به گزارش همشهری آنلاین، در راستای توجه به اقتصاد دریا محور، طرح توسعه سکونتگاههای جدید مولد در سواحل جنوبی کشور که در ششمین جلسه شورای عالی مسکن مورد تأکید رئیس جمهور قرار گرفته بود، هماکنون در مرحله مکانیابی سکونتگاهها قرار دارد و پهنههای دارای قابلیت استقرار سکونت به ادارات کل استان، برای انجام استعلامهای موردنظر در کارگروه ارسال شده است.
بر اساس اهداف عملیاتی طرح، برنامهریزی برای احداث ۲۷ سکونتگاه ساحلی در ۴ استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و خوزستان در چارچوب ضوابط و قوانین در دستورکار قرار دارد.
جزئیاتی از شهرهای جدید ساحلی در ۴ استان کشور
بر این مبنا در استان سیستان و بلوچستان، مکانهای پیشنهادی بندر تَنگ، گوردیم، جنوب زَرآباد، شمال رَمین، نَگور، بَلِه سَر، بِریس، گواتر، پسابندر، تیس، دِرَکس، تیاب، کهیر و دَرَک در دستورکار قرار گرفته است.
همچنین در استان هرمزگان مکانهای پیشنهادی شهرهای مولد در مناطق آبکوهی، دیوِل، مَکران، گَتان، سیریک قدیم، خلیج فارس، شیبدراز، هولِر، بندر خمیر، بندرهای کلات و آفتاب، نخیلو، دیوان، شرق چارَک، کَنگ، سایهخوش و حمیران در دستورکار قرار گرفته است.
دراستان بوشهر مکانهای پیشنهادی شهرهای مولد در مناطق سیراف، کنگان، شیف، گوابین و بِیدو، بندر ریگ، بندر گناوه، شمال بینَک، دیلم، نایبند، کَبگان، غرب عسلویه، تُنبَک، دِلوار، شمال بندر عامری، جَلیره و رامِله، ساخته خواهد شد.
در استان خوزستان نیز مکانیابی پیشنهادی شهرهای مولد برای مناطق مَهرویان، غزاله، اروندکنار، جنوب شادگان، غرب سربندر، سنجافی و دارخُوِین، ساخته خواهد شد.
معیارهای مکانیابی شهرهای جدید ساحلی کشور
معیارهای مکانیابی عرصههای ساحلی جنوب کشور برای توسعه شهرها و ساخت مسکن، بر اساس محورهای زیستمحیطی، معیارهای اجتماعی و اقتصادی، کالبدی و فضایی و سایر معیارهای قانونی و فنی از جمله پهنههای خطر، زنجیره ارزش و ویژگی منابع پایه برای تولید انجام میشود.
همچنین مواردی از قبیل فیزیوگرافی مناسب زمین، تامین منابع آب و زیرساختهای اتصال به شبکههای پایه، حمل و نقل، مجاورت با فعالیت پایه کنونی نظیر صنعت، کشاورزی و خدمات، امکان استحصال از منابع طبیعی، عدم تعارض با مخاطرات طبیعی و انسانساخت، امکان کاهش هزینه تامین زمین و همخوانی با عرصههای توصیهشده در اسناد فرادست، انجام خواهد شد.
شکوفایی اقتصاد دریا با توسعه شهرهای ساحلی
در این رابطه سعید بهروزی کارشناس مسکن و شهرسازی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: توسعه شهرها در جنوب کشور میتواند زمینه شکوفایی ظرفیتهای دریا و نواحی ساحلی کشور را فراهم کند.
این کارشناس مسکن با تأکید بر شهرسازی منطبق با اقلیم گفت: زمانی که شما نیروی انسانی را در یک منطقه ساکن میکنید و انگیزه وی را به منظور زندگی مدنظر قرار میدهید، زمینه شکوفایی ظرفیتهای منطقه فراهم خواهد شد.
ظرفیتهای مغفول جنوب کشور احیا میشود؟
به گزارش فارس، بر اساس اسناد آمایش سرزمینی، جنوب کشور شامل مناطق سواحل مکران تا خوزستان، مناطقی دارای ظرفیت و ارزش افزوده اقتصادی هستند که توجه به آنها میتواند زمینه توسعه اقتصادی برای کل کشور را فراهم کند.
ظرفیتهایی نظیر توسعه بنادر و حمل و نقل، پایانههای نفتی، کشاورزی و مواردی از این دست جزو مواردی است که در جنوب کشور وجود دارد، اما تاکنون مورد بیتوجهی مسئولان قرار گرفته است.
نظر شما