مجموع نظرات: ۲
سه‌شنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۳
۰ نفر

برای ایرانیانی که ازکودکی با نام حسین(ع) بزرگ شده‌اند و محبت فرزندان پیامبر(ص) از کودکی در دل و جانشان ریشه دوانده، سفر به کربلا شوقی دیرپاست.به خصوص آن‌روزها که محرم نزدیک می‌شود و بوی خاک نینوا تندتر به مشام می‌رسد.

کربلا

همشهری آنلاین: برای ایرانیانی که ازکودکی با نام حسین(ع) بزرگ شده‌اند و محبت فرزندان پیامبر(ص) از کودکی در دل و جانشان ریشه دوانده، سفر به کربلا شوقی دیرپاست.به خصوص آن‌روزها که محرم نزدیک می‌شود و بوی خاک نینوا تندتر به مشام می‌رسد.

بهترین راه برای سفر به کربلا

بهترین راه برای سفر به کربلا

بهترین راه برای سفر به کربلا

کجا برویم؟

هشت محلی که ما برای زیارت کربلا معرفی می‌کنیم، تقریبا در برنامه زیارتی تمام تورها گنجانده شده و در سفر، به این محل‌های مقدس سرخواهید زد.

۱- حرم امام حسین(ع) : قلب شهر کربلا اینجاست و شهر حول این آرامگاه توسعه پیدا کرده. حرم امام سوم شیعیان درطول تاریخ بارها تخریب شده و حتی یک بار به دستور متوکل، خلیفه عباسی با خاک یکسان شده. اما باز هم بازسازی شد. مجموعه حرم امام حسین(ع) پر ازآثار هنری دوره صفوی و قاجار است و در همه‌جای آن اشعار فارسی به چشم می‌خورد. ضریح شش گوشه و همین‌طور پرچم قرمز رنگ بالای گنبد از زیباترین نمادهای این حرم است. بنابه رسم اعراب، زمانی که فردی کشته می‌شد تا زمانی که قصاص خون وی گرفته نشده، بر در خانه مقتول، پرچم قرمز نصب می‌کرده‌اند.  

۲- حرم حضرت عباس(ع) : این مکان مقدس در ۳۵۰ متری شرق حرم امام‌حسین(ع) قرار دارد. گلدسته‌های این حرم که تقریبا هم اندازه امامزاده صالح تجریش است توسط هنرمندان ایرانی کاشیکاری شده. در جنوب حرم، میدان مشک قرار دارد؛ همان‌جایی که گفته می‌شود مشک حضرت عباس(ع) در روز عاشورا تیر خورد.  

۳- بین‌الحرمین: این خیابان ۳۵۰ متری بین دو حرم امام‌حسین(ع) و حضرت‌ابوالفضل(ع) قرار دارد. این اندازه، درست هم‌اندازه فاصله صفا و مروه در مسجدالحرام است که حجاج، عمل سعی را انجام می‌دهند. دو طرف آن نخل‌کاری شده و زیر سایبان‌ها هم زائران عراقی اقامت می‌کنند. گدا و عکاس در این خیابان زیاد است.  

۴- گودال قتلگاه: این محل واقعا تکان‌دهنده است. در چندمتری جنوب ضریح امام‌حسین(ع) جایی است که امام شهید و سر آن حضرت بریده شد. سطح قتلگاه کمی از سطح حرم پایین‌تر است و ضریح هم دارد.  

۵- شهدای کربلا: در شرق ضریح امام‌حسین(ع) پنجره نقره‌ای نصب شده که محل دفن دسته‌جمعی شهدای کربلا و یاران امام‌حسین(ع) است و بالای آن هم اسامی شهدا که بیشتر از هفتاد نفرند نوشته‌ شده.  

۶- قبر حبیب‌بن‌مظاهر: در ۱۰ متری جنوب‌غربی ضریح امام‌حسین(ع)، قبر پیرترین سرباز سپاه امام حسین(ع)، یعنی حبیب‌بن‌مظاهر قرار گرفته که ضریح کوچکی دارد.  

۷- تل زینبیه: اینجا همان جایی است که حضرت‌زینب(ع) بالای آن رفت و میدان جنگ را نظاره کرد. یک تپه بلند که در حال حاضر یک مسجد کوچک جای آن ساخته شده که با حرم ۷۵ متر فاصله دارد.  

۸- خیمه‌گاه: محل برپایی خیمه‌های امام حسین(ع) و یارانش که شکلی شبیه مسجد دارد و مجموعه‌ای از چند محراب است. در جنوب خیمه‌گاه یک چاه آب هم هست که غیرقابل نوشیدن و شور است. گفته‌می‌شود که در شب عاشورا از آب این چاه برای وضو و غسل استفاده می‌شده. فاصله خیمه‌گاه تا حرم حدود ۲۰۰ متر است.

بهترین راه برای سفر به کربلا

چه ببریم؟

در این سفر هرقدر که بارتان سبک‌تر باشد راحت‌تر هستید. به همین دلیل فقط کافی است وسایل مورد نیاز برای حدود یک هفته را همراه داشته باشید.  

۱- وسایل شخصی: مسواک، خمیردندان، حوله، ملحفه، دمپایی، شامپو، صابون، شانه و... را با خود ببرید. تمام این وسایل را در کربلا هم می‌توانید تهیه کنید، اما بهتر است آنها را از همین‌جا ببرید.  

۲- لباس گرم: اگر برنامه‌ریزی کرده‌اید که محرم امسال در کربلا باشید، لباس گرم یادتان نرود. چون کربلا به خصوص در این فصل، شب‌های سردی دارد و سیستم گرمایی بیشتر هتل‌ها و مهمانسراها معمولا چند ساعت در شبانه‌روز روشن است. لباس‌های شیک و گران‌قیمت هم با خود نبرید، چون این سفر، از آن سفرهای خاک و خلی است. کفش راحتی هم بپوشید، چون تعداد اماکن مقدسی که به زیارت آنها می‌روید زیاد است.  

۳- اوراق شناسایی و کارت واکسن: تنها کارتی که در این سفر به کارتان می‌آید، کارت شناسایی ویژه‌ای است که خود کاروان به شما می‌دهد. داشتن کارت واکسن مننژیت الزامی است و بدون آن نمی‌توانید از مرز رد شوید. گذرنامه هم که باید دست مسؤول کاروان باشد.  

۴- دارو: داروهای مورد نیازتان را برای یک هفته همراه داشته باشید. اگر داروی خاصی هم مصرف می‌کنید، حتما نسخه‌اش را همراه داشته باشید تا اگر مشکلی پیش آمد آن را به مسؤولان نشان بدهید. همراه داشتن بعضی قرص‌های کدئین‌دار در عراق جرم است، پیش از سفر باید با سرپرست کاروان چک کنید.  

۵- چمدان محکم و طناب پلاستیکی: در این سفر، خودتان باید چمدان‌ها را حمل کنید. بنابراین چمدان یا ساکی را همراه ببرید که حمل آن راحت باشد. علاوه‌بر این باید محکم هم باشد تا هنگام جابه‌جایی صدمه نخورد. برای جلوگیری از باز شدن احتمالی چمدان‌ها در موقع برگشت بهتر است طناب پلاستیکی همراه ببرید.  

۶- مفاتیح و تسبیح: در هر سفر زیارتی کتاب دعا نیاز خواهید داشت. در این سفر ممکن است زمان زیادی پشت مرز یا محل‌های دیگر معطل ‌شوید، بنابراین خواندن کتاب‌های دعا و قرآن احوال‌تان را بهتر خواهد کرد و گذر زمان را هم کمتر حس می‌کنید.

بهترین راه برای سفر به کربلا

چه نبریم؟

اگرچه عراق کشور جنگ‌زده‌ای است، اما لازم نیست همه چیز را از اینجا ببرید، فقط ضروریات را با خود ببرید.

۱- شناسنامه و دفترچه بیمه: مدارکی مثل شناسنامه، گواهینامه رانندگی، دفترچه بیمه، سند خانه و... در این سفر اصلا به کارتان نمی‌آید. حتی ممکن است در کربلا گم شوند و دچار مشکل شوید.  

۲- مواد غذایی و گاز پیک‌نیکی: وظیفه تامین غذا و خوراک شما با کاروان است بنابراین بی‌دلیل بارتان را با وسایلی مثل گازپیک‌نیکی و مواد خام غذایی که به کارتان نمی‌آید، سنگین نکنید.  

۳- طلا، جواهرات و پول زیاد: این یک سفر زیارتی است. بنابراین همراه داشتن اشیای گران‌قیمت ناخودآگاه حواستان را پرت می‌کند. ضمن اینکه ممکن است دزدیده شوند.  

۴- انواع چاقو: داشتن سلاح سرد مثل انواع چاقو قطعا شما را دچار دردسر خواهد کرد. به‌دلیل آنکه ممکن است، شما را دچار مشکل کند.

چه بخریم؟

اگرچه آوردن سوغاتی یکی از آداب پسندیده است، اما نباید در این سفر زیارتی وقت خود را در بازارچه‌های اطراف حرم تلف کنید.

دینار واحد پول عراق است، اما نیازی به صرافی نیست و با تومان ایرانی هم به راحتی می‌توانید خرید کنید. پول‌همراه‌تان بردارید، اما نه خیلی زیاد. کربلا، مشهد و مکه نیست که بتوانید زیاد سوغاتی بخرید.

مهر و تسبیح: معمول‌ترین سوغاتی کربلا از قدیم مهر، تسبیح، سجاده و عطر بوده و هست که قیمت مناسبی هم دارند. فقط حواستان باشد روی مهری که می‌خرید نوشته شده باشد، تربت کربلا.  

پارچه و روسری: پارچه‌های چادر در بازارچه‌های اطراف حرم فراوان است، ضمن اینکه روسری‌های بزرگ و نخی عربی کربلا هم معروفند و سوغاتی خاصی به شمار می‌روند.  
خرما: عراق یکی از کشورهایی است که انواع خرما در آن فراوان است. اما این خرماها بسته‌بندی مناسبی ندارند و بیشتر به صورت خشک و کیلویی باید آنها را بخرید. به‌همین دلیل، خرمای خشک بهداشتی‌تر است.

آب سرداب حضرت عباس(ع) و رود فرات: به واسطه همان قضیه تشنگی صحرای نینوا، آب سردابه حضرت عباس و آب رود فرات، حتی به مقدار کم برای نزدیکان و دوستان، خیلی عزیز است. می‌توانید یک بطری کوچک را به عنوان تبرک بیاورید. این سرداب در حرم حضرت عباس(ع) است واگر از خدام بپرسید، راهنمایی می‌کنند.

بهترین راه برای سفر به کربلا

چه بخوریم؟

در کربلا، نباید انتظار تنوع غذایی زیادی داشته باشید. صبحانه، ناهار و شام توسط کاروان‌ها در هتل‌ها تهیه می‌شود. چلوکباب کوبیده و چلومرغ غذای غالب این سفر است، شب‌ها هم معمولا غذا، خوراک و نان است. در طول سفر هم، غذا داخل اتوبوس و به شکل بسته‌بندی در میان مسافران توزیع می‌شود. اگر زمینی و از مرز مهران می‌روید، مدت توقف‌ پشت مرز طولانی است و فروشنده‌های دوره‌گرد مواد غذایی مثل: خامه، شیر و سرشیر می‌فروشند.

توصیه ما این است که از آنها خرید نکنید. در کربلا و نزدیکی حرم بساط فلافل و غذاهای محلی به‌راه است، فلافل در کربلا، تندتر است با دو نوع سس خردل و رب‌انار. املت هم با فلفل است، در چایخانه‌ها هم چای به‌جای قند با شکر وجود دارد. دوغ محلی و شیرینی‌های خانگی هم در کنار خیابان فروخته می‌شود و قیمت مناسبی دارند. در کربلا موز هم زیاد است، اما با خوردن زیاد آن ممکن است دچار معده‌درد شوید. توصیه ما است که تا جایی که ممکن است از دست‌فروش‌هاخرید نکنید. اما می‌توانید از همانجا آب معدنی ‌بخرید. 

بهترین راه برای سفر به کربلا

نکات طلایی

بهتر است قبل از سفر یک چک‌آپ کامل کنید و اگر بیماری قلبی یا کلیوی دارید حتما با پزشک‌تان مشورت کنید. می‌توانید بعد از تهیه داروها، نسخه را هم با خودتان ببرید.  

مراکز تخصصی دندانپزشکی در کربلا وجود ندارد. توصیه ما این است که قبل از سفر به دندانپزشک مراجعه کنید تا در آنجا دچار دندان‌درد نشوید.  

به موقع در محل عزیمت حاضر شوید و از آشنایان و اقوام هم در خانه خداحافظی کنید تا باعث شلوغی و تاخیر در سفر نشوید.  

مراقب چمدان و وسایل‌تان باشید و حتما روی چمدان‌ها، هم به فارسی و هم به انگلیسی اسم، شماره تلفن و اسم کاروان را بنویسید. خودتان چمدان را به مسؤول بار اتوبوس تحویل بدهید و خودتان هم تحویل بگیرید.  

در طول سفر صبور باشید. مسیر طولانی، انتظار در مرز و برخورد نامناسب از مشکلاتی است که ممکن است در سفر برایتان پیش بیاید.

پیش‌فرض‌ در چنین سفری این است که همه‌چیز آلوده و غیربهداشتی است. بنابراین بعد از استفاده از دستشویی حتما شیر آب و دست‌هایتان را بشویید.  

در کربلا، بیشتر هتل‌ها تا شش ساعت در شبانه‌روز برق دارند. ممکن است شما در هتلی اقامت کنید که امکاناتی عالی نداشته باشند. بهتر است موقع رسیدن به هتل درباره ساعت‌های روشنی سوال کرده و برنامه‌تان را با آن تنظیم کنید.  

حتما اسم، آدرس، شماره تلفن و محدوده اقامت‌تان را در کربلا یاد بگیرید واگر گم شدید به اولین هتل یا باجه پلیس عراقی مراجعه کنید.  

می‌توانید با خود دوربین عکاسی و فیلم‌برداری ببرید، اما حواس‌تان باشد از پست‌های نظامی و مراکز ایست بازرسی عکس نگیرید. علاوه بر این فیلم‌بردرای و عکاسی از پشت بام هتل‌ها هم ممنوع است.  

به صورت دسته‌جمعی برای زیارت بروید و هنگام ترک هتل حتما هم به مسؤول کاروان اطلاع دهید.  

بردن دوربین، موبایل، چاقو و... به داخل حرم ممنوع است. به همین خاطر آنها را در هتل بگذارید.

کد خبر 777302
منبع: سرزمین من

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha