سد معبر دستفروشان در معابر اصلی شهر تهران تا حدی رفع شده است اما نه طور کامل. تا زمانی که شهروندان از دستفروشان خرید می‌کنند و این تصور را دارند که اجناسی با قیمت کمتر می‌خرند، مشکل دستفروشی ادامه خواهد داشت.

دستفروش

به گزارش همشهری آنلاین، شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران  به عنوان بخشی از شهرداری پایتخت متولی رسیدگی به این مشکل است. سعید بیگی؛ مدیرعامل این شرکت تاکید می‌کند که از نظر شهرداری؛ دستفروشی و سد معبر با یکدیگر متفاوت هستند. 

* بر اساس مطالعات، ۵۰ تا ۶۰ درصد دستفروشان، فروشندگان پوشاک، ۲۰درصد آنها فروشندگان خوراکی و مابقی فروشندگان دیگر لوازم هستند. بر همین اساس جلسات متعددی را با اتحادیه پوشاک گذاشتیم و به آنها اعلام کردیم اگر فضاهایی را با شرایط مناسب در نقاط مختلف معرفی کنند که دسترسی مناسب به حمل و نقل عمومی داشته باشد، می‌توانیم بخش عمده‌ای از فروشندگان پوشاک را مدیریت کنیم.

* شهرداری به صورت هفتگی ۶۰ روزبازار را برگزار می کند که بالغ بر ۵ تا ۶ هزار نفر در این بازارها فعالیت می کنند. از ابتدای ورود تیم مدیریت جدید شهری تعداد این روز بازارها از ۳۰ به ۶۰ بازار رسیده است.

* لزوما وجود دستفروشی به معنای وجود مشکلات اقتصادی نیست، هر چند مشکلات اقتصادی هم بر شیوع این پدیده تاثیر می گذارد ولی اصل چیزی که دستفروشی را رونق می دهد سود و منفعت آن است. شهرداری تهران در خصوص دستفروشان با دو موضوع دستفروشان و موضوع سد معبر روبرو است که در واقع سد معبر موضوعی جدا از مساله دستفروشان است. در سنوات گذشته هیچ گاه این دو مساله از هم تفکیک نشد، در حالی که در بحث سد معبر، مردم از این مساله ناراضی هستند که در کنار این موضوع عده ای از افراد را داریم به نام دستفروش که عمده آنها در حال کسب روزی حلال هستند. در دوره جدید مدیریت شهری شهردار تهران تاکید کردند که از فرصت دستفروشی استفاده و معضلات این موضوع که به سد معبر بر می گردد حل شود.

* دستفروشی مدلی از مشاغل است که به آن مشاغل سیار و بی کانون می گویند و شامل بساط گستران، وانتی ها، چرخی ها و ون کافه ها می شود. در بحث رسمیت بخشیدن به دستفروشان جلسات متعددی برای مجوزها با نهادهای دیگر برگزار کردیم اما حل این موضوع نیازمند نگاه ملی است چرا که اگر این موضوع را در تهران حل کنیم اما در شهرهای دیگر انجام نشود باعث مهاجرت دستفروشان سایر شهرها به سمت تهران می شود.

* تعیین این مسأله که دستفروشی به عنوان یک شغل پذیرفته شود یا خیر، در حوزه اختیارات شهرداری نیست اما در کشور ما هنوز دستفروشی به عنوان یک شغل رسمی شناخته نشده ولی اقداماتی در راستای رفع این مشکل انجام شده است. معقول‌ترین راه برای سامان دادن به موضوع دستفروشی به رسمیت شناختن و شناسنامه دار شدن و کسب مجوز دستفروشان است تا با مجوز در محل های تعیین شده کسب و کارشان را انجام دهند.

* شهرداری تهران در خصوص دستفروشان با دو موضوع دستفروشان و موضوع سد معبر روبرو است که در واقع سد معبر موضوعی جدا از مساله دستفروشان است. در سال‌های گذشته هیچ گاه این دو مساله از هم تفکیک نشد، در حالی که در بحث سد معبر، مردم از این مساله ناراضی هستند که در کنار این موضوع عده ای از افراد را داریم به نام دستفروش که عمده آنها در حال کسب روزی حلال هستند. در دوره جدید مدیریت شهری شهردار تهران تاکید کردند که از فرصت دستفروشی استفاده و معضلات این موضوع که به سد معبر بر می گردد حل شود.

* دستفروشان معبر ناصرخسرو را به صورت کامل مسدود کرده بودند و مغازه‌های اطراف و عابران پیاده از این موضوع شکایت داشتند و حتی بخش زیادی از فضای نهر را اشغال کرده بودند که ما آنها را به فاصله کمتر از ۱۵۰۰ متر جابجا و به محدوده میدان امام خمینی(ره) منتقل کردیم. در آنجا شهرداری فضایی را در بوستان آتش‌نشان در اختیار شان قرارداده و این فضا غرفه بندی منظم به‌آنها داده شد و حتی تبلیغات هم برای آنها انجام دادیم. در بحث دریافت هزینه از آنها نیز طبق قانون شورا، برای هر متر مربع روزانه ۹هزار تومان از آنها دریافت می شود، این مبلغ از در دوره قبل بوده و در سال گذشته هیچ افزایشی نداشت در واقع هزینه ایجاد غرفه و نظافت و نگهداشت آن نقطه از دستفروشان دریافت می‌شود.

کد خبر 801689
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha