مصرف نان جوی خشک بدون هیچ افزودنی برای افرادی توصیه می‌شود که از اضافه وزن رنج می‌برند و دلشان می‌خواهد، کمی لاغرتر شوند. نان جوی خشک ساده علاوه بر آرد جو، مقداری آرد و سبوس گندم هم دارد که به افزایش فیبر موجود و طعم بهتر آن کمک می‌کند.

نان

همشهری آنلاین: نان یکی از مهم‌ترین بخش‌های سبد غذایی ماست و با کمک آن می‌توانیم انرژی مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم. شاید بیشتر ما به مصرف نان‌های سنتی عادت داریم اما بد نیست نان‌های حجیم و نیمه‌حجیم و انواع نان‌های سالم سبوس‌دار و حتی رژیمی را هم امتحان کنیم. این روزها نان‌های متنوع با طعم‌های مختلفی به بازار آمده‌اند که بد نیست آنها را بیشتر بشناسید. علاوه بر این در کشور ما نان یکی از محصولات غذایی است که دورریز فراوانی دارد و بخش زیادی از آن هدر می‌رود. پس با انتخاب نان‌های جدید و سالم‌تر، ضایعات خانگی نان را در خانه‌تان به حداقل برسانید و سطح سلامت غذایی خانواده را بالا ببرید.  

۱. نان سبوس‌دار گردویی
نان‌های سبوس‌دار به دلیل داشتن آرد کامل گندم سرشار از املاح معدنی و ویتامین‌های گروه ب هستند. به همین دلیل خطر بروز سرطان روده بزرگ را کاهش می‌دهند. این نان‌ها در درمان بیماری‌های گوارشی هم نقش موثری دارند.

۲. نان جو با تخمه و کنجد
یکی از خوشمزه‌ترین نان‌های جو است که از خوردنش سیر نمی‌شوید. فقط یادتان باشد که این نان نسبت به سایر نان‌های جوی معمولی کالری بالاتری دارد. بنابراین اگر اضافه وزن دارید به سراغ این نان نروید. روغن موجود در کنجد و تخمه جزو روغن‌های خوب و مفید است که به سلامت دستگاه گوارش و قلب و عروق کمک می‌کند.  

۳. نان کمپاین گردو
اسم این نان کمی عجیب به نظر می‌رسد اما بهتر است بدانید که در ترکیبات آن آرد سبوس گندم، چاودار و مالت وجود دارد. در واقع نان کمپاین گردو از آرد کامل گندم تهیه می‌شود و می‌تواند برای وعده صبحانه، غذای خوبی باشد. در داخل نان تکه‌های کوچک گردو هم وجود دارد که انرژی این نان را افزایش می‌دهد.  

۴. نان سبوس‌دار برای سوپ
یک نان بسیار ترد و خشک که می‌توانید آن را در کنار پیش غذاهایی مانند سوپ‌های ساده و سبک بخورید و بخشی از اشتهای اولیه‌تان برای خوردن غذاهای پرچرب و پرکالری را کاهش دهید. این نان‌ها را به‌صورت ساده هم می‌توانید پیدا کنید، اما انواع سبوس‌دار، شما را بیشتر سیر می‌کنند و از لحاظ تغذیه‌ای مفیدتر هستند.  

۵.نان جو لقمه‌ای
این نان با ۸۰ درصد آرد جو پخته‌شده، می‌توان گفت یکی از رژیمی‌ترین نان‌های ممکن است که می‌توانید آن را به صورت تکه‌هایی در اندازه مناسب در وعده‌های غذایی مختلف داشته باشید. شاید وقتی ظاهر این نان را می‌بینید تصور کنید کمی سفت و بدمزه است اما اگر نان جو، تازه باشد بافت نرمی دارد و فاقد نمک و شکر است.  

۶. اکمک
یک جور نان که اصلیتش به کشور ترکیه برمی‌گردد، اما از آن جهت در دسته نان‌های رژیمی قرار می‌گیرد که با حداقل روغن و نمک ممکن طبخ می‌شود و برای افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و فشار خون کاملا مناسب است.  

۷.نان جو با طعم زیره
اگر از طعم و عطر زیره خوشتان می‌آید به‌طور حتم این نان جو را می‌پسندید. ضمن اینکه زیره ادویه پرخاصیتی است که برای سالم بودن مزایای زیادی را به همراه دارد. زیره به رفع سوءهاضمه و بهبود عملکرد روده‌ها کمک می‌کند و ضد نفخ است.  

۸. نان غنی‌شده با امگا ۳
شبیه نان‌های باگت است و سطح آن با کنجد پر شده، اما وجود اسید چرب امگا ۳ آن را به یک نان غنی‌شده تبدیل می‌کند. در ترکیبات این نان آرد گندم، پودر نیمه آماده امگا ۳، خمیر ترش، بهبوددهنده، نمک و آب وجود دارد و به دلیل داشتن نمک، نانی کاملا رژیمی نیست اما وجود امگا ۳ به سلامت قلب و عروق کمک می‌کند.  

۹.نان جوی هفت‌گیاه
هنگامی که به این نان نگاه می‌کنید گیاهان خشک مختلفی را روی سطحش می‌بینید که همین موضوع سبب شده این نان عطر و طعم زیادی داشته باشد. به‌طوری‌که وقتی آن را در آشپزخانه روی میز می‌گذارید رایحه این گیاهان مختلف فضا را پر می‌کند و بویی شبیه عطاری‌ها در خانه می‌پیچد. این نان جو از گیاهان مختلفی مانند تخم گشنیز، شوید، شاهدانه، زعفران، زیره، کنجد و... تهیه شده و در مجموع نان گیاهی سالمی است.  

۱۰. نان جوی خشک
مصرف این نان بدون هیچ افزودنی برای افرادی توصیه می‌شود که از اضافه وزن رنج می‌برند و دلشان می‌خواهد تا روزهای اولیه سال جدید، کمی لاغرتر شوند. نان جوی خشک ساده علاوه بر آرد جو، مقداری آرد و سبوس گندم هم دارد که به افزایش فیبر موجود و طعم بهتر آن کمک می‌کند. طعم این نان کم‌کالری، شبیه یک جور بیسکویت نازک و البته خوش‌خوراک است.  

۱۱. نان جوی  شویدی
دنبال کردن رژیم‌های غذایی گاهی اوقات خسته‌کننده می‌شود. به همین دلیل برای تنوع هم که شده به سراغ مصرف نان جوهای خشک شویددار بروید که بسیار خوش‌بو هستند و البته سبزی پرخاصیت شوید خشک را به‌صورت رشته‌های نازک و کوچکی در خودشان جای داده‌اند. این نان‌ها زود می‌شکنند. پس هنگام حمل و نقل مراقب باشید خرد نشوند.  

۱۲. نان جو با شاهدانه
این نان جو به دلیل داشتن شاهدانه در درمان نفخ شکم موثر است و به تقویت عضلات کمک می‌کند. ضمن اینکه طعم تردی دارد. حتی می‌توانید به عنوان عصرانه به تنهایی و مانند بیسکویت هم آن را مصرف کنید چون بسیار خوشمزه است.

کد خبر 774044
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha