محققان معتقدند تحقیقات بیشتری مورد نیاز است تا ثابت شود این داروی مشتق از گیاهان دریایی به نام آکوامین واقعا میتواند در نقش یک ضددرد مؤثر در بیماران مبتلا به آتروز زانو عمل کند.
در این تحقیق 22 بیمار مسن مبتلا به نوع شدید آرتروز زانو که دچار تخریب وسیع غضروف مفصل شده بودند انتخاب شده و بهطور تصادفی بهمدت 12 هفته به برخی از آنها داروی آکوامین و به سایرین دارونما(پلاسبو) داده شد. در 2 هفته نخست پس از درمان از تمام بیماران خواسته شد تا مقدار مصرفی داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدیشان را بهمدت 2 هفته به نصف کاهش داده و سپس بهطور کامل مصرف داروهای مذکور را قطع کنند.
در انتها مشخص شد افرادی که از آکوامین استفاده کرده بودند میتوانستند مدت زمان بیشتری راه بروند و دامنه حرکات زانو نیز در آنها به وضوح افزایش یافته بود. درد 6 بیمار نسبت به قبل افزایش یافته بود که از این تعداد 5 نفر دارونما و فقط یک نفر آکوامین دریافت کرده بودند.
البته محققان اشاره داشتند که آکوامین نمیتواند بهطور کامل جایگزین داروهای قبلی شود و در این زمینه نیاز به تحقیقات بیشتر احساس میشود اما قدر مسلم داروی آکوامین در تخفیف علائم آرتروز زانو مؤثر بوده است.