۱- صدور پروانه فعالیت و بهرهبرداری برای ارائه هرگونه خدمات مخابراتی و پستی.
۲- اعمال استانداردها، ضوابط و نظامهای کنترل کیفی و تایید نمونه تجهیزات (type approval) در ارائه خدمات و توسعه و بهرهبرداری از شبکههای مخابراتی، پستی و فناوری اطلاعات در کشور.
۳- تدوین و ارائه پیشنهاد در خصوص تعیین فعالیتها و بهرهبرداریهای غیز مجاز پستی و مخابراتی، تعیین جریمه در هر مورد و اعلام اعمال آن در چارچوب قوانین و مقررات پس از طی مراحل قانونی.
۴- تدوین و تنظیم مقررات، آییننامهها، جدولهای تعرفه و نرخهای کلیه خدمات در بخشهای مختلف ارتباطات وفناوری اطلاعات، تعیین کف یا سقف آنها به منظور حصول اطمینان از رقابت سالم و تداوم ارائه خدمات و رشد کیفی آنها برای تصویب توسط کمیسیون در چارچوب قوانین و مقررات.
۵- وصول مبالغ حقالامتیاز صدور پروانه، هزینه استفاده از فرکانس، هزینه جبران خسارت و سایر وجوهی که طبق قوانین و مقررات مربوط به تصویب میرسد و واریز آن به حسابهای خزانه.
۶- نظارت بر عملکرد دارندگان پروانهها در چارچوب مفاد پروانههای صادر شده و رسیدگی به تخلفات و ملزم نمودن آنان به انجام تعهدات و وظایف از طریق اخطاریه یا لغو موقت یا دایم امتیازها و پروانههای بهرهبرداری.
۷- تدوین و پیشنهاد دستورالعملها و ضوابط به اتصال متقابل شبکههای مخابراتی و رایانهای از نظر امنیت، ایمنی اتصالات و تعرفههای آنها به کمیسیون و نظارت بر اعمال آنها.
۸- تدوین و پیشنهاد دستورالعملها به کمیسیون تنظیم مقررات و اعمال مصوبات در موارد زیر:
- چارچوب توافقنامههای درجه و سطح خدمات به منظور شفافسازی کیفیت خدمات در مقابل هزینه آن، در شبکههای پستی، مخابراتی و فناوری اطلاعات.
- نامگذاری دامنهها (Domain Names)، تعیین شمارهها و کدها در شبکههای پستی، مخابراتی و فناوری اطلاعات.
- حمایت از حقوق استفاده کنندگان خدمات پستی و مخابراتی و نظارت مستمر بر اعمال صحیح آنها.
- تدوین و پیشنهاد دستورالعملهای لازم به منظور تنظیم روابط ارائه کنندگان خدمات پستی، مخابراتی.
- پیشنهادات اصلاح قوانین پستی، مخابراتی و ارتباطی.
۹- کلیه وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مندرج در قانون استفاده از بیسیمهای اختصاصی و غیر حرفهای - مصوب ۱۳۴۵- و اصلاحات بعدی آن و کلیه تعهدات بینالمللی مرتبط که جمهوری اسلامی ایران بر اساس قانون ملزم به رعایت آنها میباشد.
۱۰- انجام امور تحقیقاتی و ارائه آموزشهای تخصصی مرتبط و اطلاعرسانی عمومی در زمینه ارتباطات مجاز رادیویی با استفاده از توان مدیهای بخشهای دولتی و غیر دولتی.
۱۱- حمایت از صاحبان صنایع، انجمنها و اتحادیههای ارائه کنندگان خدمات مخابراتی و ارتباطی و هدایت، راهبری آن در جهت کاهش امور اجرایی سازمان.
۱۲- تنظیم فضای فرکانسی کشور و نظارت مستمر بر آن.
۱۳- مدیریت آزادسازی و خصوصیسازی بخشهای پست و مخابرات.
منبع: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات