مدیرعامل سازمان بیمه سلامت جزییات پوشش بیمه خدمات روانشناسی را اعلام کرد. 

مشاوره - روانکاوی

به گزارش همشهری آنلاین، دکتر محمدمهدی ناصحی در نشست خبری به مناسبت روز ملی بیمه سلامت درباره پوشش بیمه خدمات روانشناسی که از سوی وزیر بهداشت اعلام شد، گفت: این خدمات تا کنون پوشش بیمه‌ای نداشتند اما اکنون وارد سامانه‌ها شده و شامل مشاوره و ویزیت هستند. خدمات روانشناسی گستردگی زیادی دارند و شامل مشاوره روانشناسی و ویزیت مربوط به روانشناسی است که هم به صورت فردی و هم گروهی و خانوادگی انجام می‌شود و از سوی شورای عالی بیمه تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته‌اند. 

وی افزود: در زمینه روانشناسی فردی مباحثی از جمله تحلیلی و شناختی مدنظر است. زمان درمان هم تعرفه گذاری و ابلاغ شده است. کلیه خدمات تحت پوشش در سایت سازمان اعلام شده است. 
بر اساس اعلام مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در حال حاضر پوشش بیمه‌ای خدمات روانشناسی فقط برای افراد تحت پوشش بیمه سلامت قابل استفاده است و کلیه مراکز تحت قرارداد با بیمه سلامت این خدمات را ارائه خواهند کرد.

او درباره پوشش این خدمات در سایر سازمان‌های بیمه‌گر هم توضیح داد: پوشش بیمه‌ای خدمات روانشناسی مصوبه هیات وزیران و شورایعالی بیمه است. سایر سازمان‌های بیمه هم مکلف به پوشش این خدمات شده‌اند. در حال حاضر سازمان بیمه سلامت این خدمات را در سامانه آماده کرده است و احتمالا سایر سازمان‌ها هم در این مسیر قرار دارند. 

جزئیات بیمه رایگان کودکان زیر ۷ سال

ناصحی همچنین درباره پیگیری بیمه رایگان کودکان زیر ۷ سال بیان کرد: نظام سلامت و قانون جوانی جمعیت بر افزایش تولدها در ضمن افزایش تامین سلامت آنها تاکید دارد. مادران باردار و فرزندان آنها تا ۵ سالگی تحت پوشش بیمه هستند و اکنون یک گام به جلو این است که حتی خدمات کودکان زیر ۷ سال در مراکز دولتی و دانشگاهی تحت پوشش بیمه رایگان باشد. نظر هیئت دولت در این خصوص مثبت است اما باید مراحل دیگر در شورای عالی بیمه پیگیری شود.

وی افزود: سعی کردیم سنین قبل از مدرسه پوشش داده شود که قبل از سنجش پزشکی مدارس باشد و خانواده‌ها راحت‌تر مراجعه کنند. همه خدمات تحت پوشش بیمه شامل بستری و سرپایی در این زمینه برای کودکان زیر ۷ سال پوشش خواهد داده شد.

مدیر عامل سازمان بیمه سلامت درباره خدمات درمان ناباروری، هم عنوان کرد: اعتبار مشترکی برای این بخش با سایر بیمه‌ها نداریم. تنها یک نمونه که با سازمان تامین اجتماعی توانستیم دنبال کنیم موضوع صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج است که بیماران تامین اجتماعی را هم در این بخش ما پوشش می‌دهیم. اعتبارات درمان ناباروری ناچیز است و اگر همه مراجعه کنند باید ۴ تا ۵ برابر افزایش داشته باشد.
ناصحی ادامه داد: روستاییان تحت پوشش رایگان بیمه سلامت هستند. روستاییان وقتی با نظام ارجاع به مراکز دولتی مراجعه می‌کنند، ۹۰ درصد هزینه‌ها در حوزه بستری و ۷۰ درصد در سرپایی تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد.

پوشش بیمه‌ای ۱۷ خدمت دندانپزشکی در مراکز دولتی

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با بیان اینکه در حال حاضر ۱۷ خدمت دندانپزشکی در مراکز دولتی تحت پوشش بیمه قرار دارد، اظهار کرد: برای مادران باردار، سنین زیر ۱۲ سال و کسانی که بیماری خاص و صعب العلاج دارند این خدمات رایگان است. عمده این خدمات، بهداشتی هستند. بیش از ۲هزار مطب در این زمینه در مناطق شهری نیز طرف قرارداد سازمان بیمه سلامت در خصوص این خدمات هستند. طرحی به شورای عالی بیمه بردیم که تقریبا تمام خدمات دندان پزشکی به جز ایمپلنت و ارتودنسی را پوشش دهیم که اگر با آن موافقت شود اتفاق خوبی می‌افتد.

ناصحی درباره بیمه اتباع هم بیان کرد: بیمه این افراد هم مهم است و باید به نحوی بیمه شوند. ورود فرد به یک کشور، هزینه‌های اولیه دارد. پیشنهاد ما این است که اگر سازمان حمایتی وجود ندارد، خود فرد بر اساس تعرفه، هزینه را پرداخت کند تا تحت پوشش بیمه قرار گیرد یا خیرین این حق بیمه را پرداخت کنند. در حال حاضر علاوه بر بیماری غیرواگیر، بیماری‌های واگیر نیز وجود دارد که حتی برای افراد جامعه ما هم خطرناک است و این افراد باید غربالگری شوند. 

وی افزود: در حال حاضر از بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر تبعه مجاز  کارت‌دار زیر ۲۰۰ هزارنفر تحت پوشش بیمه سلامت هستند که هزینه ۵۰ درصد را کمیساریای عالی پناهندگان پرداخت می‌کند. بیماران خاص، صعب العلاج و نادر از اتباع نیز به صورت رایگان بیمه هستند. مابقی اتباع هنوز برای بیمه اقدام نکرده‌اند چون حق بیمه آنها دوبرابر فرد ایرانی است‌ و معمولا هم چون تعداد افراد خانواده بالا است مراجعه نمیکنند. 

ناصحی درباره پوشش بیمه معتادان هم بیان کرد: معتادانی که در کمپ هستند و به سازمان بیمه سلامت معرفی می‌شوند، تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند. افراد مجهول الهویه نیز با معرفی سازمان بهزیستی، تحت پوشش بیمه سلامت قرار می‌گیرند.

تغییر در پرداخت یارانه دارو 

مدیرعامل بیمه سلامت در پاسخ به سوال همشهری آنلاین، درباره جزئیات تغییر پرداخت یارانه دارو از بیمه‌ها به داروخانه‌ها هم بیان کرد: تعیین شده که ارز دارو را به مصرف کننده نهایی بدهند و این را بر عهده سازمان هدفمندی یارانه‌ها گذاشتند. با این مساله بار ما سبک‌تر شد، پرداخت‌های ما همیشه منظم بود و اجازه نمی‌دادیم که به دهم ماه برسد. از زمان اعلام این موضوع  -پایان تیرماه- ما مطالبات را پرداخت کردیم و برای این دو ماه هم قرار شد اطلاعات را به سازمان برنامه و بودجه بدهیم. آنها هم قرار است این اطلاعات را به سازمان هدفمندی بدهند که هنوز اجرایی نشده است. 

ناصحی با بیان این که قرار است پرداخت به داروخانه‌ها صورت بگیرد نه به خانوار، بیان کرد: سازمان هدفمندی یارانه‌ها قرار است یارانه دارو را مستقیم به حساب داروخانه‌ها واریز کنند. یکی از دلایل آن هم این بود که شاید برخی سازمان‌های بیمه‌گر شفافیت در مبالغ ارز دارو نداشتند و یارانه‌ها را صرف امور دیگری می‌کردند و منجر به این تصمیم شده است. امیدواریم این کار با دقت انجام شود که بدون تاخیر باشد. خود ما در این زمینه دغدغه داریم که خواستیم بگذارند تا پایان سال ما پرداخت کنیم اما موافقت نشد.

کد خبر 800451
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha