علی محمد مختاری مدیرعامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران در گفتگو با همشهری آنلاین در رابطه با رفع خطر درختان آسیب دیده پایتخت، گفت: با توجه به اینکه برخی درختان در شهر تهران با وجود ظاهر سالم به دلایل مختلف از جمله بیماریهای قارچی احتمال سقوط دارند، دست به شناسایی و تعیین وضعیت این درختها زدهایم.
او با اشاره به این موضوع که سازمان بوستانها دستورالعملهایی در مورد رصد درختان تهیه و به مناطق ۲۲ گانه شهرداری ابلاغ کرده است، افزود: ما دست به اسکن یا توموگرافی درختان زدهایم تا با انجام تدابیر لازم جهت احیاء و پیشگیری از سقوط درختان به دلیل وزش باد قدم برداریم.
به گفته مختاری« مناطق نیز موظف هستند تا روند کار را به شکل ماهیانه و مستمر به سازمان بوستانها اعلام کنند چرا که ممکن است یک درخت به ظاهر سبز با احتمال سقوط مواجه باشد. ما در این راستا دست به بررسی درخت میزنیم و اگر مشخص شود که درخت به دلیل پوسیدگی ریشه یا تنه میتواند خطرساز باشد برای رفع خطر و ایمن سازی اقدام میکنیم.»
او در رابطه با اسکن درختان خطرساز توضیح داد: زمانی که درختان خطر آفرین اسکن و ارزیابی میشوند، میزان خطر آنها در برابر وزش بادها و آسیبهای احتمالی مورد بررسی قرار میگیرد. توموگرافی به ما نشان میدهد که کدام نقطه درخت دچار مشکل است، اگر درخت خطر سقوط داشته باشد، علاوه با رفع خطر، درختانی از همان گونه و با بُن مناسب را جایگزین میکنیم.
مدیرعامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران افزود: در مهر ماه شاهد وزشبادهای موسمی بودیم اما آمار چندانی در مورد سقوط درخت ثبت نشد چرا که تمام درختان با تنه بیش از ۴۰ سانتیمتر را توموگرافی کرده بودیم. تلاش اولیه ما این است که درخت را ایمن سازی کنیم اما اگر امکان رفع خطر نباشد مجبور به قطع و جایگزینی میشویم.
به گفته مختاری مجوز قطع درخت بیمار و خطرآفرین از کمیسیون ماده ۷ شهرداری (کمیسیون تشخیص باغات)کسب میشود:« اگر لازم باشد که درختی از رده خارج شود از کمیسیون ماده ۷ مجوز میگیریم. نباید فراموش کرد که اگر درختی قابل ترمیم باشد، با شیوههای خاصی این کار انجام میشود اما اگر آوند چوبی درخت پوسیده و خطر سقوط وجود داشته باشد، مجبور به حذف و جایگزینی هستیم تا امنیت شهروندان حفظ شود.»
نظر شما