که مصرف بیرویه گوشتهای قرمز و فراوری شده باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان میشود. نتایج مطالعهای 10 ساله که توسط محققان آمریکایی انجام شده نشان داده مردانی که بهمدت 10 سال هر روز یک همبرگر 100 گرمی یا معادل آن گوشت قرمز مصرف کردهاند 22 درصد بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از سرطان و 27 درصد بیشتر در معرض خطر مرگ در اثر بیماریهای قلبی قرار میگیرند.
این ارقام در مقایسه با افرادی است که در هفته فقط 140 گرم گوشت قرمز مصرف کردهاند. زنانی که مقدار زیادی گوشت قرمز مصرف میکنند 20 درصد بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از سرطان و 50 درصد بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی قرار دارند.
این آمار و ارقام در مورد گوشتهای فراوری شده کمی پایینتر از گوشت قرمز بود. بهطور کلی در این تحقیق افرادی که مقدار بیشتری گوشت سفید اعم از مرغ یا ماهی را در رژیم غذایی خود گنجانده بودند کمتر در معرض خطر مرگ بودند.
در این مطالعه محققان بیش از 545هزار نفر در رده سنی 50 تا 71 سال را بهمدت 10 سال از نظر الگوی غذایی مورد بررسی قرار دادند. در پایان دوره 10 ساله 70 هزار نفر از این تعداد از دنیا رفته بودند. درعین حال محققان سایر عوامل خطر نظیر کشیدن سیگار و سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان را نیز در نظر گرفته بودند.