همشهری آنلاین: میتوانید از این پرتقالها مربا درست کنید و همینطور دسر در فصول مختلف. اگر پرتقال خونی پیدا کردید که چه بهتر، دسرتان رنگ و لعاب بهتری میگیرد.
مواد لازم
مربای پرتقال ۱ کیلوگرم پرتقال
۲ /۱ یک کیلوگرم شکر
۲ لیوان آب
یک لیوان آب پرتقال
۱. پیش از هر کار ابتدا باید پرتقالها را آماده کنید. برای این منظور آنها را با چاقوی ارهای حلقه حلقه کرده سپس حلقهها را در کاسهای بچینید و محلول آب و نمک به آن اضافه کنید و نیم ساعت صبر کنید تا سفت شود.
نکته: برای هر دو پرتقال، دو لیوان آب و یک قاشق مرباخوری نمک کافی است.
۲. بعد از نیم ساعت حلقههای پرتقال و آب نمک را به ظرفی فلزی منتقل کرده و بگذارید بجوشد. البته بعد از هر یک ربع جوشیدن آب آن را خالی کرده و دوباره مقداری آب روی آن ریخته و بگذارید یک ربع دیگر بجوشد. این کار را سه بار انجام دهید؛ یعنی سه تا یک ربع پرتقال را بجوشانید تا خوب تلخی آن گرفته شود.
۳. شکر را در آب حل کنید. وقتی محلول، یکنواخت شد، آب پرتقال را اضافه کرده، روی شعله اجاقگاز قرار دهید و بگذارید تا قوام بیاید. حلقههای پرتقال آماده را داخل شهد مربا چیده و مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه حرارت دهید تا بپزد. حالا میتوانید این حلقهها را در یخچال نگهداری کرده و هر بار چند حلقه از آنها را برای این دسر مورد استفاده قرار دهید.
روش تهیه فروماژ
قالبی به شکل دلخواه انتخاب کنید و حلقههای مربا را کف آن بچینید. پودر ژلاتین را در آب پرتقال بریزید و روی بخار آب کتری در حال جوش قرار دهید تا ذرات ژلاتین حل شوند. زردههای تخممرغ را با شکر و پوست پرتقال رنده شده مخلوط کرده و با همزن برقی آن قدر بزنید تا به رنگ سفید در آمده و کشدار شود. مخلوط آب پرتقال و ژلاتین را به تدریج به زردهها اضافه کرده و با همزن برقی بزنید. سپس کناری بگذارید تا مواد سرد شود. از طرفی دیگر سفیده تخممرغ را آنقدر با همزن بزنید تا سفت شود و به اصطلاح فرم بگیرد همین کار را به صورت جداگانه با خامه هم انجام دهید. در پایان سفیده و خامه زده شده را با هم مخلوط کنید. مخلوط زرده و آب پرتقال را به خامه و سفیده اضافه کرده و با همزن برقی خوب بزنید. حالا مایه دسر را روی مرباهای چیده شده کف ظرف بریزید و مواد را مدت پنج تا شش ساعت در یخچال قرار دهید.
مواد لازم فروماژ
۶ حلقه مربای پرتقال
۳ عدد زرده تخممرغ
۴ /۲ پیمانه شکر
یک ق م پوست پرتقال رنده شده
۲ /۱ یک ق س پودر ژلاتین
۲ /۱ پیمانه آب پرتقال
۲ عدد سفیده تخممرغ
یک پیمانه سرخالی خامه شیرین شده
فوت و فن
هنگام خارج کردن دسر از قالب ابتدا با نوک چاقو دسر را از دیواره قالب جدا کرده، سپس دسر را داخل کاسهای حاوی آب سرد قرار دهید تا خودش را به اصطلاح ول کند.
پیش از شروع کار قالب را زیر شیر آب گرفته و بعد از خیس کردن، حلقههای مربا را داخل آن قرار دهید. البته مراقب باشید آب داخل قالب باقی نماند.
یهجور دیگه
پرتقالهایی انتخاب کنید که بدون هسته باشند زیرا در غیر این صورت در مراحل پخت هستهها خارج شده و جای آنها به صورت سوراخ باقی میماند.
نظر شما