نقش تاثیرگذار مادر برای شکل گیری شخصیت افراد بر کسی پوشیده نیست. همه ما می دانیم و به آن باور داریم، اولین و مهمترین مربی هر کس مادر اوست.

خانواده

همشهری آنلاین:گروه خانواده-مژگان مهرابی: از این رو مادر می تواند برای جذب تربیت دینی کودک نقش مهمی داشته باشد. ستاد اقامه نماز برای ترویج فرهنگ نماز در جامعه اقدامات ارزنده ای انجام داده است. در این باره با دکتر «منصور سرگزی» معاون فرهنگی ستاد اقامه نماز گفت و گو می کنیم.

مادری که با شنیدن صدای اذان سجاده پهن کرده و به نماز می ایستد، خیلی خوب به فرزندانش نشان می دهد اولویت زندگی اش چیست. این فرزند با دیدن صحنه نماز، مشتاق شده و با رسیدن به سن تکلیف دیگر مادر یا پدر تلاشی برای این که او را بر سر سجاده بنشانند نمی کنند. دکتر سرگزی خانواده و والدین را تاثیرگذار در تربیت دینی و مذهبی فرزندان می دانند. او اشاره می کند:‌ «مادران به واسطه رابطه و احساس قوی که با فرزندان دارند در شکل‌گیری شخصیت و تربیت آنها بسیار موثر هستند. آن هم به خصوص در شرایطی که دشمن اعتقادات و باورهای فرزندان ما را نشانه گرفته اند.»

ضرورت تقویت اعتقادات

دکتر سرگزی ضرورت تقویت اعتقادات و تبیین ارزش های دینی توسط خانواده ها به خصوص مادران را ضروری می داند. او معتقد است، نسل جوان ما، سرمایه ملی به شمار می آیند و در کنار والدین، اولیاء مدرسه و معلمان هم برای حفظ این سرمایه باید تلاش کنند. دکتر سرگزی در ادامه به اهمیت نماز خواندن اشاره می کند که نقش زیادی در شکل گیری شخصیت فرزندان دارد. او متذکر می شود:‌ «اگر در خانواده ای اولویت نماز باشد قطعا بچه ها هم ترغیب به خواندن نماز می شوند. طبق بررسی های انجام شده، اغلب کسانی که دچار بزه و خلاف شده‌اند از خانواده‌های بی‌نماز بودند ضمن اینکه برخی نیز از خانواده‌های نمازخوان هستند اما تعداد آنها کم است.»

بچه ها را برای نماز نخواندن سرزنش نکنید

شاید این ذهنیت پیش آید که خانواده های زیادی هستند که اقامه نماز اهمیت می دهند و حتی نماز خود را اول وقت می خوانند. ولی فرزندانشان در امر نماز کاهل هستند و با تذکر زیاد پدر و مادر به جای نماز خواندن، لجبازی می کنند. دکتر سرگزی بهترین شیوه برای تشویق فرزندان را دوست شدن با آنها می داند و می گوید:‌ «بعضی از پدر و مادرها زیاد سرزنش می کنند یا فرزند خود را با دیگری مقایسه می کنند. این کارها بچه را نماز خوان نمی کند. والدین به خصوص مادر باید رابطه احساسی خود با فرزند را قوی تر کند. رفیق خوبی برای بچه اش باشد. در این صورت حرفش تاثیر می گذارد.» اگر مضامین دینی، اهمیت و تاثیر آنها بر زندگی حال و آینده افراد به درستی برای بچه‌ها بیان شود قطعا در نمازخوان شدن آنها تاثیر بالا دارد. به خصوص که برای نوجوانان توضیح داده شود که نماز آنها را از خطر لغزش و آسیب های اجتماعی دور نگه می دارد.

کد خبر 787065

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۷:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۸
    0 0
    من مادرم به خاطر نماز سرکوفت میزد
  • عاشق نماز از تهران IR ۰۶:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۱
    0 0
    به قول آیت الله جوادی آملی..نماز مناجات با خداست اگه پدر مادر تلاش کنن که بچه هاشون نمازخون و مسجدی و باقرآن انس بگیرن قطعا باقیات الصالحت میشن...و این یعنی هم توی دنیا موفق میشن هم آخرت منم دعا کنید ممنون