ریحانة‌النبی(ص)؛ اولین هیئت ویژه دختران در تهران، هرچهارشنبه میزبان دختران ١٣ تا ١٧ ساله از نقاط مختلف تهران است. ناگفته نماند که هیئت دختران ریحانه‌النبی (ص) یکی از بخش‌های پرمخاطب موسسه فرهنگی قرآنی آل‌کساء، «پنج تن آل‌عبا (ع)»، است که در طول این سال‌ها توانسته خیلی از دختران تهرانی را جذب کند.

پناهیان

همشهری آنلاین _ رضا نیکنام: به گفته عصمت پناهیان، ساختمان مرکزی موسسه فرهنگی قرآنی آل‌کساء (ع) در بلوار دهکده المپیک و خیابان هفتم آن واقع شده و از آنجایی که این هیئت دخترانه فضای محدودی برای حضور جمعیت دختران ریحانة‌النبی(ص) از نقاط مختلف شهر داشت، امسال با کمک خیرین و یکی از مادران نیکوکار محل، هیئت دختران تهران در بلوار گل‌ها، خیابان یاس سوم، بلوار هجده متری یاس، انتهای بلوار، بالاتر از مجتمع امام علی‌(ع)، پلاک۱/۳ برگزار می‌شود.

خواندنی‌های بیشتر را اینجا دنبال کنید

خواب شهیدی که محل هیئت را نشان داد

در مدت زمانی که هیئت دختران ریحانة‌النبی(ص) راه‌اندازی شده بانیان و خادمان آن با ماجراهای مختلف و اتفاق‌هایی شبیه معجزه روبه‌رو شده‌اند که خیلی از آنها قابل بیان نیست. اما پناهیان به اصرار ما یکی را تعریف می‌کند:«این ماجرا مربوط می‌شود به دوران قبل از کرونا. یکی از دختران شهرمان در خواب شهیدی را دیده بود که نشانی و محل هیئت دختران تهران را نشانش داده بود تا خودش را به اینجا برساند. گویا آن شهید بزرگوار به این دختر می‌خواست کمک کند تا برای رسیدن به سوالات ذهنی‌اش به این هیئت بیاید. جالب اینکه دختر نوجوان با همان تصویر ذهنی و نشانی‌ای که آن شهید به او داده بود این هیئت را پیدا کرده بود و اول باور نداشت که آدرس هیئت درست و دقیق همانی باشد که شهید داده بود. از این معجزه‌ها و عنایت شهدا نمونه و مثال فراوان وجود دارد.»

روضه اهل‌بیت(ع) را با یک پرچم به خانه‌ها بیاورید

دختران تهران میهمان این خانه‌اند

هر چند برنامه ثابت هیئت‌ ریحانة‌النبی(ص) برای ارائه خدمات فرهنگی قرآنی به دختران روزهای چهارشنبه هر هفته با توجه به فصول سال قبل و بعد از نماز مغرب و عشاء برگزار می‌شود اما در دهه محرم از شب اول تا دهم و شام غریبان و همچنین اربعین حسینی این هیئت به شکل ویژه برپاست و میزبان همه دختران تهرانی ١٣ تا ١٧ سال. هیئت ریحانة‌النبی(ص) در ایام محرم  و صفر برنامه‌های مختلفی از جمله سخنرانی، مداحی و عزاداری حسینی دارد. البته امسال به پیشنهاد خانم پناهیان، مراسم عزاداری و سوگواری پس از اقامه نماز جماعت مغرب و عشاء دراین محل آغاز شده و تا حدود ساعت ٢٢ و ٣٠ دقیقه ادامه می‌یابد. بانیان هیئت ریحانه النبی(ص) عقیده دارند که این زمان‌بندی برای برگزاری مراسم عزاداری حسینی و فیض بردن از ثواب آن مورد توجه خانواده‌ها نیز قرارگرفته است چرا که دیگر دختران آنها در کوچه و خیابان‌ها پشت سر دسته‌های عزاداری راه نمی‌افتند و به‌جای آن در محلی مناسب و محفل نورانی سوگواری می‌کنند؛ جایی که از گناه و معصیت خبری نیست.

وقتی سبک رفتار و سخن جاذبه دارد

سبک و سیاق استاد «عصمت پناهیان» مبلغ دین و بانی اصلی شکل گیری هیئت ریحانة‌النبی(ص) در جذب دختران نوجوان و جوان در نوع خودش جالب و آموزنده است. موضوعی که‌ می‌تواند به عنوان الگویی موفق برای دیگران مورد استفاده قرار گیرد. رفتار و سبک برخوردش با این قشر از جامعه به نوعی است که به جای دافعه، جاذبه ایجاد می‌کند و دخترانی که حتی تا قبل از آن تمایلی برای شرکت در چنین مجالسی ندارند با میل و اشتیاق وافر شرکت می‌کنند و پامنبری‌های ثابت اینگونه مجالس می‌شوند. او از راز و رمز  ارادت به اهل‌بیت (ع) و برکت روضه‌های خانگی، محافل حسینی برای جذب دختران نوجوان و جوان بیشتر صحبت می‌کند. جالب اینکه راه‌اندازی نخستین هیئت عزاداری دختران در تهران نیز برای خودش حکایت جالبی دارد.

از آنجا ‌که عاقبت نوجوانان مهم‌ترین دغدغه خانواده‌ها هستند، باید به آنها اهمیت فراوانی داد؛ این باعث شد تا عصمت پناهیان این موضوع را در مجالس روضه و هیئت عزاداری بیان کند : «سال‌ها قبل، در یکی از روضه‌ها، بحثم تعامل خانواده‌ها با نوجوانان بود. به خانم‌ها گفتم که آقا اباعبدالله (ع) وقتی می‌خواستند به سمت کربلا حرکت کنند، با خانواده راهی شدند؛ پس بدانید که عاشورا مختص به خانواده است. من از آنها خواستم سلام مرا به دخترانشان برسانند و از جانب من برای مراسم تاسوعا و عاشورا از آنها دعوت کنند. دفعه اول حدود۲۰ دختر نوجوان آمدند و خیلی زیبا مرا همراهی‌ کردند. بعد از آن نیز یک‌بار دیگر دختران را خواستم که آمدند، اما آخر جلسه دیدم که برخی بچه‌ها با من ارتباط نگرفتند؛ بنابراین بلند شدم و برای خداحافظی با تک‌تک آن‌ها، جلوی در رفتم و این بار خودم از دخترها برای جلسه بعد دعوت کردم. همین خداحافظی صمیمانه باعث شد تا دخترها هفته بعد بدون اجبار مادرها و با میل شخصی خودشان به جلسه بیایند. به‌واقع حرفم این است که بچه‌ها بیشتر از اینکه حرف ما را بشوند، رفتار ما را می‌بینند و ما باید طوری رفتار کنیم که بتوانیم اثرگذار باشیم.» آن‌ دخترها حالا هیئت را برای خودشان می‌دانند و کارها را هم خودشان انجام می‌دهند. البته معمولا در هیئت‌ها، مادران هم حضور دارند که عقب می‌نشینند و دخترهایشان هم جلوتر.»

روضه اهل‌بیت(ع) را با یک پرچم به خانه‌ها بیاورید

مبادا محبت اهل بیت(ع) فقط در طاقچه دلمان باشد

عصمت پناهیان در پایان درباره اهمیت محافل حسینی و نقش آنها در آشنایی فرزندان به ویژه دختران نوجوان و جوان با معارف دینی و اهل‌بیت (ع)، می‌گوید: «ارتباط مردم با اهل‌بیت (ع) به دو گونه سطحی و کلی است. متاسفانه برای اغلب مردم، محبت و دوستی اهل‌بیت (ع) تنها در طاقچه دلشان است؛ مثل آن عتیقه‌هایی که در ویترین می‌چینیم و به آن افتخار می‌کنیم و گاهی نیز گردوغباری از آن می‌گیریم، اما باید بدانیم که محبت اهل‌بیت (ع) با همه ارزش‌مندی، باید لحظه به لحظه در زندگی روزمره جریان یابد و به زندگی نورانیت بدهد. بر اساس روایات، خانه‌ای که در آن روضه اهل‌بیت (ع) باشد، به عرش وصل می‌شود؛ پس ما باید روضه اهل‌بیت (ع) را حتی شده با یک پرچم، یک زیارت عاشورا و یک چای روضه به خانه بیاوریم.»

در این زمینه بیشتر بخوانید:

فیلم | شیوه خاص عزاداری حسینی در هیئت دختران ریحانة‌النبی(ص)

ببینید | مراسم عزاداری دهه اول محرم ویژه دختران نوجوان بالای ١٣ سال در هیئت دختران ریحانة‌النبی(ص)

کد خبر 776599

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار زیر پوست شهر

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha