پوسیدگی دندان شایع‌ترین بیماری غیرواگیر در سراسر جهان است که بر سلامت عمومی تاثیر می‌گذارد؛ این درحالی است که این پوسیدگی‌ها تا حد زیادی از طریق مداخلات ساده و مقرون به صرفه در سطح جمعیت و فردی قابل پیشگیری است.

دندان درد

به گزارش همشهری آنلاین، همه افراد در معرض خطر پوسیدگی دندان هستند، اما کودکان و نوجوانان بیشتر در معرض خطر هستند. تقریبا نیمی از جمعیت جهان به پوسیدگی دندان مبتلا هستند و همین موضوع، آن را به شایع‌ترین بیماری در بین تمام بیماری‌ها تبدیل کرده است. سطوح بالایی از پوسیدگی دندان در کشورهای با درآمد متوسط ​​رخ می‌دهد؛ جایی که مصرف قند نیز در میان افراد بالا است.

قندهای آزاد (گلوکز، فروکتوز و ساکاروز اضافه شده به مواد غذایی و نوشیدنی‌ها) یکی از عوامل اصلی در ایجاد پوسیدگی دندان هستند. پوسیدگی دندان زمانی ایجاد می‌شود که باکتری‌های موجود در دهان، قندها را متابولیزه کرده و اسید تولید می‌کنند که باعث انحلال بافت‌های سخت دندان (مینای دندان و عاج) می‌شود.

در بسیاری از کشورها، نوشیدنی‌های شیرین شده با قند، از جمله نوشیدنی‌های شیرین شده با پایه میوه، شیر و آبمیوه‌های صددرصد طبیعی، منبع اصلی قندهای آزاد هستند؛ همچنین شیرینی‌ها، کیک‌ها، بیسکویت‌ها، غلات شیرین، دسرهای شیرین، ساکاروز، عسل، شربت و ... می‌توانند بر سلامت دندان اثر بگذارند.

محدود کردن مصرف قندهای آزاد به کمتر از ۱۰ درصد از کل انرژی دریافتی و در حالت ایده‌آل حتی کمتر از پنج درصد، خطر پوسیدگی دندان را در طول زندگی به حداقل می‌رساند.

کد خبر 803521
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha