر کرمی با اشاره به سابقه "قلم سبز" نخستین خبرگزاری زیست محیطی در ایران، ایجاد علاقمندی در مدیران مطبوعات برای راهاندازی صفحات محیط زیست و تربیت نسلی از خبرنگاران حوزه محیط زیست را از جمله خدمات قلم سبز بر شمرد و ابراز امیدواری کرد که ایرن با استفاده از تجربیات قلم سبز بتواند به ایجاد یک شور عمومی برای حفاظت محیط زیست در ایران کمک کرده و نسل تازهای از روزنامهنگاران محیط زیست را نیز تربیت کند.
دکتر یونس شکرخواه استاد برجسته ارتباطات و بنیانگذار روزنامهنگاری الکترونیک در کشور دیگر سخنران این مراسم بود که ضمن اشاره به تفاوت روزنامهنگاری کاغذی با روزنامهنگاری در فضای سایبر ابراز امیدواری کرد که ایرن نسخه اینترنتی فضا و مطالب معمول صفحات محیط زیست روزنامهها نباشد و در این باره به قالبهای استاندارد جهانی نزدیک شود.
وی افزود مبحثی تحت عنوان اینترنت اکولوژیکال وجود دارد و لازم است ایرن با تعقیب آن به دنبال تعامل بین محیط زیست و فضای سایبر باشد.[مفاهیم: روزنامهنگاری زیستمحیطی چیست؟]
دکتر اسماعیل کهرم اکولوژیست و استاد سرشناس محیط زیست سخنران بعدی مراسم بود که با تبریک راه اندازی ایرن به تمامی طرفداران محیط زیست ابراز امیدواری کرد این خبرگزاری بازتاب دهنده چالشها و مشکلات محیط زیست در ایران بوده و بتواند بستر ساز توسعه پایدارایران شود.
دکتر کهرم اضافه کرد به نظر من جای ایرن تا حالا خالی بوده و محیط زیست در ایران همیشه نیازمند یک رسانه فراگیر، مستقل و حرفهای بوده است.
در این مراسم سه فیلم مستند درباره طبیعت ایران، از ساختههای محمدعلی اینانلو نیز به نمایش گذاشته شد