سخنگوی سازمان انتقال خون کشور می‌گوید: پایین‌ترین نرخ شیوع عفونت‌های منتقله از راه خون در میان اهداکنندگان، در منطقه به کشور ما اختصاص دارد. یعنی خون ایرانی‌ها سالم‌ترین خون در منطقه است.

اهدای خون

همشهری‌آنلاین - پروانه بندپی: سال گذشته ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر برای اهدای خون به مراکز انتقال خون سراسر کشور مراجعه کردند که این تعداد تنها ۲.۶ درصد جمعیت ایران را تشکیل می‌دهند. یعنی از کل جمعیت کشور، ۲.۶ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند که ظاهرا عدد بالایی نیست اما همین آمار، پاسخگوی ۱۰۰‌ درصد نیاز مراکز درمانی سراسر کشور به فرآورده‌های خونی است. جالب است بدانید ۲۰ درصد خون‌های اهدایی در کشور به مصرف بیماران خاص ازجمله بیماران تالاسمی می‌رسد.

سن اهدای خون در ایران از ۱۸ سالگی است و افراد تا پایان ۶۰ سالگی می‌توانند برای اهدای خون خود اقدام کنند. ۵۰ درصد اهداکنندگان خون در ایران ۳۱‌ تا ۴۵‌ سال سن دارند و ۲۴‌ درصد آنان هم ۴۶‌ تا ۶۰‌ ساله هستند.

سالم‌ترین خون در منطقه متعلق به ایرانی‌ها است

دکتر بشیر حاجی‌بیگی، سخنگوی سازمان انتقال خون کشور در گفتگو با همشهری آنلاین می‌گوید: بیشترین میزان اهدای خون در منطقه مدیترانه شرقی مربوط به ایران است. درضمن ایران اولین کشور منطقه است که از سال ۲۰۰۷ اهدای خون در آن صد درصد داوطلبانه و انسان‌دوستانه صورت می‌گیرد.

تا ۶۰ سالگی می‌توانید خون اهدا کنید | بیشترین اهداکنندگان خون در ایران چند ساله‌اند؟ | یک‌پنجم خون‌های اهدایی به این بیماران می‌رسد
دکتر بشیر حاجی‌بیگی

دکتر حاجی‌بیگی ادامه می‌دهد: پایین‌ترین نرخ شیوع عفونت‌های منتقله از راه خون در میان اهداکنندگان، در منطقه به کشور ما اختصاص دارد. یعنی خون ایرانی‌ها سالم‌ترین خون در منطقه است.

به گفته سخنگوی سازمان انتقال خون کشور، سال گذشته ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر برای اهدای خون به مراکز انتقال خون سراسر کشور مراجعه کردند که از این افراد نزدیک به ۲ میلیون و ۲۳۰ هزار واحد خون اهدا شد که آمار بسیار بالایی است.

به گفته دکتر حاجی‌بیگی، از کل جمعیت کشور ۲.۶ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند. با این حال کشور ما در شاخص اهدای خون هم‌ردیف کشورهای توسعه‌یافته است. به طوری که شاخص اهدای خون در ایران ۲۶ در هزار است. یعنی به ازای هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت، ۲۶‌ اهداکننده خون وجود دارد.

سخنگوی سازمان انتقال خون با اشاره به این که ۲۰ درصد خون‌های اهدایی در کشور به مصرف بیماران خاص ازجمله بیماران تالاسمی می‌رسد، ادامه می‌دهد: توصیه ما به مردم این است که اهدای خون را مختص به روزهای خاصی نکنند. اهدای خون باید روزانه، همیشگی و با اهداف نوع‌دوستانه و انسان‌دوستانه باشد.

بیشتر اهداکنندگان خون در ایران چند ساله‌اند؟

سخنگوی سازمان انتقال خون کشور با بیان این که سن اهدای خون در کشور ما از ۱۸ سالگی است، درباره گروه سنیِ اهداکنندگان خون در ایران توضیح می‌دهد: سن ۲۶‌ درصد از اهداکنندگان خون در ایران ۱۸‌ تا ۳۰‌ سال است، ۵۰ درصد آنها ۳۱‌ تا ۴۵‌ ساله هستند و ۲۴‌ درصد از اهداکنندگان هم ۴۶‌ تا ۶۰‌ ساله هستند. یعنی بیشترین امار اهدای خون در کشور ما مربوط به گروه سنی ۳۱‌ تا ۴۵‌ ساله است.

زنان هم می‌توانند خون اهدا کنند؟

دکتر حاجی‌بیگی در صحبت‌هایش به گروه‌های مختلف اهداکننده خون اشاره می‌کند و درباره آنها توضیح می‌دهد: اهداکنندگان خون در ایران ۳‌ دسته‌اند؛ بار اولی، مستمر و باسابقه؛ اهداکنندگان بار اولی همان طور که از اسم‌شان پیدا است، تا حالا اهدای خون نداشته‌اند و برای اولین بار اقدام به اهدای خون می‌کنند و ممکن است ۱۸ ساله باشند و ممکن است سن‌شان بالای ۴۰ و ۵۰ باشد. ولی موضوع این است که برای اولین بار اقدام به این کار می‌کنند.

او ادامه می‌دهد: اهداکنندگان مستمر کسانی هستند که در طول سال حداقل ۲ بار موفق به اهدای خون می‌شوند. اهداکنندگان مستمر در ایران تا ۶۵‌ سالگی می‌توانند با نظر پزشک مستقر در مرکز انتقال خون خون اهدا کنند. اهداکننده باسابقه هم فردی است که سابقه‌ای در اهدای خون داشته باشد. حالا این سابقه می‌تواند ۶‌ ماه پیش باشد، یا ۵ سال پیش.‌

این مسئول می‌گوید: در ایران مردها سالی ۴ بار و زنان به دلیل مسائل فیزیولوژیک سالانه ۳ بار می‌توانند برای اهدای خون اقدام کنند.

۳ استان،‌ پیشتاز در اهدای خون

سخنگوی سازمان انتقال خون کشور درباره استان‌های پیشتاز در اهدای خون هم توضیح می‌دهد: تهران، فارس و خراسان رضوی به ترتیب استان‌های پیشتاز کشورمان در اهدای خون هستند.

دکتر حاجی‌بیگی می‌گوید: ۱۷ درصد اهدای خون کشور مربوط به استان تهران است ولی میزان مصرف خون در این استان ۲۵ درصد است که ما با فعال کردن شبکه ملی خون‌رسانی کشور، توازن را در این استان کنترل می‌کنیم.

      بیشتر بخوانید؛

شرایط اهدای خون در ایران

دکتر حاجی‌بیگی در ادامه به شرایط اهدای خون در ایران اشاره می‌کند و می‌گوید: سن‌ اهدای خون در ایران از ۱۸ سالگی است، افراد تا پایان ۶۰ سالگی می‌توانند خون اهدا کنند، اهداکنندگان مستمر تا ۶۵ سالگی می‌توانند خون خود را اهدا کنند، وزن اهداکنندگان باید حتما بالای ۵۰ کیلوگرم باشد. درضمن اهداکنندگان بار اولی برای اهدای خون باید کارت ملی همراه داشته باشند.

کد خبر 797893
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha