باوجود تسهیلاتی که برای صدور پروانه‌های ساختمانی و تسهیل تولدی مسکن مدنظر قرار گرفته، همچنان آمارهای رسمی از باقی ماندن تولید مسکن در سطوح سال ۱۴۰۰ حکایت دارد.

مصالح ساختمانی

به گزارش همشهری، سال ۱۴۰۱ برای حوزه مسکن، آغاز گشایش در حوزه تسهیل صدور پروانه ساختمانی و تشویق به احداث مسکن بود؛ اما روایت آمارهای رسمی از وضعیت صدور پروانه‌های ساختمانی در این سال، همچنان از تداوم رکود و پایین ماندن برنامه‌ریزی برای تولید مسکن حکایت دارد.

اطلاعات منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران نشان می‌دهد: در سال گذشته، تعداد واحدهای مسکونی برنامه‌ریزی شده برای تولید در کل مناطق شهری کشور ۵.۶ درصد رشد کرده و از ۴۱۷ هزار واحد گذشته است؛ اما همچنان، مقایسه وضعیت تولید مسکن با دوران اوج تولید در سال‌های ۸۹ تا ۹۲، از تداوم رکود در ساخت‌وساز مسکونی کشور حکایت دارد.

رشد لاک‌پشتی تولید مسکن شهری

آمارهای رسمی حاکی از این است که در سال گذشته، ۱۳۱ هزار و ۱۷۵ پروانه ساختمانی در مناطق شهری صادر شده که این تعداد ۲.۶ درصد بیش از سال ۱۴۰۰ است. البته در همین شرایط، تولید مسکن از منظر تعداد واحدهای پیش‌بینی شده در این پروانه‌های ساختمانی با رشد مساعدتری مواجه بوده و نسبت به سال قبل از آن ۵.۶ درصد رشد کرده است. البته در نیمه دوم ۱۴۰۱ و ابتدای امسال، تمهیداتی برای تسهیل صدور پروانه ساختمانی و تشویق سازندگان انجام شده که چشم‌انداز تولید مسکن در سال جاری را امیدوارکننده می‌کند و احتمال بهبود آن در سال جاری وجود دارد. بر اساس اطلاعات مرکز آمار ایران، در سال گذشته، ۴۱۷ هزار و ۴۶۱ واحد مسکونی در پروانه‌های ساختمانی پیش‌بینی شده که این تعداد ۵.۶ درصد بیشتر از سال ۱۴۰۰ است. طبق آمار، متوسط تعداد واحد مسکونی در هر پروانهٔ احداث ساختمان ۳.۲ واحد بوده که ۰.۱ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش پیدا کرده و از بزرگ‌تر شدن واحدهای برنامه‌ریزی شده در کل مناطق شهری حکایت دارد. همچنین متوسط مساحت زیربنا در این پروانه‌ها ۵۸۷ مترمربع بوده که در مقایسه با مساحت ۵۹۷ مترمربعی در سال قبل از آن، ۱.۷ درصد کاهش نشان می‌دهد.

سهم پایتخت از تولید مسکن

نتایج طرح گردآوری اطلاعات پروانه‌های ساختمانی صادر شده توسط شهرداری‌های کشور در سال ۱۴۰۱ گویای این نکته است که در این سال تعداد پروانه‌های ساختمانی صادره در پایتخت با رشد ۰.۵ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ مواجه شده و تعداد پروانه‌های صادره به ۵۷۱۱ پروانه رسیده است. البته در این سال، باوجود کاهش ۰.۵ درصد تعداد پروانه‌ها، برنامه‌ریزی برای تولید مسکن اندکی پایین‌تر از سطح سال ۱۴۰۰ قرار داشته است؛ چراکه تعداد واحدهای پیش‌بینی شده در هر پروانه با کاهش مواجه شده و به همین دلیل، تعداد واحدهای مسکونی برنامه‌ریزی شده برای تولید در پایتخت ۲.۵ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهش پیدا کرده است. طبق آمارهای رسمی، در سال گذشته برای تولید ۴۳ هزار و ۴۳۲ واحد مسکونی در شهر تهران برنامه‌ریزی شده و اغلب این واحدها در شرایط فعلی باید در مرحله ساخت باشند. از نکات قابل‌توجه در تولید مسکن تهران در سال گذشته، آغاز تغییر ریل سازندگان برای احداث ساختمان‌های کوچک‌تر و واحدهای با متراژ کوچک‌تر بوده است. در این سال، در حالی تولید مسکن ازنظر تعداد تقریباً در حد سال ۱۴۰۰ باقی مانده که متوسط تعداد واحد مسکونی برای هر یک از این پروانه‌ها ۷.۶ واحد بوده است. این در حالی است که متوسط واحدها در پروانه‌های صادره در سال قبل از آن ۷.۸ واحد بود. همچنین متوسط مساحت زیربنای پروانه‌های ساختمانی شهر تهران در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۳۵۳ مترمربع بوده که ۱۲.۹ درصد کمتر از سال ۱۴۰۰ است.

کد خبر 782698

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد كلان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • IR ۱۰:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۵
    0 0
    سلام مجدد اقایون خرید فروش هرملکی که دارای سند میباشد شماره مبایل هردو روی سند بلای سمت چپ چاپ گردد دیگر سوداگر نمیشود