همشهری آنلاین - ثریا روزبهانی: فضای مسجد حضرت رقیه(ع) ۴۰متر است، هنگام نماز ظهر جایی برای ایستادن و اقامه نماز پیدا نمیشود. چون کاسبان و بازاریان با شنیدن صدای اذان راه مسجد حضرت رقیه را پیش میگیرند و متولی ۷۴ساله مسجد هم با رویی گشاده از آنها استقبال کرده و همراه چای تازه دم و شیرینی گلویشان را تر و کامشان را شیرین میکند. خرج چای یا شیرینی را هم خود کاسبان تامین میکنند.
قصههای خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید
حسین غفاری، متولی این مسجد و از ساکنان قدیمی محل، وجیهه الملوکی را بانی مسجد حضرت رقیه(س) میداند و میگوید: «در وقفنامه سازمان اوقاف نوشته شده که وجیهه الملوکی ۲۰۰متر از املاک خود را برای ساخت مسجد وقف کرده است. این مسجد از سال۱۳۱۵ به عنوان نمازخانه ساخته شد ولی تابلو نصب شده روی سردر مسجد تاریخ ثبت آن را سال ۱۳۲۷ نشان میدهد. در واقع وجیهه الملوکی، صاحب اینجا بود. او در این محدوده و جنوب خیابان۱۵خرداد ۳هزار متر زمین و ملک داشت که در وصیتنامهاش مینویسد ۲۰۰ متر از ۳هزار متر را مسجد بسازید، اما متاسفانه از این ۲۰۰متر تنها ۴۰ متر فضا برای مسجد اختصاص پیدا میکند و ۱۶۰ متر دیگر را خانه میسازند و میفروشند.
وقتی برای سکونت به این محل آمدم، توجهام به تابلو بالای سردر جلب شد که سوره نوشته شده مربوط به مسجد و علامت امور مساجد در آن وجود داشت، اما در این مسجد همیشه بسته بود. از همسایهها که پیگیری کردم، گفتند اینجا انباری است. به اداره اوقاف مراجعه کردم و آنها هم از ۴۰متر بودن آن تعجب کردند و گفتند ۲۰۰ متر باید باشد چرا ۴۰ متر شده است؟ سال ۵۹مسجد را که انبار لوازم موتورسیکلت کاسبان اطراف بود، تحویل گرفتم و خودم آن را خالی و بازسازی کردم. در نهایت از سال ۸۵ که بازنشسته شدم، افتخار خادمی این مکان را به عهده گرفتم.»
نظر شما