همشهری آنلاین: شهمیرزادیها تهچینی دارند که اصلا قالبی نیست و در واقع پلوی مخلوطی است که فقط به تهچین معروف است.
مواد لازم
۴ پیمانه برنج
۱ کیلو سبزی پلویی
۱ پیمانه عدس
۵۰۰ گرم گوشت گوسفندی
۲ حبه سیر
۴ عدد سیبزمینی استامبولی
۲ عدد بادمجان متوسط
۲ عدد هویج متوسط
۴ ق س اسفناج خرد و پخته شده
۱ عدد پیاز متوسط
۴ ق س پیاز داغ
چند برگ کاهو
نمک به میزان لازم
۱۰ عدد آلو بخارا
چند عدد برگ بو
ادویه شامل مخلوط پودر دارچین، گرد غوره، تخم گشنیز پودر شده و فلفل سیاه پودر شده به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
۱. گوشت را شسته و بعد از اینکه مدتی در آبکش ماند آن را برداشته و با چاقوی تیز به تکههای درشت خرد کنید. یک عدد پیاز را هم پوست کنده و به چند قسمت برش بزنید. گوشت را با پیاز و چند عدد برگ بو و همراه با مقدار کمی آب در قابلمهای بریزید و با حرارت ملایم بپزید.
نکته: گوشت را به طور کامل نپزید و در حالت نیمپز شده از روی حرارت بردارید چون قرار است بقیه مرحله پخت را در لابهلای برنج طی کند.
۲. بادمجانها را شسته و به صورت نواری و یک در میان پوست بکنید به صورتی که بادمجانها به شکل راهراه در بیایند. سپس آنها را در مقداری آب نمک خیس کرده و بعد از حدود یک ربع از آب نمک درآورده و با دستمال حولهای آشپزخانه خشک کنید. حالا بادمجانها را در مقداری روغن سرخ کنید. بعد از سرخ شدن آنها را روی یک دستمال بگذارید تا روغن آنها جذب دستمال شود. حالا بادمجانها را آماده کناری بگذارید.
۳. اسفناج پخته شده را با کمی پیاز داغ و نمک مزهدار کرده و در تابه با مقداری روغن تفت دهید. اسفناج آماده شده را هم کناری بگذارید. سپس آلوها را خوب بشویید و در کمی آب خیس کنید.
۴. سبزیهای پلویی را پاک کرده و بشویید و در سبدی بریزید. بعد از اینکه آب اضافی آنها خارج شد، سبزیها را روی تخته با چاقوی تیز خوب خرد و ریز کنید. هویجها را هم شسته و نازک پوست بکنید. اگر هویجتان درشت است میتوانید آن را از وسط نصف کنید. سیبزمینیها را هم خوب شسته و با چنگال چند سوراخ روی آنها ایجاد کنید.
۵. در یک قابلمه بزرگ آب ریخته و بگذارید جوش بیاید، عدس را هم در آب جوش ریخته و بگذارید بپزد. سپس برنج و کمی نمک به آب و عدس در حال جوش بیفزایید و وقتی برنج سبک شد، آنها را آبکش کنید.
۶. ته قابلمه بزرگی مقداری روغن ریخته و برگهای کاهو را روی کف تابه بچینید که تهدیگ کاهویی به شما بدهد. حالا مقداری برنج روی برگهای کاهو بریزید، بعد مقداری سبزی پلویی را روی برنج بپاشید. کمی از ادویههایی را که مخلوط کردید هم روی سبزیها بریزید و با قاشق برنج را مقداری هم بزنید تا با ادویهها و سبزی مخلوط شود.
۷. روی این لایه برنج تکههای گوشت را بچینید و هویجها را هم در کنار آنها روی برنج بگذارید. لایه بعدی، بقیه برنج است که به همان ترتیب سبزی و ادویهجات به صورت لایه لایه به آن اضافه کنید و باز برنج را با سبزی و ادویه مخلوط کنید. این در واقع لایه آخر برنج است.
۸. وقتی لایه آخر برنج و سبزی را ریختید، روی برنج بادمجانهای سرخ شده، سیبزمینیهای خام درسته، اسفناج، آلو و پیاز داغ را بچینید و روی آنها این بار فقط مقداری دارچین و گرد غوره بپاشید.
برای پخت هم قابلمه را روی شعلهپخشکن و با حرارت ملایم بگذارید. مدت زمان مناسب برای پخت این برنج حدود سه الی چهار ساعت است تا مواد داخل آن کاملا مغزپخت شوند.
یهجور دیگه
به جای گوشت گوسفند از گوشت مرغ هم میتوان استفاده کرد که در این صورت مرغ شسته را سرخ کنید و لابهلای برنج بچینید.
اگر دوست دارید بادمجانها مزهدار شوند، میتوانید داخل آنها را با مقداری لواشک پر کنید.
اگر در فصل سبزیجاتی مثل به و کلم قمری تصمیم گرفتید تهچین شهمیرزادی بپزید، از به ورقهورقه شده یا چهارقاچ شده و کلم قمری ورقه شده در لابهلای برنج استفاده کنید تا غذایتان طعم جدیدی پیدا کند.
نظر شما